Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΚΑΣΑΜΑΘ – Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


Ορθάνοιχτη η πόρτα της Γ’ Εθνικής για τον Ορφέα


Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΟΡΦΕΑΣ ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ: 56-60


Νίκη «χρυσάφι» πέτυχε ο Ορφέας κόντρα στην Αθλητική Ένωση Κομοτηνής. Η σερραϊκή ομάδα σε ένα ακόμη ντέρμπι έδειξε χαρακτήρα και στοιχεία μεγάλη ομάδας κατακτώντας το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνος. Το συγκρότημα του Παναγιώτη Σπανού βρίσκεται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία και χρειάζεται μια νίκη στους δυο τελευταίους αγώνες ( με Τιτάνες Δράμας εντός και Χρυσούπολη εκτός) προκειμένου να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρώτη θέση.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα και σύμφωνα με πληροφορίες ίσως αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός των ιθυνόντων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου που ήταν προγραμματισμένος να γίνει μετά την λήξη του πρωταθλήματος και ενδέχεται να πραγματοποιηθεί ο σπουδαίος αγώνας ανάμεσα στον Ορφέα Νέου Σκοπού και την Θύελλα Φερών το προσεχές Σάββατο ή την προσεχή Κυριακή στην Ξάνθη.

Αναφορικά με την εικόνα του παιχνιδιού στην Κομοτηνή στο πρώτο δεκάλεπτο ο Νέος Σκοπός αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και κατάφερε πολύ γρήγορα να «χτίσει» μια σημαντική διαφορά 10 πόντων (9-19). Οι Θρακιώτες όμως δεν πτοήθηκαν και λίγο πριν τη λήξη της περιόδου πλησίασαν στο σκορ (15-19).

Στο επόμενο δεκάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα ήταν φρενήρης πράγμα το οποίο είχε θετικό αντίκτυπο στις προσπάθειες των αθλητών της Κομοτηνής. Οι γηπεδούχοι περιόρισαν τα ατού του Ορφέα, ενώ απειλούσαν διαρκώς το αντίπαλο καλάθι και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 29-27.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Παναγιώτη Σπανού έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, επιβάλλοντας τον δικό τους ρυθμό στο παρκέ, παίζοντας control – basket. Ο Ορφέας μπόρεσε να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση και με «στυλοβάτες» τους Τσιούλκα-Αρχοντίδη προηγήθηκε με 39-49.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Α.Ε. Κομοτηνής αναθάρρησε και κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε 54-54. Ο Χατζηβασιλειάδης σημείωσε το 54-56, οι γηπεδούχοι έχασαν την επίθεση και ο Τόλιος με καλάθι έδωσε «αέρα» 4 πόντων στον Ορφέα (54-58). Οι Θρακιώτες δεν σκόραραν, στέλνοντας τον Βαλάντη Τσιούλκα στις βολές. Ο «πύργος» του Νέου Σκοπού με 2 βολές «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του, με τα μέλη της αποστολής του Ορφέα να ξεσπούν σε έξαλλους πανηγυρισμούς μετά το τέλος του ντέρμπι.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 29-27 (ημ.), 39-49, 56-60

Διαιτητές: Σαλικίδης – Λαγανάς

Ορφέας Ν. Σκοπού (Σπανός): Τσιούλκας 19 (2), Τόλιος 5, Θεοδώρου 2, Τσινόπουλος 6, Γκαβανόζης 4, Αρχοντίδης 15 (1), Ματζιούνης 6, Χατζηβασιλειάδης 3, Μιχαηλίδης.


ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΑ: 61-41

Αντιμετωπίζοντας πολλά αγωνιστικά προβλήματα η Ηράκλεια ταξίδεψε στην Καβάλα για να αναμετρηθεί με την Αγία Βαρβάρα. Ο Σπύρος Ιωαννίδης είχε μόνο 7 παίκτες στην διάθεσή του και μοιραία ήρθε η ήττα.

Οι «κόκκινοι» άντεξαν μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο στο ξεκίνημα του οποίου πήγαιναν πόντο-πόντο με τους γηπεδούχους, αλλά στο κλείσιμο η Αγία Βαρβάρα απέκτησε πλεονέκτημα 5 πόντων (14-9).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο επήλθε κατάρρευση για την Ηράκλεια με τους Καβαλιώτες να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο. Το ημίχρονο τελείωσε με 32-17.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έκαναν μια καλή προπόνηση αφού η Ηράκλεια δεν μπόρεσε να αντιδράσει με την διαφορά να κυμαίνεται σταθερά στους 20 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 14-9, 32-17 (ημ.), 52-26, 61-41

Διαιτητές: Δαμαλής - Μυλωνίδης

Ηράκλεια (Ιωαννίδης): Χαρκιανάκης 2, Αποστολάκης 14 (2), Γρηγοριάδης 5, Σκαλιστής 6, Κατσικάς 2, Μπουτάκογλου 12, Καραγεωργάκης.

Από τη Αγία Βαρβάρα ξεχώρισαν οι: Ράμμος (11 π.), Χαριζάνης (10 π.), Σαραλιώτης (9 π.).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΜΑΓΓΑΝΩΝ – ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: 44-37
Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ: 56-60
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ: 51-66
ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ – ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ: 78-59
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΑ: 61-41

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


ΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 34
ΘΥΕΛΛΑ ΓΑΣ ΦΕΡΩΝ 32
ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΕ ΜΓΣ 31
ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ Α.Ο. 31
ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΒ 29
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 28
ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ 26
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΑΟ ΚΑΒ 24
ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ 23
ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. 21
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΟ ΜΑΓΓ ΞΑΝΘΗΣ 21

Επόμενη αγωνιστική (4/4/2009): Ορφέας Νέου Σκοπού – Τιτάνες Δράμας, Ηράκλεια – Θρίαμβος Μαγγάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: