Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Νίκη με σκαμπανεβάσματα


Τη δεύτερη νίκη (74-59) σε ισάριθμους φιλικούς αγώνες σημείωσαν χτες το απόγευμα οι Ίκαροι, οι οποίοι φιλοξένησαν στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων τον Αίαντα Ευόσμου. Οι “κυανοκίτρινοι” είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, αλλά αυτό θεωρείται φυσιολογικό τη δεδομένη χρονική περίοδο, ενώ να σημειωθεί ότι στον αγώνα δεν έλαβαν μέρος οι Κουκάς, Τοπούζης και Καμπερίδης λόγω ενοχλήσεων.

Επίσης, χρήζουν αναφοράς δύο γεγονότα. Αναμφισβήτητα η οικογένεια των Ικάρων χάρηκε που είδε ξανά στο γήπεδο τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη ύστερα από την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του. Ο 40 χρονος τεχνικός έφτασε στις Σέρρες λίγη ώρα πριν την έναρξη του παιχνιδιού και έτυχε θερμής υποδοχής από τους παίκτες του, τους συνεργάτες του και τους διοικούντες του συλλόγου.

Η επιστροφή του Γιώργου Ασημάκη δεν θα μπορούσε και αυτή να περάσει απαρατήρητη από τους φιλάθλους που παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Ο Σερραίος φόργουορντ τέθηκε για πρώτη φορά αντίπαλος των “κυανοκίτρινων”, ενώ είχε εγκάρδιες συνομιλίες με τους παλιούς του συμπαίκτες.

Σχετικά με την εικόνα του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στη θέση του οδηγού, με τον Σκαρλάτο να αποτελεί πηγή κινδύνου για το καλάθι των Ικάρων. Ο Αίας προηγήθηκε με 10-15 (4:47) και η εναρκτήρια περίοδος ολοκλήρωθηκε με 19-24.

Μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου οι “κυανοκίτρινοι” δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό στο παρκέ, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Ασημάκης ήταν “ζεστός” και οι Θεσσαλονικείς απέκτησαν διαφορά 6 πόντων (22-28, 6:50).

Η τριπλέτα αποτελούμενη από τους Κακαρούδη – Τότσιο – Συμεωνίδη συνέβαλλε τα μέγιστα προκειμένου οι γηπεδούχοι να αντιστρέψουν άμεσα την εις βάρος τους κατάσταση. Το συγκρότημα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη “έτρεξε” 9-0 σερί και το σκορ έγινε 31-28 (3:50). Οι Ίκαροι δυνάμωσαν την άμυνά τους και το δεκάλεπτο έκλεισε με 40-35.

Στην τρίτη περίοδο η σερραϊκή ομάδα ήταν το αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο (47-35, 53-42), προσφέροντας όμορφες στιγμές στο κοινό. Το δεκάλεπτο έληξε 55-44.

Στην τελευταία περίοδο του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι διατηρούσαν σαφές προβάδισμα (59-50, 6:30). Ο Αίας μείωσε σε 64-59 (3:00), αλλά ο Κώστας Κακαρούδης με αλλεπάληλους πόντους διέλυσε κάθε αμφιβολία για το ποιος από τους δύο αντιπάλους θα κατακτούσε τη νίκη.

Διαιτητές: Τατούδης – Δημάδης

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 40-35 (ημ.), 55-44, 74-59

Ίκαροι (Χατζηκυριακίδης): Πεχλιβάνης 9 (1), Τότσιος 11, Συμεωνίδης 8, Κακαρούδης 19 (1), Παβλίσεβιτς 9 (1), Βοϊβατόπουλος 9, Τεβετζίδης 4, Τέρπος 5 (1), Ιωσηφίδης, Παπούδας, Τσανάκας.

Αίας (Μιχαηλίδης): Τσιμπής 8 (2), Παπαπέτρου 6, Σκαρλάτος 8 (2), Μάρουσιτς 7, Αμουτζιάς 2, Ελευθεριάδης 2, Ασημάκης 11 (1), Γεωργούλας 4, Κουνούπης 6, Τεπετίδης 5, Δήμου.

* 4 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα “άναψαν” τα αίματα ανάμεσα σε Συμεωνίδη και Σκαρλάτο. Αιτία της στιγμιαίας έντασης που επικράτησε στο παρκέ ήταν ένα σκληρό μαρκάρισμα από τον αθλητή του Αίαντα.

* Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου ο Δήμου χτύπησε στο πόδι και κάθισε στον πάγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: