Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΚΑΣΑΜΑΘ – Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


Ετοιμάζει βαλίτσες για Γ’ Εθνική ο Νέος Σκοπός

ΟΡΦΕΑΣ ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ – ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ: 74-56

«Αυτό είναι σωστό, αυτό είναι σωστό πρωτάθλημα και κύπελλο στο Νέο τον Σκοπό…».

Σκηνές ανείπωτης χαράς έλαβαν χώρα το Σάββατο στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο του Ορφέα. Φίλαθλοι και παίκτες έγιναν ένα κουβάρι μετά το τέλος του νικηφόρου ντέρμπι με την Θύελλα Φερών, πανηγυρίζοντας έξαλλα την μεγάλη επιτυχία της αγαπημένης τους ομάδας που είναι έτοιμη να γράψει μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία της, με την επίτευξη της ανόδου στα εθνικά πρωταθλήματα και συγκεκριμένα στην διοργάνωση της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Οι «ασπρόμαυροι» ήταν ανώτεροι σε όλη την διάρκεια της κρίσιμης αναμέτρησης από τους φιλοξενούμενους και το μάτι των αθλητών του Παναγιώτη Σπανού γυάλιζε για τα καλά από το τζάμπολ. Ο Ορφέας απέδειξε την εμφάνισή του ότι αξίζει και με το παραπάνω να προβιβασθεί και με τον κόσμο στο πλευρό του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Η σερραϊκή ομάδα μόνο αν παρουσιάσει τάσεις αυτοκτονίας θα χάσει την άνοδο και για να είναι 100% σίγουρη χρειάζεται να σημειώσει δυο νίκες στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια.

Αναφορικά με την εικόνα του αγώνα ο Ορφέας ξεκίνησε πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο θέλοντας να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό στο παρκέ και προηγήθηκε με 8-0 χάρη σε τρίποντα των Τσιούλκα-Ματζιούνη και δίποντο του Αρχοντίδη. Στην αντίπερα όχθη οι αθλητές της Θύελλας επηρεασμένοι και από την φανταστική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ο Νέος Σκοπός συνέχισε στο ίδιο τέμπο και ανέβασε την διαφορά στο +10 (15-5 και 20-10), με τον Τόλιο να κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα του Ορφέα ύστερα από την πολύμηνη αποχή του από τους αγωνιστικούς χώρους λόγω του σοβαρού τραυματισμού στους χιαστούς.

Οι φιλοξενούμενοι όμως βρήκαν τα ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα και με ηγέτη τον Πασχαλίδη που ήταν συνεπικουρούμενος από τους Μπερμπέρη και Καραπαναγιώτη κατόρθωσαν στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου να «ροκανίσουν» την διαφορά μειώνοντας σε 26-22 με τους γηπεδούχους να εμφανίζουν αδικαιολόγητα σημάδια χαλάρωσης.

Στις αρχές του επόμενης περιόδου το σκορ ήταν 28-25 και ο Παναγιώτης Σπανός προσπαθούσε να δώσει νέα πνοή στην ομάδα του κάνοντας αρκετές αλλαγές. 3 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ο Γκαβανόζης με βολές διαμόρφωσε το 37-30, ενώ με τον ίδιο τρόπο Χατζηβασιλειάδης και Αρχοντίδης πέτυχαν το 42-32 και το δεκάλεπτο έκλεισε με 45-37.

Στην τρίτη περίοδο δεν παίχθηκε μπάσκετ αξιώσεων με τις Φέρες να «εγκλωβίζονται» στην γερή άμυνα του Ορφέα, αλλά ο Νέος Σκοπός από την πλευρά του είχε πολλά προβλήματα στον οργανωτικό τομέα και η Θύελλα παρέμενε ζωντανή στη διεκδίκηση της νίκης (50-43, 3:20). Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Αρχοντίδης που ήταν ο πρωταγωνιστής της συνάντησης με αλλεπάλληλα καλάθια έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του (58-43) με την λήξη του δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο ο Ορφέας έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ με την Θύελλα να πετάει λευκή πετσέτα από την στιγμή που ο Αρχοντίδης με τρίποντο πέτυχε το 63-43, ενώ λίγο αργότερα η διαφορά άγγιζε την μέγιστη τιμή (69-46) με καλάθι του Τζιμητρόπουλου. Το μόνο που προσπάθησαν να κάνουν οι φιλοξενούμενοι ήταν να «ψαλιδίσουν» κάπως την τελική διαφορά προκειμένου να έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας (74-51 το αποτέλεσμα του αγώνα στον πρώτο γύρο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στον τελικό Κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ που κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί στην έδρα της διοργανώτριας αρχής που είναι η πόλη της Κομοτηνής.

Διαιτητές: Ξενικάκης – Δαμαλής

Τα δεκάλεπτα: 26-22, 45-37 (ημ.), 58-43, 74-56

Ορφέας Ν. Σκοπού (Σπανός): Τσιούλκας 9 (3), Τόλιος 8, Μιχαηλίδης 6, Τζιμητρόπουλος 6,Γκαβανόζης 2, Αρχοντίδης 27 (2), Ματζιούνης 10 (1), Χατζηβασιλειάδης 6 (1), Θεοδώρου, Δώδος, Καραμπατζιάκης.

Θύελλα Φερών (Σαριανίδης): Καραπαναγιώτης 7, Πασχαλίδης 19 (3), Δαβουδάνης 2, Δουρδουλής 7 (2), Νούλας 9, Γεροντίτης 1, Μπερμπέρης 11 (1), Τζελεπάκης, Μπατμάς, Παπαδόπουλος.


ΗΡΑΚΛΕΙΑ – ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ: 52-62

Αναπάντεχη εντός έδρας ήττα γνώρισε η Ηράκλεια από την Χρυσούπολη, η οποία όπως φάνηκε είχε ισχυρότερο κίνητρο μιας και «καιγόταν» για την κατάκτηση της νίκης παίζοντας ουσιαστικά ένα από τα τελευταία της χαρτιά για την παραμονή στην κατηγορία. Οι «κόκκινοι» δεν είχαν στην σύνθεσή τους 3 παίκτες (Σκαλιστής, Παπαστεφάνου, Σταμπουλής), ενώ ο Γιώργος Κατσικάς χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα από τον Σπύρο Ιωαννίδη αφού προέρχεται από τραυματισμό.

Οι φιλοξενούμενοι από το πρώτο δεκάλεπτο έδειξαν τις διαθέσεις του στο παρκέ εξασφαλίζοντας προβάδισμα 9 πόντων (9-18). Στην επόμενη περίοδο η Χρυσούπολη διεύρυνε την διαφορά και το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με 20-34.

Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα το σκηνικό και η περίοδος έκλεισε με 36-46. Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και η Χρυσούπολη απέσπασε το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνος.

Διαιτητές: Νέδογλου – Λαμπρινός

Τα δεκάλεπτα: 9-18, 20-34 (ημ.), 36-46, 52-62

Ηράκλεια (Ιωαννίδης): Αποστολάκης 10, Ιακωβίδης 10, Ντίκογλου 17, Βάκας 2, Χρηστίδης 5, Κατσικάς 4, Μπουτάκογλου 4.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ - ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΜΑΓΓΑΝΩΝ: 72 - 55
ΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚΟΠΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ: 74 - 56
ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: 58 - 65
ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ - ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ: 52 - 62
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: 74 - 71

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 32
ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΕ ΜΓΣ 30
ΘΥΕΛΛΑ ΓΑΣ ΦΕΡΩΝ 30
ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ Α.Ο. 30
ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΒ 27
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 26
ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ 25
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΑΟ ΚΑΒ 23
ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ 23
ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. 20
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΟ ΜΑΓΓ ΞΑΝΘΗΣ 19

* Επόμενη Αγωνιστική (21/3/09): Α.Ε Κομοτηνής – Ορφέας Ν. Σκοπού, Αγία Βαρβάρα – Ηράκλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: