Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


Oι original κέρδισαν τις «απομιμήσεις»

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: 85-71


Ποιο ντέρμπι; Οι Ίκαροι όνομα και πράμα διέλυσαν τον πολυδιαφημισμένο Ίκαρο Καλλιθέας πραγματοποιώντας την καλύτερη εντός έδρας εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα. Οι αθλητές του Στάθη Καμαράκη ήταν φανταστικοί στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, με τον coach των «κυανοκίτρινων» να δίνει ρεσιτάλ από το πάγκο. Η σερραϊκή ομάδα εξασφάλισε το πέμπτο κατά σειρά ροζ φύλλο αγώνος και από σήμερα ξεκινά η προετοιμασία για την σπουδαία αναμέτρηση με τον Πιερικό/Αρχέλαο στην Κατερίνη.

Αναφορικά με την εικόνα της συνάντησης, στο πρώτο δεκάλεπτο οι Ίκαροι ξεκίνησαν φουριόζοι και ο Γιώργος Ασημάκης με διαδοχικά καλάθια σημείωσε το 5-0. Εν συνεχεία ανέλαβαν δράση οι Γεωργαντζάς – Πεχλιβάνης και η διαφορά ανέβηκε στο +9 (13-4, 5:30 πριν τη λήξη της περιόδου), ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε 21-11.

Στην επόμενη περίοδο οι «κυανοκίτρινοι» συνέχιζαν να είναι καταιγιστικοί στην επίθεση, ενώ η άμυνά τους «τσάκιζε κόκαλα» με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν κυρίως με βολές του Τσότσου. 6:45 πριν το τέλος του ημιχρόνου είχαμε double-score (28-14), ενώ ο αρχηγός των Ικάρων, Ζήσης Παπούδας με εύστοχο τρίποντο «εκτόξευσε» την διαφορά στο +22 (42-20) και το δεκάλεπτο έκλεισε 42-24.

Μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου οι «κυανοκίτρινοι» έκαναν «πάρτι» στο γήπεδο και ο Θανάσης Τοπούζης με goal-foul έδωσε το μεγαλύτερο προβάδισμα στην ομάδα του (52-26). Ενώ απέμεναν 5 λεπτά για να ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο οι Ίκαροι δέχθηκαν πλήγμα, αφού ο Κώστας Γεωργαντζάς ύστερα από μια διείσδυση που επιχείρησε τραυματίσθηκε στο αριστερό πόδι και αποχώρησε υποβασταζόμενος από παρκέ με τους Σερραίους φιλάθλους να συμπαραστέκονται με το χειροκρότημά τους στον Καρδιτσιώτη αθλητή.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο αφυπνίσθηκαν οι Αθηναίοι, οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν τα αδικαιολόγητα λάθη των γηπεδούχων και «ροκάνισαν» την διαφορά (57-46), έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Εμμανουηλίδη και Μάρτζο. Η τρίτη περίοδος έληξε 60-46.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ίκαρος πίεσε ασφυκτικά τους «κυανοκίτρινους» σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του γηπέδου προσπαθώντας να πετύχει την ολική επαναφορά. Οι Αθηναίοι έδειχναν απειλητικοί, αλλά ο Μ.V.P της χτεσινής αναμέτρησης Κώστας Πεχλιβάνης με τρίποντα «μαχαιριές» κρατούσε τους Ικάρους σε απόσταση ασφαλείας.

1:49 πριν την εκπνοή του παιχνιδιού ο Μάρτζος με βολές μείωσε σε 76-69, αλλά το αντιαθλητικό φάουλ στο οποίο υπέπεσε λίγο αργότερα ο Εμμανουηλίδης πάνω στον Πεχλιβάνη αποτέλεσε την «ταφόπλακα» του Ικάρου.

Μάλιστα στη συγκεκριμένη φάση ο δεύτερος διαιτητής του παιχνιδιού, κ. Τάτσικας με υπόδειξη που έκανε στη γραμματεία ζήτησε να κρατηθεί το δελτίο του παίκτη της αθηναϊκής ομάδας ο οποίος ήταν διαρκώς εριστικός, ενώ δεν δίστασε να προκαλέσει τον κόσμο κάνοντας άσεμνη χειρονομία.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο προπονητής των φιλοξενουμένων, Κώστας Χαριτάτος που έδειξε πολύ «λίγος» αφού ζήτησε time-out στα 7 δέκατα θέλοντας να πικάρει με αυτό τον τρόπο τους Ικάρους και τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων. Κούνια που τον κούναγε… Φαίνεται ότι ξέχασε ο εν λόγω τεχνικός τα «χειρουργεία» που γίνονται στην πρωτεύουσα όταν αγωνίζονται ομάδες της περιφέρειας.

Διαιτητές: Πουρσανίδης-Τάτσικας
Τα δεκάλεπτα: 21-11, 42-24 (ημ.), 60-46, 85-71

Ίκαροι (Καμαράκης): Πεχλιβάνης 31 (7), Ιωσηφίδης 7 (2), Γεωργαντζάς 5 (1), Παπούδας 7 (1), Ασημάκης 16 (2), Βοϊβατόπουλος 4, Τοπούζης 15, Σίσκος.

Ίκαρος Καλλιθέας (Χαριτάτος): Παπαδάκης 2, Μάρτζος 12 (1), Φαλέκας 2, Υφαντής 8, Εμμανουηλίδης 20 (4), Τσότσος 11, Κατούφας 8, Κούκουρας 8 (1), Αγγελόπουλος, Πολυτάρχου, Καρασταμάτης.

· Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής των Ικάρων, Στάθης Καμαράκης δήλωσε τα εξής: «Σημειώσαμε μια σπουδαία νίκη επί ενός επικίνδυνου αντιπάλου. Παίξαμε καλή ομαδική άμυνα γεγονός που μας έδωσε την ευκαιρία να πάρουμε σημαντικό προβάδισμα. Παρόλα αυτά κάναμε κάποια λάθη τα οποία έβαλαν την ομάδα της Καλλιθέας στο παιχνίδι, αλλά στο τέλος διαχειρισθήκαμε την κατάσταση όπως έπρεπε».

· Ο έφορος του Ικάρου Καλλιθέας ήταν «έξω φρενών» με τον Εμμανουηλίδη (τελικά δεν κρατήθηκε το δελτίο του βάσει ενημέρωσης από τον κομισάριο της συνάντησης) και ανέφερε ότι τέτοιες συμπεριφορές από επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές είναι ανεπίτρεπτες και η «φίρμα» της ομάδας θα τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο.

· «Τέλος ο Ίκαρος θα ήθελε να ευχαριστήσει τους Ίκαρους Σερρών για την άψογη φιλοξενία τους. Σωματεία σαν τους Ίκαρους κοσμούν το πρωτάθλημα της Β εθνικής και φυσικά η ομάδα μας θα ανταποδώσει την φιλοξενία στον δεύτερο γύρο». Η παραπάνω δήλωση αναρτήθηκε χτες το απόγευμα στο επίσημο site της αθηναϊκής ομάδας και αποτελεί δίχως άλλο αναγνώριση – υπόκλιση στο μεγαλείο των «κυανοκίτρινων».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Π. ΦΑΛΗΡΟ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΦΛΟΓΑ: 55-93
ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΛΑΥΡΙΟ: 98-78
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ – ΔΟΥΚΑΣ: 88-86
ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΧΑΛΚΙΔΑ: 78-69
ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ – ΟΦΗ: 69-73
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: 85-71
ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ: 103-99
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΑΜΥΝΤΑΣ: 87-83


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 19
ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 18
ΟΦ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 17
ΑΕ ΙΚΑΡΟΥ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 17
ΜΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 16
ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ 16
ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ 16
ΓΣ ΛΑΥΡΙΟΥ 16
ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 15
ΑΜΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΦΛΟΓΑ 15
ΑΠΣ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ 14
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΡΧΕΛΑΟΣ 14
ΑΟΚ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ 13
ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ 12
ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 12
ΑΟ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ 10

Δεν υπάρχουν σχόλια: