Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΚΑΣΑΜΑΘ – Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


Μάγκας ο Ορφέας , στραβοπάτησε η Ηράκλεια


ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ – ΟΡΦΕΑΣ ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ: 53-59

Παλικαρίσια νίκη πέτυχε ο Ορφέας στην Καβάλα κόντρα στην Αγία Βαρβάρα και παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αναφορικά με την εικόνα του αγώνα στη πρώτη περίοδο και συγκεκριμένα στο όγδοο λεπτό και ενώ το σκορ ήταν 12-10 το παιχνίδι διεκόπη κατόπιν απόφασης που έλαβαν οι δυο διαιτητές, Σαλικίδης-Δαμαλής. Προηγήθηκε υπόδειξη για φάουλ που έκανε ο παίκτης της Αγίας Βαρβάρας, Μαγιάνης εις βάρος του playmaker του Νέου Σκοπού, Χατζηβασιλειάδη (ο οποίος αγωνίσθηκε με υψηλό πυρετό). Οι φίλαθλοι των γηπεδούχων ξέσπασαν μετατρέποντας το κλειστό γυμναστήριο σε «ζούγκλα» ενώ ο Μαγιάνης σε αψιμαχία που είχε με τον Χατζηβασιλειάδη έφτυσε τον αθλητή του Ορφέα στο πρόσωπο. Οι διαιτητές απέβαλλαν τους δυο παίκτες ζητώντας παράλληλα την παρουσία αστυνομικής δύναμης διότι η ατμόσφαιρα ήταν «εκρηκτική». Αφού ήρθε η αστυνομία, η οποία έβγαλε από το γήπεδο και δυο προκλητικούς φιλάθλους της Αγίας Βαρβάρας ξανάρχισε ο αγώνας μετά από 20 λεπτά και το περιπετειώδες πρώτο δεκάλεπτο έληξε 18-15.

Στη δεύτερη περίοδο ο Ορφέας παίζοντας με περίσσιο πάθος και τσαμπουκά, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Βαλάντη Τσιούλκα που στο πρώτο ημίχρονο σημείωσε 16 πόντους, εξασφάλισε σημαντικό προβάδισμα (27-36).

Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά άγγιξε την μέγιστη τιμή (29-41) με τον Τσιούλκα να «φορτώνει» με πόντους το αντίπαλο καλάθι. Παρόλα αυτά όμως η Αγία Βαρβάρα δεν είχε την διάθεση να καταθέσει τόσο εύκολα τα όπλα και με αντεπίθεση διαρκείας μείωσε σε 44-46.

Στην τελευταία περίοδο οι Καβαλιώτες προσπέρασαν στο σκορ με 48-46. Η ομάδα όμως του Παναγιώτη Σπανού ανασυντάχθηκε βρίσκοντας τα ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα προκειμένου να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα. Χάρη στη δυνατή άμυνα και με σωστές επιλογές στην επίθεση ο Ορφέας ξέφυγε με 50-56, παίρνοντας τελικά τους 2 πολύτιμους βαθμούς.

Διαιτητές: Σαλικίδης – Δαμαλής
Τα δεκάλεπτα: 18-15, 27-36 (ημ.), 44-46, 53-59

Αγία Βαρβάρα (Παπαδόπουλος): Σουλίδης 9 (1), Ράμμος 11 (3), Μπανάσας 8 (2), Ρότσας 4, Χαριζάνης 5, Παπαδόπουλος 2, Φασουλάς 11, Χατζηαναστασίου 3, Σαραλιώτης, Λαμπρινός, Μαγιάνης.

Ορφέας Ν. Σκοπού (Σπανός): Τσιούλκας 26 (5), Ματζιούνης 11 (2), Χατζηβασιλειάδης 1, Αρχοντιδης 7, Γκαβανόζης 3, Δώδος 3, Θεοδώρου 3, Τζιμόπουλος 4, Καραμπατζιάκης, Καραμπεντής, Καρακώστας, Μιχαηλίδης.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του Ορφέα, Παναγιώτης Σπανός έκανε τις εξής δηλώσεις: « Κατορθώσαμε να πάρουμε μια σπουδαία νίκη κόντρα σε ένα ισχυρό αντίπαλο. Δεν θέλω να σταθώ στα όσα άσχημα συνέβησαν. Ευχαριστώ πολύ τους υπεύθυνους της ομάδας της Αγίας Βαρβάρας, τον προπονητή και τον έφορο για την άψογη συμπεριφορά τους».

ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΑ: 57-52

Απρόσμενη ήττα γνώρισε η Ηράκλεια στη Δράμα από τους Τιτάνες και «γκρεμίσθηκε» από την κορυφή. Οι γηπεδούχοι μολονότι ήταν βαθμολογικά αδιάφοροι έκαναν τα πάντα προκειμένου να πάρουν τη νίκη με αντίπαλο την ομάδα του Σπύρου Ιωαννίδη η οποία δεν παρουσίασε το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες που έγιναν προκειμένου να βρεθούν τα στοιχεία του αγώνα αυτό δεν κατέστη δυνατό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ – ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ: 77-65
ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΑ: 57-52
ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ: 77-55
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΜΑΓΓΑΝΩΝ –ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ: 55-52
ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ - ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ: 59-53
ΡΕΠΟ: Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


ΘΥΕΛΛΑ ΓΑΣ ΦΕΡΩΝ 22
ΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 22
ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ Α.Ο. 21
ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΒ 19
ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΕ ΜΓΣ 19
ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ 18
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 17
ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ 15
ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. 14
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΑΟ ΚΑΒ 14
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΟ ΜΑΓΓ ΞΑΝΘΗΣ 14

* Επόμενη Αγωνιστική (24/1/09): Ηράκλεια – Αρίων Ξάνθης, Ασπίδα Ξάνθης –Ορφέας Ν. Σκοπού

Δεν υπάρχουν σχόλια: