Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Συμβαίνει στην Ελλάδα 


Ακόμη μία "φαρσοκωμωδία" έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Στην καταληκτική προθεσμία που είχε δώσει η Ε.Ε.Α στους 10 από τους 14 συλλόγους της Α1 για να συμπληρώσουν τους φακέλους τους προκειμένου να πάρουν το πολυπόθητο πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα μόνο 4 εξ' αυτών ήταν εντάξει (Ολυμπιακός, Ηλυσιακός, Κολοσσός Ρόδου, Περιστέρι).

Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, ΚΑΟΔ, Πανελλήνιος, Μαρούσι και Καβάλα δεν έλαβαν το χαρτί. Υπάρχει λοιπόν το σοβαρό ενδεχόμενο οι Ίκαροι να αγωνισθούν στην Α1 μετά και από τις σημερινές εξελίξεις;

Σε μια σωστά ευνομούμενη χώρα όπου οι αρμόδιες επιτροπές κάνουν τη δουλειά τους ορθά και στην ώρα τους, δίχως να δίνουν παρατάσεις επί παρατάσεων, οι "κυανοκίτρινοι" θα είχαν αρκετές πιθανότητες να δώσουν το "παρών" στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία. Σε ένα άλλο κράτος ναι... εδώ όχι.

Εδώ, όπου η Α1 έχει μετατραπεί σε ένα πρωτάθλημα "φαντασμάτων" και "σκιών", με τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να απέχουν έτη φωτός από τους υπόλοιπους 12. Αυτό το πρωτάθλημα θέλει ο ΕΣΑΚΕ που εξέδωσε ανακοίνωση με επιθετικό ύφος προς την Ε.Ε.Α, η οποία έδωσε τρίτη ευκαιρία (γιατί άραγε;) στα 6 σωματεία; (Ο ΕΣΑΚΕ θεωρεί ότι όλοι οι σύλλογοι είναι τακτοποιημένοι). Α1 για κλάματα.

Πολλοί βέβαια ίσως να ρωτήσουν: "Καλά εάν έδιναν τη δυνατότητα στους Ικάρους να παίξουν στην Α1 πότε θα προλάβαιναν να γίνουν ΚΑΕ; Mε τι χρήματα θα γίνονταν νέες μεταγραφές; To γήπεδό είναι κατάλληλο να φιλοξενήσει αγώνες επιπέδου Α1;". 

Καλά ερωτήματα, τα οποία δεν θα έμεναν αναπάντητα, εφόσον έδιναν το δικαίωμα στους Ικάρους (όχι χαριστικά, αλλά βάσει της περσινής τους πορείας στην Α2) να "ψαχτούν" για τη συμμετοχή τους στη μεγαλύτερη κατηγορία. Το δικαίωμα όμως τους το στέρησαν.

Ας τη χαίρονται οι υπεύθυνοι αυτή την Α1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: