Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


Πάλεψαν αλλά...


Ίκαροι - Ηρακλής: 63-73

Παλιές καλές στιγμές έζησε το κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων στην αναμέτρηση των Ικάρων με τον Ηρακλή. Οι Σερραίοι φίλαθλοι έδωσαν βροντερό "παρών" και 15 λεπτά πρίν το τζάμπολ το γήπεδο ήταν κατάμεστο και στην κυριολεξία δεν έπεφτε καρφίτσα. Γι' αυτόν το λόγο ορισμένοι φίλαθλοι παρακολούθησαν το παιχνίδι όρθιοι. Κόσμο στο πλευρό του είχε και ο "γηραιός" αφού 40 οπαδοί των "κυανολεύκων" ενίσχυσαν με την παρουσία τους το συγκρότημα του Λευτέρη Κακιούση που πανηγύρισε την έκτη νίκη στο πρωτάθλημα και παραμένει σταθερά στην κορυφή της βαθμολογίας διατηρώντας το αήττητο.

Αναφορικά με την εικόνα του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι βάλθηκαν να "χτίσουν" μια διαφορά και τα κατάφεραν (4-11, 9-17) έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Καραποστόλου και Λαμπρόπουλο (ασταμάτητος στο πρώτο ημίχρονο ο αθλητής του Ηρακλή έβαλε 12 πόντους, προκαλούσε όμως διαρκώς τους παίκτες των Ικάρων και το σερραϊκό κοινό με τα καμώματά του στο παρκέ). Τελικά το δεκάλεπτο έληξε 14-20 με τον Τότσιο να μην έχει σκοράρει.

Στη δεύτερη περίοδο Τσαμάτος και Λαμπρόπουλος ανέβασαν την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (16-26, 16-29), ενώ ο Σάββας Καμπερίδης με τρίποντο διαμόρφωσε το 16-32 (5:51). Στην αντίπερα όχθη οι "κυανοκίτρινοι" δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό και ο Στάθης Καμαράκης κάλεσε time-out, αφού η ομάδα του έδειχνε "βραχυκυκλωμένη". Βοϊβατόπουλος και Τότσιος βοήθησαν ώστε οι γηπεδούχοι να πετύχουν 6-0 σερί (22-32, 2:45), ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με 25-37.

Το 25-40 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου έγινε 34-40 (7:09) με τον Τότσιο να προσφέρει πολύτιμους πόντους στην επίθεση και τους φιλοξενούμενους να "εγκλωβίζονται" στην καλή άμυνα των Ικάρων (ο Λαμπρόπουλος σίγησε). Οι παρατηρήσεις του Λευτέρη Κακιούση προς τους παίκτες του είχαν αποτέλεσμα και ο Τσαμάτος με goal-foul σημείωσε το 36-46 (5:10). Ο Τότσιος μείωσε σε 40-46, αλλά στις επόμενες καθοριστικές φάσεις της συνάντησης τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και κάποια καθοριστικά σουτ από πλευράς Ηρακλή (40-49, Τσαμάτος τρίποντο, 43-52, Πέτροβιτς τρίποντο) δεν επέτρεψαν στο σύνολο του Στάθη Καμαράκη να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με ένα απίστευτο τρίποντο στην εκπνοή του Κέκελη (ταμπλό και μέσα απο τα 8 μέτρα) που πέτυχε το 44-55.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ίκαροι επιχείρησαν να κάνουν την ολική επαναφορά με μπροστάρη τον Τότσιο που κατέβαζε την μπάλα, μοιραζε πάσες και κυρίως σκόραρε. Οι "κυανοκίτρινοι" μείωσαν σε 53-60 (3:56), αλλά και πάλι κόλλησαν μη έχοντας καθαρό μυαλό στην επίθεση, ενώ συν τοις άλλοις το ποσοστό έξω από την γραμμή των 6.25 ήταν τραγικό (3/14, 21%) και τα λάθη στοίχισαν. Ο Τσαμάτος αύξησε παλι το προβάδισμα (53-63, 2:09) και παρά την τρίποντη "βόμβα" του Πεχλιβάνη (59-65) οι Θεσσαλονικείς διέθεταν τις λύσεις προκειμένου να "καθαρίσουν" τον αγώνα και να αποχωρήσουν νικητές από μια δύσκολη έδρα.

Διακριθείς από τους Ικάρους ήταν ο Κώστας Τότσιος που σε ακόμη ένα παιχνίδι "έφαγε" αρκετό "ξύλο", αλλά έδειχνε να μην καταλαβάινει τίποτε, ενώ σημείωσε και το ομορφότερο καλάθι της αναμέτρησης όταν σε διείσδυση που επιχείρησε κατά την διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου άλλαξε χέρι στον αέρα προκειμένου να αποφύγει το κόψιμο από αντίπαλο παίκτη και σκόραρε.

Σε "ρηχά νερά" κινήθηκε ο Ντέγιαν Χόχλερ. Ο Σλοβένος γκαρντ παρά τους 8 πόντους που πέτυχε δεν ήταν συγκεντρωμένος σε άμυνα και επίθεση και έκανε κάποια αδικαιολόγητα λάθη για την κλάση του, "αχρηστεύοντας" εξαιρετικές πάσες του Τότσιου. Ο καλός Χόχλερ μπορεί να διαλύσει οποιοδήποτε αμυντικό σύστημα, όταν όμως δεν είναι στην μέρα του τότε οι Ίκαροι είναι σαν να αγωνίζονται με 4 παίκτες στο παρκέ.

Ούτε ο Μίλος Παβλίσεβιτς έπεισε με την εμφάνισή του (ήταν στην βασική πεντάδα). Ο Σέρβος ψάχνει ακόμη τα πατήματά του ύστερα από τον τραυματισμό που είχε, αλλά αναμφίβολα ο κόσμος περιμένει να δεί πολλά περισσότερο απ' αυτόν, αφού είναι ένας αθλητής με μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία.

Διαιτητές: Δεσλής - Θεονάς - Τζαφλέρης

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 25-37 (ημ.), 44-55, 63-73

Ίκαροι (Καμαράκης): Πεχλιβάνης 10 (2), Τότσιος 14, Χόχλερ 8, Ασημάκης 2, Συμεωνιδης 9, Τοπούζης 9, Βοϊβατόπουλος 11, Παβλίσεβιτς, Μουζακίτης, Ιωσηφίδης.

Ηρακλής (Κακιούσης): Κάστλ 3, Κέκελης 6 (2), Καμπερίδης 3 (1), Λαμπρόπουλος 13, Λάππας 3 (1), Καραποστόλου 8 (2), Στεργίου-Πέτροβιτς 5 (1), Τσαμάτος 13 (2), Μπούτσι 12 (1), Δέσπος 7.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αμύντας - Ξάνθη: 78-70

Ίκαροι Σερρών - Ηρακλής: 63-73

Αρκαδικός - Ίκαρος/Έσπερος Καλλιθέας: 89-82

Αιγάλεω - Ρέθυμνο: 67-72

ΟΦΗ - Ερμής Λαγκαδά: 62-66

Παγκράτι - Ολυμπιάδα Πατρών: 73-71

Δάφνη - Νήαρ Ήστ: (2/12/2009)

ΚΑΟΔ - Ερμής Περάματος: (ανεβλήθη)



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Hρακλής 12

Ρέθυμνο 11

Παγκράτι 10

Αρκαδικός 10

Νήαρ Ήστ 9*

Ίκαρος/'Εσπερος 9

Ολυμπιάδα Πατρών 9

Ξάνθη 9

Αμύντας 8

Ερμής Λαγκαδά 8

ΟΦΗ 8

Ίκαροι 8

Ερμής/Περάματος 7*

Δάφνη 7*

ΚΑΟΔ 7*

Αιγάλεω 6

* ΕΡΜΗΣ/ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΚΑΟΔ, ΔΑΦΝΗ, ΝΗΑΡ ΗΣΤ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ 1 ΑΓΩΝΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

** ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5/12/2009): ΙΚΑΡΟΙ - ΑΜΥΝΤΑΣ.


ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

- "Άναψαν τα αίματα" στην ανάπαυλα του ημιχρόνου και υπήρξαν αντεγκλήσεις μεταξύ οπαδών του Ηρακλή και Σερραίων φιλάθλων, ενώ μικροεπεισόδιο συνέβη στις θέσεις των V.I.P όταν ένας οπαδός του "γηραιού" όρμηξε σε φίλαθλο των Ικάρων, αλλά οι αστυνομικοί τον απώθησαν.

- Αρκετοί αστυνομικοί βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων. Μάλιστα δημιουργήθηκε μια μικρή κενή ζωνή ασφαλείας από την αριστερή πλευρά των V.I.P θέσεων και πέρα, ενώ οι οπαδοί του Ηρακλή ήταν υπό την επιτήρηση της αστυνομίας.

- Στις θέσεις των V.I.P κάθισαν κάποιοι παράγοντες του Ηρακλή έχοντας και "παλαιστές" στο πλευρό τους.

- "Εργοτέλης - Εργοτέλης" φώναζαν οι φίλαθλοι των γηπεδούχων "πικάροντας" με αυτόν το τρόπο τους Ηρακλειδείς.

- "Έκλεψαν" τις καρδιές των δημοσιογράφων από την Θεσσαλονίκη οι μαζορέτες των Ικάρων, ενώ και κάποιες άλλες όμορφες θηλυκές παρουσίες αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης και κοπλιμέντων από τους Θεσσαλονικείς.

- Με το στόμα ανοικτό έμεινε μια υπάλληλος του κυλικείου όταν μετά το τέλος του αγώνα ο Δέσπος του Ηρακλή ζήτησε για τον εαυτό του 5 σοκοφρέτες, 1 σοκολάτα και 1 ισοτονικό ποτό.

- Ακόμη ένας πιτσιρικάς κέρδισε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια στον καθιερωμένο διαγωνισμό των ελεύθερων βολών που πραγματοποιήθηκε στο ημίχρονο.

- Την υπόσχεση του Λευτέρη Κακιούση οτι ο Ηρακλής θα "χτυπήσει" όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους πήρε ο Στάθης Καμαράκης. Το μέλλον θα δείξει...

- Δεν προσήλθε παίκτης των Ικάρων στην συνέντευξη τύπου. Άλλωστε οι περισσότεροι δεν είχαν διάθεση για κουβέντες. Ο Τσαμάτος εκπροσώπησε τους αθλητές του Ηρακλή.

- Μακρά συζήτηση είχαν οι: Άρης Αθανασιάδης (Πρόεδρος), Γιάννης Δεσποτίδης (Αντιπρόεδρος), Δημήτρης Ρήγας (Ταμίας), Παναγιώτης Ανδρικάκης, οι οποίοι κάθισαν ψηλά στην επάνω κερκίδα κατά την διάρκεια του αγώνα βόλεϊ, Α.Ο.Σ - Ζαφειράκης Νάουσας που ξεκίνησε μετά το παιχνίδι των Ικάρων.

ΦΩΤΟ - ΠΗΓΗ: www.serresgoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: