Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ)


Σήκωσέ το, το τιμημένο…



ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ – ΟΡΦΕΑΣ ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ: 73-91

Μια πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο Ορφέας Νέου Σκοπού, ο οποίος κέρδισε στη Ξάνθη την τοπική Ασπίδα εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Η σερραϊκή ομάδα κατόρθωσε να πάρει την πρόκριση σε ένα σπουδαίο παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι και στα τελευταία λεπτά της διάρκειάς του.

Αναφορικά λοιπόν με την εικόνα του αγώνα στη πρώτη περίοδο ο Ορφέας πραγματοποίησε καλό ξεκίνημα επιδιώκοντας να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό στο παρκέ. Οι «ασπρόμαυροι» παίζοντας καλή άμυνα ξέφυγαν στο σκορ με 11-18.

Στο επόμενο δεκάλεπτο οι παίκτες του Παναγιώτη Σπανού συνέχισαν στο ίδιο τέμπο βρίσκοντας διαρκώς το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 34-42.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ξανθιώτες επιχείρησαν να κάνουν την ολική επαναφορά επιστρατεύοντας όλα τα μέσα. Οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση διαρκείας, εκμεταλλευόμενοι και κάποια λάθη του Ορφέα, μείωσαν σε 61-64. Χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι άνθρωποι της Ασπίδας όρμηξαν στους διαιτητές της αναμέτρησης θέλοντας να δημιουργήσουν με αυτό τον τρόπο «κλίμα».

Στις αρχές της τέταρτης περιόδου η Ασπίδα πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (63-64) με τις δυο ομάδες να βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί. Ευτυχώς σε εκείνο το κρίσιμο χρονικό σημείο και προ του φόβου να χαθεί η πρόκριση οι αθλητές του Νέου Σκοπού άκουσαν το καμπανάκι κινδύνου και αφυπνίσθηκαν για τα καλά.

Ο Ορφέας έβαλε «χειροπέδες» στα ατού της Ασπίδας, ενώ στην επίθεση οι Τσιούλκας, Ματζιούνης, Αρχοντίδης σκόραραν ακατάπαυστα με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοσή τους. Έτσι και παρά τις όποιες δυσκολίες που συνάντησε η ομάδα του Παναγιώτη Σπανού κατόρθωσε να φύγει από την Ξάνθη με το ροζ φύλλο αγώνος με την τελική διαφορά της συνάντησης να φτάνει σε υψηλά επίπεδα.

Στον τελικό της διοργάνωσης του Κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ο Ορφέας Νέου Σκοπού θα διασταυρώσει τα ξίφη του με την Θύελλα Φερών που ξεπέρασε το εμπόδιο της Χρυσούπολης επικρατώντας εντός έδρας με 77-60. Σχετικά με τον χρόνο και τον τόπο τέλεσης της σημαντικής αναμέτρησης αναμένονται ανακοινώσεις από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Πάντως ως είθισται τέτοιου είδους αγώνες λαμβάνουν χώρα στην έδρα της διοργανώτριας αρχής που είναι η πόλη της Κομοτηνής και συνήθως μετά την λήξη του πρωταθλήματος.


Διαιτητές: Δαμαλής – Μυλωνίδης

Τα δεκάλεπτα: 11-18, 34-42 (ημ.), 61-64, 73-91

Ορφέας Ν. Σκοπού (Σπανός): Τσιούλκας 16 (2), Καρακώστας 2, Μιχαηλίδης 5 (1), Δώδος 6, Αρχοντίδης 21 (3), Ματζιούνης 22 (4), Χατζηβασιλειάδης 11 (1), Καραμπεντής 1, Καραμπατζιάκης 2, Μαντάς, Φτεκόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: