Κυριακή 7 Απριλίου 2024

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ - Β' ΦΑΣΗ/3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

 Οι μάγκες με τα «κόκκινα»! Ιστορική πρόκριση της Ηράκλειας με «μπρέικ» στη Κομοτηνή!

Αίας Κομοτηνής - Ηράκλεια: 51-53

Το όμορφο ταξίδι της Ηράκλειας στο φετινό πρωτάθλημα των Ανδρών θα συνεχισθεί μέχρι την ολοκλήρωση της διοργάνωσης. Η ομάδα του Σπύρου Ιωαννίδη, η οποία πραγματοποιεί μία φανταστική πορεία, κατόρθωσε σήμερα το απόγευμα να «σπάσει» την έδρα του Αίαντα Κομοτηνής σε ένα παιχνίδι με δραματικό φινάλε, εξασφαλίζοντας πανάξια τη συμμετοχή της στη τελική φάση του Πρωταθλήματος!

Αναφορικά με την εικόνα του αγώνα στην εναρκτήρια περίοδο του ματς οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν με 10-13.

Η Ηράκλεια διατηρούσε το μικρό προβάδισμα έως τα μισά της επόμενης περιόδου (18-20), με τους Θρακιώτες όμως να αντεπιτίθενται και το δεκάλεπτο να λήγει με 29-25.

Στη τρίτη περίοδο ο Αίαντας εξακολουθούσε να είναι μπροστά στο σκορ (39-35). Το δεκάλεπτο έκλεισε με 42-39.

Στη τέταρτη και πιο κρίσιμη περίοδο της αναμέτρησης οι «κόκκινοι» έκαναν κατάθεση ψυχής στο παρκέ, μπαίνοντας στη θέση του οδηγού (46-47 στο 35').

Στα τελευταία πέντε λεπτά της συνάντησης ο Σπύρος Ιωαννίδης έδωσε εντολή να περάσει η μπάλα μέσα στο «ζωγραφιστό» και... δικαιώθηκε. Οι παίκτες του επιδεικνύοντας μεγάλη ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα σημείωσαν καθοριστικούς πόντους. 

Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή του αγώνα η Ηράκλεια διαμόρφωσε το 51-53, ενώ οι «κόκκινοι» αστόχησαν και σε μία βολή. 

Ο Αίαντας επιχείρησε να «κλέψει» τη νίκη με buzzer beater, αλλά οι γηπεδούχοι δεν πρόλαβαν να εκδηλώσουν επίθεση εντός χρόνου κι έτσι το ροζ φύλλο κατέληξε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πανηγύρισαν με τη ψυχή τους τη σημαντική επιτυχία μέσα στη Κομοτηνή.

Δεκάλεπτα: 10-13, 29-25 (ημ.), 42-39, 51-53

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ: 51-53 (1-2)

* Ηράκλεια, Γ.Σ. Ίκαροι, Άτλας Κομοτηνής και Αστέρας Καβάλας είναι οι 4 «μονομάχοι» που θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Γ' Εθνική Κατηγορία.

** ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΟΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: