Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ


«Σήκωσε το, το τιμημένο…»

ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ – ΟΡΦΕΑΣ ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ: 47-48


Χαρές και πανηγύρια στο Νέο Σκοπό αφού ο Ορφέας κατόρθωσε μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι να κατακτήσει το Κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Άξιοι συγχαρητηρίων γι’ αυτόν τον άθλο είναι τόσο οι αθλητές της ομάδας, ο προπονητής, Παναγιώτης Σπανός όσο βέβαια και οι 300 φίλαθλοι του Ορφέα που έδωσαν βροντερό «παρών» στο κλειστό γυμναστήριο της Ξάνθης όπου έλαβε χώρα ο μεγάλος τελικός. Η σερραϊκή ομάδα είναι έτοιμη να κάνει το «νταμπλ» και τώρα οι «ασπρόμαυροι» επικεντρώνουν την προσοχή τους στην εντός έδρας αναμέτρηση με τους Τιτάνες Δράμας το ερχόμενο Σάββατο. Σε περίπτωση νικηφόρου αποτελέσματος ο Νέος Σκοπός εξασφαλίζει και μαθηματικά την άνοδό του στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Σχετικά με την εικόνα της χτεσινής «τιτανομαχίας», στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ορφέας ξεκίνησε δυνατά αποκτώντας προβάδισμα 4 πόντων (8-12). Η Θύελλα όμως κατάφερε με διαδοχικά καλάθια να προσπεράσει στο σκορ και η περίοδος έκλεισε με 15-12. Στις αρχές του επόμενου δεκαλέπτου οι τυπικά γηπεδούχοι ανέβασαν την διαφορά στο +9 (21-12) πετυχαίνοντας 13-0 σερί. Οι «ασπρόμαυροι» δεν πτοήθηκαν και με αντεπίθεση διαρκείας έκαναν την ολική επαναφορά και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 21-25.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Παναγιώτη Σπανού αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στον επιθετικό τομέα δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους Θρακιώτες να ξεφύγουν στο σκορ με 38-31. Η τέταρτη περίοδος του τελικού ήταν «όλα τα λεφτά». Ο Αρχοντίδης «φόρτωνε» διαρκώς με πόντους το καλάθι της Θύελλας, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του Καραμπατζιάκη στην άμυνα και το παιχνίδι πήγε στο πόντο. 15 δεύτερα πριν το τέλος η Θύελλα χάρη σε 2 βολές διατηρούσε την πρωτοπορία στο σκορ με 47-45. Ο Παναγιώτης Σπανός πήρε time-out και στην επόμενη φάση οι αθλητές του Ορφέα τήρησαν κατά γράμμα τις εντολές του και δικαιώθηκαν. Ο Τσιούλκας βγήκε από τα σκριν και με τρίποντη «βόμβα» διαμόρφωσε το 47-48. Στα εναπομείναντα 2 δευτερόλεπτα οι Θρακιώτες δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι και ο Ορφέας Νέου Σκοπού στέφθηκε Κυπελλούχος ΕΚΑΣΑΜΑΘ για το 2009. Γκρεμίστε τα τείχη για τους θριαμβευτές…

Διαιτητές: Δαμαλής – Ντούρας

Τα δεκάλεπτα: 15-12, 21-25 (ημ.), 38-31, 47-48

Ορφέας Ν. Σκοπού (Σπανός): Τσιούλκας 9 (1), Θεοδώρου 2, Τσινόπουλος 2, Ματζιούνης 7, Χατζηβασιλειάδης 7 (1), Αρχοντίδης 21, Μιχαηλίδης, Γκαβανόζης, Τόλιος, Καραμπεντής, Καραμπατζιάκης.

* Από την αποστολή του Ορφέα αποκλείσθηκε ο Δώδος εξαιτίας πειθαρχικού παραπτώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: