Σάββατο 11 Μαΐου 2024

51ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (ΘΕΣΕΙΣ 5-6)

 Σέρρες καμάρωσε τα παιδιά σου! 6η δύναμη στην Ελλάδα η Α.Ε.Σ.

Προμηθέας Πάτρας - Α.Ε.Σ.: 62-51

Το φετινό απολαυστικό ταξίδι για την εφηβική ομάδα της Α.Ε.Σ. έλαβε οριστικά τέλος σήμερα το μεσημέρι στην Άρτα, με τους «γαλάζιους» να ηττώνται από τον Προμηθέα Πάτρας με 62-51 στον αγώνα για τις θέσεις 5-6.

Όπως συνέβη σε προηγούμενα παιχνίδια έτσι και σε αυτό κόντρα στους Πελοποννησίους, η σερραϊκή ομάδα πραγματοποίησε νωθρό ξεκίνημα, με συνέπεια να κυνηγάει στο σκορ από πολύ νωρίς (11-0).

Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 22-13.

Στη δεύτερη περίοδο η Α.Ε.Σ. «μεταμορφώθηκε» προς το καλύτερο. Το σύνολο του Νίκου Κηρύκου με όπλο τη δυνατή άμυνα, άρχισε να «ροκανίζει» τη διαφορά, ισοφάρισε τους Πατρινούς, ενώ κατάφερε να ανατρέψει εντελώς την εις βάρος της κατάσταση, με το δεκάλεπτο να λήγει 28-30.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το ματς ήταν ισορροπημένο. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με 42-43.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η «μάχη» μεταξύ των δύο αντιπάλων συνεχίσθηκε μέχρι το 32' (47-48).

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η Α.Ε.Σ. «βραχυκύκλωσε», κάτι που στοίχισε ακριβά στους «γαλάζιους», οι οποίοι δέχθηκαν 13 σερί πόντους από τον Προμηθέα (60-48 στο 37'), με την πλάστιγγα να γέρνει οριστικά υπέρ των Πατρινών.

Σχόλιο από SerresBasket: Σέρρες καμάρωσε τα παιδιά σου! 6η δύναμη στους εφήβους στην Ελλάδα η Α.Ε.Σ.!

Θερμά συγχαρητήρια στους νεαρούς καλαθοσφαιριστές και στον προπονητή της Α.Ε.Σ., Νίκο Κηρύκο για τη φετινή άκρως πετυχημένη πορεία της ομάδας, η οποία συγκαταλέγεται δικαίως μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της χώρας μας!

Απολογισμός: 2 νίκες και 3 ήττες για τους «γαλάζιους».

Σαφώς και στόχος πρέπει να αποτελεί η κορυφή και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Μη ξεχνάμε την τεράστια υπέρβαση που είχαν κάνει οι Ίκαροι στη Σύρο το 1991.

Οι αδυναμίες που έδειξαν οι «γαλάζιοι» αγωνιζόμενοι ενάντια σε ισχυρούς αντιπάλους (Περιστέρι, ΔΕΚΑ), πρέπει να δουλευτούν, όπως το ίδιο πρέπει να γίνει και με τα δυνατά σημεία, για να γίνουν ακόμη πιο δυνατά. Όταν παίζεις κόντρα στους καλύτερους, γίνεσαι κι εσύ καλύτερος, βήμα-βήμα.

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά της Α.Ε.Σ. που θα λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Πρώτα το σχολείο και οι σπουδές και μετά το Μπάσκετ.

Αφήστε τους εγωισμούς στο περιθώριο. Ο νοών νοείτω! 

Διαιτητές:  Αθανασιάδης - Κηπώσης - Κάννης

Δεκάλεπτα: 22-13, 28-30 (ημ.), 42-43, 62-51

Προμηθέας Πάτρας (Σκροπολίθας): Διαμαντίδης 2, Ντούβας, Σοϊλεμετζίδης 24 (4), Χρηστέας 2, Μικές, Μανωλιτσάκης, Βλάσσης 11 (2), Βασιλείου 2, Πρέκας 21 (2), Δένδης, Κατσιγιάννης, Παπαλεξανδράκης

Α.Ε.Σ. (Κηρύκος): Γιαλαμάς, 11 (8 ριμπ., 6 ασ.), Λάτσιος 3 (1), Γρούνης 5 (1), Κουρτάλης 2, Γουγουσιάδης 6, Ντώνες 13 (2 τρ., 8 ριμπ.), Καραπέπερας 7 (1), Θεοδωρίδης, Σιδηρόπουλος, Αθανασόπουλος, Γκαζάκης 2, Κεραμάρης 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: