Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΚΑΣΑΜΑΘ


Ηράκλεια για κούπα

Ηράκλεια - Θύελλα Φερών: 72-50

Και στον τελικό θα γίνει... Ραντεβού με την ιστορία της θα δώσει η ομάδα του Σπύρου Ιωαννίδη στις 10 Απριλίου οπότε και θα διασταυρώσει τα ξίφη της με τους Τιτάνες Δράμας με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Στον χθεσινό ημιτελικό της διοργάνωσης η Ηράκλεια επιβλήθηκε της Θύελλας Φερών εξασφαλίζοντας την μεγάλη πρόκριση.

Αναφορικά με την εικόνα του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και προηγήθηκαν πολύ γρήγορα με 8-0 (7:51). 7:18 πριν τη λήξη της περιόδου ο κ. Ασλανίδης χρέωσε με αυστηρό αντιαθλητικό φάουλ παίκτη της Ηράκλειας και αφού ο Δαβουδάνης εκτέλεσε τις βολές ο πρώτος διαιτητής της συνάντησης παρέδωσε την σφυρίχτρα του στη γραμματεία επειδή ένας φίλαθλος τον εξύβρισε. Το παιχνίδι διεκόπη για 10 λεπτά με τον συγκεκριμένο φίλαθλο να αποχωρεί τελικά από το γήπεδο - όπως ζήτησε να γίνει ο κ. Ασλανίδης - και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

Η διακοπή κάθε άλλο παρά επηρέασε τους "κόκκινους", οι οποίοι ήταν χάρμα ιδέσθαι με τους Σίσκο και Ντίκογλου να σκοράρουν διαρκώς και η Ηράκλεια "εκτόξευσε" την διαφορά στο +22 (25-3, 1:35). Η Θύελλα έκανε σωρεία λαθών και αναλώθηκε σε αρκετά σουτ τριών πόντων τα οποία δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για τους φιλοξενούμενους. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με 25-9.

Στο επόμενο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ήταν αγνώριστοι. Οι αθλητές του Σπύρου Ιωαννίδη νόμισαν ότι είχαν κάνει το καθήκον τους και χαλάρωσαν αδικαιολόγητα. Η Θύελλα άδραξε την ευκαιρία που της παρουσιάσθηκε και αντεπιτέθηκε. Ο Γεροντίτης ήταν ασταμάτητος κοντά στο καλάθι, ενώ ο Δαβουδάνης πρόσφερε κι αυτός πολύτιμους πόντους. Το σύνολο του Αλέκου Σαριανίδη σημείωσε 25-2 (!) σερί και πήρε την πρωτοπορία στο σκορ με τρίποντο του Παπαδόπουλου (27-28, 3:22). Ο προπονητής της Ηράκλειας έκανε αλλαγές επί αλλαγών και η περίοδος έκλεισε με 35-30.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Κώστας Σίσκος σκόραρε παντί τρόπω και οι "κόκκινοι" έχοντας βελτιώσει την αμυντική τους λειτουργία απέκτησαν προβάδισμα 14 πόντων (49-35, 4:52). Η αποβολή του Καραπαναγιώτη με 5 φάουλ αποτέλεσε καίριο πλήγμα για την Θύελλα, η οποία παραδόθηκε στις διαθέσεις των γηπεδούχων και η περίοδος τελείωσε με 56-37.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο αγώνας έλαβε τυπικό χαρακτήρα και ο Σπύρος Ιωαννίδη έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους νεαρούς Καραγεωργάκη - Τσακιράκη, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές.

Διαιτητές: Ασλανίδης - Δαμαλής

Τα δεκάλεπτα: 25-9, 35-30 (ημ.), 56-37, 72-50

Ηράκλεια (Ιωαννίδης): Ντίκογλου 16, Ιακωβίδης 12 (1), Αποστολάκης 2, Σίσκος 22 (1), Σταμπουλής 4, Χρηστίδης 8, Ευγενειάδης 4, Αλεξανδρίδης 2, Καραγεωργάκης 2, Τσακιράκης, Σιουσιουλούδης.

Θύελλα (Σαριανίδης): Τζελεπάκης 4 (1), Δαβουδάνης 17 (1), Καραπαναγιώτης 6, Παπαδόπουλος 3 (1), Γεροντίτης 20, Παπάζογλου, Αλατζιάς, Μουρτσινούδης.

- Ο Παπάζογλου τραυματίσθηκε στο αριστερό πόδι κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου και αποχώρησε από το παρκέ.

+ Το serresbasket εκφράζει τα "συγχαρητήριά" του στον κ. Ασλανίδη για την "ευαισθησία" που έδειξε απέναντι στον μοναδικό δημοσιογράφο που βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Ηράκλειας για να καλύψει τον αγώνα. Και μη χειρότερα...



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Ηράκλεια - Θύελλα Φερών: 72-50

Τιτάνες Δράμας - Α.Ε. Κομοτηνής: 92-62



ΤΕΛΙΚΟΣ (10/4/2010)


Ηράκλεια - Τιτάνες Δράμας (σε ουδέτερη έδρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: