Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Παλικαρίσιο διπλό





Νήαρ Ήστ - Ίκαροι: 65-79

"Έσπασαν το ρόδι" εκτός έδρας οι Ίκαροι σημείωνοντας πανάξια νίκη επί της Νήαρ Ήστ στο κλειστό γυμναστήριο της Καισαριανής. Οι αθλητές του Στάθη Καμαράκη κάνοντας το καλύτερό τους παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα επιβλήθηκαν άνετα επί ενός ισχυρού αντιπάλου, ενώ άντεξαν στο εχθρικό κλίμα που δημιούργησαν οι οπαδοί των γηπεδούχων που στο δεύτερο ημίχρονο επιδεικνύοντας κάθε άλλο παρά φίλαθλη συμπεριφορά χάλασαν τον αγώνα με τις ασχήμιες τους και οι διαιτητές αναγκάσθηκαν να διακόψουν την κανονική ροή της συνάντησης αρκέτες φόρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση ξεκίνησε με 45 λεπτη καθυστέρηση λόγω του ότι ένας αθλητής της Νήαρ Ήστ έσπασε την στεφάνη κατά την προθέρμανση των δυο ομάδων.

Σχετικά με την εξέλιξη στο σκορ, στο πρώτο δεκάλεπτο οι Ίκαροι αρχικά μπήκαν μουδιασμένα στο παρκέ, αλλά το σύνολο του Στάθη Καμαράκη κατόρθωσε σιγά - σιγά να βρει ρυθμό και η περίοδος έληξε 15-17.

Στο επόμενο δεκάλεπτο οι "κυανοκίτρινοι" ανέβασαν την απόδοσή τους, βγάζοντας καλές άμυνες, ενώ στην επίθεση ο εκπληκτικός Κώστας Τότσιος απειλούσε διαρκώς το αντίπαλο καλάθι και το ημίχρονο έκλεισε με 28-36.

Στη τρίτη περίοδο η διαφορά πήρε την ανιούσα (+12), με τους Ικάρους να κυριαρχούν ολοκληρωτικά στο παρκέ. Σε εκείνο το χρονικό σημείο οι οπαδοί της Νήαρ Ήστ έκαναν το παιχνίδι "ροντέο" (ρίψεις αντικειμένων) και υπήρξαν αρκετές διακοπές. Η όλη κατάσταση ευνόησε τους γηπεδούχους που μείωσαν στο -6, αλλά οι Τότσιος - Πεχλιβάνης με καθοριστικά τρίποντα συνέβαλλαν τα μέγιστα προκειμένου να μην γκρεμίσει η ομάδα τους, ό,τι με κόπο είχει χτίσει και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 51-60.

Στη τελευταία περίοδο οι "κυανοκίτρινοι", που ευτύχησαν να έχουν σε καλή μέρα και τους Συμεωνίδη - Ασημάκη, δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στο συγκρότημα του Τόλη Καρνέση που συν τοις αλλοις στερήθηκε τις υπηρεσίες του ηγέτη του, Νίκου Μίχαλου και παρά τις νέες διακοπές που σημειώθηκαν στον αγώνα (κάποιοι "θερμοκέφαλοι" εκτός των άλλων έφτυσαν τους διαιτητές) οι Ίκαροι εξασφάλισαν το πολύτιμο ροζ φύλλο.

Χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι οι "κυανοκίτρινοι" μάζεψαν 36 ριμπάουντ έναντι 22 της Νήαρ Ήστ, οι αθλητές της οποίας έχασαν 16 (!) βολές.

* Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής των Ικάρων, Στάθης Καμαράκης με δηλώσεις που έκανε στο serresbasket τόνισε τα εξής:

" Οι παίκτες μου είναι άξιοι συγχαρητηρίων αφού έκαναν πολύ καλή εμφάνιση ,ενώ παράλληλα άντεξαν και στις αντιξοότητες που παρουσιάσθηκαν στο γήπεδο. Βγάλαμε άμυνες, περιορίσαμε τα ατού της Νήαρ Ήστ και πήραμε το διπλό."

Διαιτητές: Ξενικάκης - Κατραχούρας - Μπούσιας

Νήαρ Ήστ (Καρνέσης): Κουτρούλιας 16 (1), Κόκκαλης 13 (1), Κεφαλάς 14 (1), Στανόγιεβιτς 6 (2), Μαχαίρας 12, Γκρούντμπεργκ 2, Πανάρας 2, Παππάς, Ζούκας.

Ίκαροι (Καμαράκης): Πεχλιβάνης 11 (2), Τότσιος 26 (4), Χόχλερ 4, Παβλίσεβιτς 4, Ασημάκης 15 (1), Συμεωνίδης 11, Βοϊβατόπουλος 2, Τοπούζης 6, Ιωσηφίδης, Παπούδας.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ολυμπιάδα Πατρών - ΚΑΟ Δράμας 96-86

Ερμής Περάματος - Αρκαδικός 94-90 (86-86 κ.α.)

Ίκαρος/Έσπερος Καλλιθέας - ΟΦΗ 86-62

Ερμής Λαγκαδά - Δάφνη 66-57

Νήαρ Ηστ - Ίκαροι Σερρών 65-79

Ηρακλής - Αμύντας 71-50

Ρέθυμνο - Παγκράτι 76-71

Ξάνθη - Αιγάλεω 93-79


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ηρακλής 10

Ρέθυμνο 9

Νήαρ Ηστ 9

Αρκαδικός 8

Παγκράτι 8

Ξάνθη 8

Ίκαρος/Έσπερος 8

Ολυμπιάδα Πατρών 8

Ερμής Περάματος 7

Ίκαροι Σερρών 7

Δάφνη 7

ΚΑΟ Δράμας 7

ΟΦΗ 7

Αμύντας 6

Ερμής Λαγκαδας 6

Αιγάλεω 5


* * ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (28/11/2009): ΙΚΑΡΟΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: