Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Ξέφυγε ο Ορφέας


Μεγάλος κερδισμένος της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου ήταν ο Ορφέας Ν. Σκοπού, οποίος πήρε το ντέρμπι κόντρα στον Πανσερραϊκό και εκμεταλλευόμενος την ήττα του Σιδηροκάστρου στη Χρυσούπολη βρέθηκε και πάλι στο +2 από τους διώκτες του. Γενναία προσπάθεια έκανε η ελλιπής Ηράκλεια απέναντι στην Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης.


Oρφέας Ν. Σκοπού - Πανσερραϊκός: 81-63

Ήρεμα κι ωραία ο Ορφέας επικράτησε του αξιόμαχου Πανσερραϊκού στην σπουδαία σερραϊκή αναμέτρηση. Οι "ασπρόμαυροι" πραγματοποίησαν ιδανικό ξεκίνημα στον αγώνα και προηγήθηκαν με 13-2. Τα "λιοντάρια" ανασυντάχθηκαν και μείωσαν σε 14-10 με επιτυχημένες προσπάθειες των Χατζή - Λωρίτη. Τελικά το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 18-10.

Στην επόμενη περίοδο οι γηπεδούχοι διατήρησαν το υπέρ τους προβάδισμα και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 35-26.

Στην επανάληψη το συγκρότημα του Βασίλη Χρυσανθίδη πλησίασε στους έξι πόντους, αλλά 4 σερί τρίποντα από τον Ορφέα και κάποια άλλα καλάθια έφεραν την διαφορά στο +22 και το παιχνίδι έλαβε διαδικαστικό χαρακτήρα. M.V.P του ντέρμπι ήταν ο Σουτζόπουλος.

- Παρελθόν αποτελεί από τους "ασπρόμαυρους" ο Τσινόπουλος. Ο 22 χρονος αθλητής ανακοίνωσε στον Παναγιώτη Σπανό την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Ορφέα λόγω περιορισμένου χρόνου συμμετοχής.

- 200 φίλαθλοι παρακολούθησαν το σερραϊκό ντέρμπι μεταξύ των οποίων ήταν και κάποιοι παίκτες των Ικάρων που πήγαν στο γήπεδο του Νέου Σκοπού μετά τη νίκη που πέτυχαν με το Λαύριο.

Διαιτητές: Νέδογλου - Δημάδης

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 35-26 (ημ.), 58-46, 81-63

Ορφέας (Σπανός): Παπαδόπουλος Γ. 16, Σολούγκας 11 (3), Καδής 14 (2), Καραμπατζιάκης 4, Κούτρης 2, Χατζηπέτρου 12 (2), Σουτζόπουλος 22, Λαδιάς, Παπαδόπουλος Χ., Καρακώστας, Τσιμπλέκης, Γιουγκής.

Πανσερραϊκός (Χρυσανθίδης): Τεπεκιτζής 8 (2), Γεωργιανός Π. 13 (2), Παπαδόπουλος 3, Γεωργιανός Ν. 5, Καβράκης 7, Λωρίτης 10, Χατζής 12 (2), Τράκας 5, Τζουβάρας, Καραμπέκης, Χατζηανδρέου.

Χρυσούπολη - Ρούπελ Σιδηροκάστρου: 71-66

"Ντόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ" ήταν το Ρούπελ στην κρίσιμη συνάντηση με την Χρυσούπολη. Η ομάδα του Κώστα Σίσκου με ανεβασμένη την ψυχολογία ύστερα από τη νίκη που σημείωσε κόντρα στον Νέο Σκοπό είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο εξασφαλίζοντας διαφορά 7 πόντων (34-41).

Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως του αγώνα οι φιλοξενούμενοι ήταν εκτός τόπου και χρόνου και οι Καβαλιώτες άδραξαν την ευκαιρία αντιστρέφοντας την εις βάρος τους κατάσταση. Στο τέταρτο δεκάλεπτο απεβλήθη ο Ιακωβίδης που δέχθηκε τεχνική ποινή από τους διαιτητές, παρά το γεγονός ότι οι αθλητές των γηπεδούχων προκαλούσαν διαρκώς τον καλαθοσφαιριστή του Σιδηροκάστρου. Το Ρούπελ προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι και πάλι στα μέτρα του, αλλά δεν τα κατάφερε και μοιραία γνώρισε την ήττα.

Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης - Ηράκλεια: 91-78

Με πολλά απουσίες ταξίδεψε η Ηράκλεια στην Αλεξανδρούπολη, με τον Σπύρο Ιωαννίδη να παίρνει στην αποστολή και δύο έφηβους καλαθοσφαιριστές. Παρόλα όμως τα σοβαρά προβλήματα οι "κόκκινοι" έκαναν μια αξιοπρεπέσταστη εμφάνιση ζορίζοντας αρκετά την Ολυμπιάδα.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους φιλοξενούμενους στο -10, ενώ στο τρίτο δεκάλεπτο η σερραϊκή ομάδα μείωσε στους 6 πόντους. Στην τέταρτη περίοδο οι Θρακιώτες εκμεταλλεύθηκαν την κούραση των αθλητών της Ηράκλειας και "κλείδωσαν" τη νίκη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: 81-63

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΑ: 91-78

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ - ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ: 71-66

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ: 53-46

Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: 36-71

ΡΕΠΟ: ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ 19

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 17

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 17

ΗΡΑΚΛΕΙΑ 16

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 16

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ 15

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 15

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 14

ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ 13

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 12

Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 11

* ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12/2/2011): ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ - ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: