Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΚΑΣΑΜΑΘ – Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Συγκάτοικοι στην κορυφή

ΟΡΦΕΑΣ ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ-ΗΡΑΚΛΕΙΑ: 59-61

Πανάξια νικήτρια ανεδείχθη η Ηράκλεια στο μεγάλο σερραϊκό ντέρμπι με αντίπαλο τον γηπεδούχο Ορφέα. Η ομάδα του Σπύρου Ιωαννίδη όντας πιο αποφασιστική, πιο συγκεντρωμένη και πιο τυχερή στα κρίσιμα σημεία του αγώνα κατέκτησε τους δυο πολύτιμους βαθμούς, βάζοντας φρένο στην τρελή πορεία του Νέου Σκοπού. Στην αντίπερα όχθη το σύνολο του Παναγιώτη Σπανού έχασε σπουδαία ευκαιρία να κάνει το 5/5 και να απολαύσει χωρίς έγνοιες το ρεπό.

Αναφορικά με την εικόνα του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ιδανικό ξεκίνημα και προηγήθηκαν 7-0 επιβάλλοντας γρήγορο ρυθμό στο παρκέ. Οι αθλητές της Ηράκλειας έδειχναν υπέρμετρα αγχωμένοι και νευρικοί προσπαθώντας να βρουν τα πατήματά τους. Την ευθύνη για να βγάλει τους «κόκκινους» από το αδιέξοδο ανέλαβε ο Σάκης Ντίκογλου, ο οποίος ήταν του Α και το Ω για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο. Ο έμπειρος παίκτης με διαδοχικού πόντους έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, 7-8 και 9-11. Παρόλα αυτά ο Ορφέας με καλάθια των Αρχοντίδη και Ματζιούνη έκανε σερί 10-0 και βρέθηκε στο +8 (19-11) δυο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Η Ηράκλεια όμως κατόρθωσε να «ροκανίσει» την διαφορά και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε 19-15. Στη δεύτερη περίοδο ο Ορφέας προηγήθηκε 30-24, 33-26 και το ημίχρονο έκλεισε 34-30. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο ημίχρονο Τσιούλκας και Κατσικάς δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα με τον τελευταίο να έχει στο ενεργητικό τους μόλις δυο πόντους.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε απόσταση αναπνοής (34-33) αλλά ο Ορφέας ξέφυγε προσωρινά στο σκορ με 39-33. 5:36 πριν τη λήξη της περιόδου ο Ιακωβίδης με τρίποντο σημείωσε το 39-40 βάζοντας «φωτιά» στο παιχνίδι. Οι «πύργοι» των δυο ομάδων αφυπνίσθηκαν και η μονομαχία τους βγαλμένη από τα παλιά παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον. Οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν 44-47, αλλά ο Νέος Σκοπός πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ και το δεκάλεπτο τελείωσε 50-48. Στο τέταρτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης οι αθλητές και των δυο ομάδων κατέβαλλαν τιτάνιες προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλίσουν το ροζ φύλλο. Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος έπαιξε ο Χρηστίδης από πλευράς Ηράκλειας. Ο παίκτης των «κόκκινων» μπορεί να ήταν αρκετά άστοχος από την γραμμή των ελευθέρων βολών, αλλά σε όλους τους υπόλοιπους τομείς (κλεψίματα, επιθετικά ριμπάουν, τελείωμα φάσεων) άγγιξε την τελειότητα. Επιπλέον, η άμυνα ζώνης που επέλεξε ο Σπύρος Ιωαννίδης «βραχυκύκλωσε» τον Ορφέα που αναλώθηκε σε πολλά άστοχα σουτ. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας ως κύριο εκφραστή των επιθετικών τους προσπαθειών τον Σκαλιστή απέκτησαν πλεονέκτημα τριών πόντων (52-55 και 57-60). Στα τελευταία τρία λεπτά το σκορ παρέμεινε στο 57-60 λόγω των αλλεπάλληλων λαθών και από τις δυο ομάδες. 5 δεύτερα πριν το φινάλε η Ηράκλεια πέτυχε το 59-61 και ο Ορφέας κρατούσε την τύχη στα χέρια του. Η μπάλα πολύ γρήγορα κατέληξε στα χέρια του Τζιμητρόπουλου στην αριστερή γωνία του γηπέδου, ο οποίος αντί να σουτάρει θέλησε πρώτα να κάνει την προσποίηση. Μοιραίο λάθος… Ο χρόνος σώθηκε και οι παίκτες της Ηράκλειας πανηγύρισαν την μεγάλη εκτός έδρας επιτυχία.

Διαιτητές: Τατούδης-Μυσιρλής
Τα δεκάλεπτα: 19-15, 34-30 (ημ.), 50-48, 59-61

Ορφέας (Σπανός): Τσιούλκας 14 (3), Τσινόπουλος 7, Θεοδώρου 2, Δώδος 1, Γκαβανόζης 5, Αρχοντίδης 12 (1), Ματζιούνης 13 (1), Χατζηβασιλειάδης 3, Καραμπεντής 2, Μιχαηλίδης, Καραμπατζιάκης, Τζιμητρόπουλος.

Ηράκλεια (Ιωαννίδης): Ιακωβίδης 9 (2), Ντίκογλου 13 (1), Γρηγοριάδης 2, Σκαλιστής 12, Χρηστίδης 12, Κατσικάς 11 (1), Μπουτάκογλου 2, Παπαστεφάνου, Αποστολάκης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ-ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: 66-80
ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ-ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ: 90-77
ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ-ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: 61-60
ΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚΟΠΟΥ-ΗΡΑΚΛΕΙΑ: 59-61
ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ: 56-72

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ 9
ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ 9
ΗΡΑΚΛΕΙΑ 9
ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ 8
ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 7
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 7
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 6
ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 6
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ 5
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ 5
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΜΑΓΓΑΝΩΝ 5

·Το ερχόμενο Σάββατο 1/11 η Ηράκλεια θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης. Ο Ορφέας έχει ρεπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: