Κυριακή 12 Απριλίου 2009

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΚΑΣΑΜΑΘ – Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


Έπεσε η αυλαία στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ – ΟΡΦΕΑΣ ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ: 56-72

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις φετινές αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Ορφέας Νέου Σκοπού. Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν θριαμβευτικό πέρασμα από την έδρα της Χρυσούπολης απόντος του προπονητή Παναγιώτη Σπανού, οποίος παρέμεινε στις Σέρρες λόγω προσωπικών υποχρεώσεων. Η σερραϊκή ομάδα αποχαιρέτισε τις διοργανώσεις της ΕΚΑΣΑΜΑΘ κατακτώντας πανάξια τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο και στη νέα σεζόν θα δώσει το «παρών» στα εθνικά πρωταθλήματα και συγκεκριμένα σε αυτό της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Αναφορικά με την εικόνα του αγώνα ο Ορφέας από το πρώτο δεκάλεπτο έθεσε τις βάσεις για να φτάσει σε μια άνετη επικράτηση αποκτώντας προβάδισμα 8 πόντων (12-20). Στην επόμενη περίοδο οι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό ανεβάζοντας την διαφορά στο +13 (25-38). Στο τρίτο δεκάλεπτο οι αθλητές του Χρήστου Γκαβανόζη (αντικατέστησε τον Παναγιώτη Σπανό) απειλούσαν διαρκώς το αντίπαλο καλάθι και η περίοδος ολοκληρώθηκε με 38-58. Το τέταρτο δεκάλεπτο έλαβε διαδικαστικό χαρακτήρα αφού οι γηπεδούχοι δεν φάνηκαν ικανοί να αντιδράσουν και ο Ορφέας πρόσθεσε τους 2 τελευταίους βαθμούς στο ενεργητικό του.

Διαιτητές: Κατρακάρης – Μυλωνίδης

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 25-38 (ημ.), 38-58, 56-72

Ορφέας Νέου Σκοπού (Γκαβανόζης): Τσιούλκας 10 (1), Τόλιος 9 (1), Μιχαηλίδης 8 (2), Θεοδώρου 10 (2), Τσινόπουλος 3, Καρακώστας 2, Αρχοντίδης 14 (2), Χατζηβασιλειάδης 6, Καραμπεντής 8, Καραμπατζιάκης 2, Φτελκόπουλος.

Ηράκλεια: «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν !»

Ρεπό είχε η ομάδα της Ηράκλειας το Σάββατο, η οποία έδωσε το τελευταίο της παιχνίδι κόντρα στα Μάγγανα. Οι «κόκκινοι» έκαναν μια αρκετά καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά. Σε δηλώσεις που έκανε ο προπονητής της Ηράκλειας, Σπύρος Ιωαννίδης τόνισε τα εξής: « Κατά την προσωπική μου άποψη θεωρώ ότι η φετινή μας πορεία ήταν πολύ καλή αν αναλογισθεί κανείς ότι το καλοκαίρι που μαζευτήκαμε είχαμε ως στόχο την παραμονή και φτάσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι το χειμώνα».

Ο Σπύρος Ιωαννίδης γνωστοποίησε ότι θα παραμείνει στο πάγκο της Ηράκλειας και στη νέα σεζόν αποκαλύπτοντας ότι από εδώ και μπρος το ενδιαφέρον των υπευθύνων θα επικεντρωθεί και στις ακαδημίες, ενώ οι όποιες συζητήσεις με τους υπάρχοντες παίκτες της ανδρικής ομάδας και οι μεταγραφικές κινήσεις θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ - ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ: 78 – 65
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ - ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ: 56 – 72
ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ - ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ: 82 – 80
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΜΑΓΓΑΝΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ: 77 – 61
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ - Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: 64 - 57


ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 38
ΘΥΕΛΛΑ ΓΑΣ ΦΕΡΩΝ 36
ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΕ ΜΓΣ 34
ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΒ 33
ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ Α.Ο. 33
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 30
ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ 29
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΑΟ ΚΑΒ 26
ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ 25
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΟ ΜΑΓΓ ΞΑΝΘΗΣ 24
ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. 22

* Ο ΟΡΦΕΑΣ ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΠΡΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΜΑΓΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: