Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΚΑΣΑΜΑΘ – Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)









Τον Απρίλη είναι ωραία με τις «κούπες» στον Ορφέα

Ορφέας Νέου Σκοπού – Τιτάνες Δράμας: 75-49

Υποκλιθείτε στους Πρωταθλητές, αποθεώστε τους Θριαμβευτές. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα για τον Ορφέα Νέου Σκοπού που εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία ύστερα από τη νίκη που σημείωσε επί των Τιτάνων Δράμας.

Ο Παναγιώτης Σπανός και οι αθλητές του κόπιασαν καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου και κατάφεραν να γράψουν μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του συλλόγου με την κατάκτηση του «νταμπλ».

Αναφορικά με την εικόνα του αγώνα τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ο Ορφέας στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού ήταν ανώτερος από τους Τιτάνες, οι οποίοι είχαν στη σύνθεσή τους αρκετά παιδιά ηλικίας 14 και 15 ετών αποσπώντας το χειροκρότημα από τους θεατές. Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου (49-42), αλλά από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα η σερραϊκή ομάδα ανέβασε την απόδοσή της έχοντας ως πρωταγωνιστές τους «συνήθεις ύποπτους» και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Διαιτητές: Νέδογλου – Δαμαλής

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 45-32 (ημ.), 58-44, 75-49.

Ορφέας Νέου Σκοπού (Σπανός): Τσιούλκας 13 (3), Τόλιος 6, Μιχαηλίδης 1, Θεοδώρου 6 (2), Τσινόπουλος 5, Γκαβανόζης 7, Αρχοντίδης 18 (1), Μαντζιόυνης 5 (1), Χατζηβασιλειάδης 8, Καραμπατζιάκης 6 (2), Καραμπεντής, Καρακώστας.

Τιτάνες Δράμας (Μπέσσας): Τούπας 2, Χριστοφορίδης 14, Παπαδόπουλος 1, Θεοδωρίδης 2, Μελισσαρίδης 15 (2), Κωστακίδης 2, Ελευθεριάδης 13, Παπαγεωργίου, Ντεβετζάκης, Τουσουνίδης.


ΗΡΑΚΛΕΙΑ – ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΜΑΓΓΑΝΩΝ: 83-60

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι η Ηράκλεια επιβλήθηκε των Μαγγάνων ολοκληρώνοντας με νίκη τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο φετινό πρωτάθλημα, αφού το ερχόμενο Σάββατο η ομάδα του Σπύρου Ιωαννίδη έχει ρεπό.

Διαιτητές: Τατούδης – Οικονόμου
Τα δεκάλεπτα: 30-9, 50-23 (ημ.) 48-32, 83-60

Ηράκλεια (Ιωαννίδης): Μπουτάκογλου 11, Σκαλιστής 5 (1), Αποστολάκης 11 (3), Βάκας 13 (1), Κατσικάς 13 (1), Ιακωβίδης 5 (1), Χρηστίδης 8, Γρηγοριάδης 8, Χαρκιανάκης 5 (1), Παπαστεφάνου 4.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ: 51 - 76
ΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚΟΠΟΥ - ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ: 75 – 49
ΗΡΑΚΛΕΙΑ - ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΜΑΓΓΑΝΩΝ: 83 – 60
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: 56 – 64
Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ: 69 - 65


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 36
ΘΥΕΛΛΑ ΓΑΣ ΦΕΡΩΝ 34
ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΕ ΜΓΣ 33
ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ Α.Ο. 33
ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΒ 31
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 29
ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ 27
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΑΟ ΚΑΒ 25
ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ 24
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΟ ΜΑΓΓ ΞΑΝΘΗΣ 22
ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. 21

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (11/4/2009): ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ – ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ


ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

* Πολύ όμορφη ήταν η ατμόσφαιρα στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο του Νέου Σκοπού. Οι υπεύθυνοι του Ορφέα έκαναν το καλύτερο δυνατό προκειμένου οι φίλαθλοι να ευχαριστηθούν το παιχνίδι της ανόδου.

* Στο γήπεδο υπήρχε dj και οι δυο ομάδες έκαναν προθέρμανση υπό τους ήχους των EUROPE, VAN HALEN, QUEEN, ενώ στα time-out και στο ημίχρονο την τιμητική της είχε η Duffy.

* Πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης έγινε παρουσίαση τόσο του Ορφέα όσο και των Τιτάνων και οι «ασπρόμαυροι» έδωσαν αναμνηστικά δώρα στους αντιπάλους τους.

* Καφές και νεράκι προσφέρθηκαν στους δημοσιογράφους που κάλυψαν το παιχνίδι. Καλός συνάδελφος που ήταν επιφορτισμένος με την τηλεοπτική περιγραφή του αγώνα έψαχνε εναγωνίως διορθωτικό blanco (!!!)… Ευσεβής πόθος.

* Μετά τη λήξη της συνάντησης έγινε χαμός. Οι αθλητές του Ορφέα έκαναν μούσκεμα τον Παναγιώτη Σπανό με νερά και σαμπάνιες, ενώ στη συνέχεια τον σήκωσαν ψηλά.

* Δεκάδες πολύχρωμα μπαλόνια που ήταν τοποθετημένα σε δίχτυ στην οροφή του κλειστού γυμναστηρίου, κομφετί και κορδέλες έπεσαν στο παρκέ κατά την διάρκεια της απονομής των τροπαίων και των μεταλλίων.

* Αρκετός κόσμος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να γιορτάσει με τους παίκτες του Ορφέα βγάζοντας αρκετές φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα.

* Παναγιώτης Σπανός και Χατζηβασιλειάδης ήταν οι «αρχηγοί» στους πανηγυρισμούς. Οι αθλητές του Ορφέα ανέβηκαν στην εξέδρα που στήθηκε στο παρκέ φορώντας μπλουζάκια ειδικά για την περίσταση.

* Ο Ορφέας τίμησε τον Δήμαρχο Στρυμόνα, κ. Βασίλη Κετσετζή για την αμέριστη συμπαράστασή του στους «ασπρόμαυρους».

* Στα μπουζούκια γλέντησαν την επιτυχία τους τα μέλη της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: