Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΡΑΖ)

Γιατί ρε Ορφέα;


Ανατόλια - Ορφέας Ν. Σκοπού: 59-58

Το πικρό ποτήρι της ήττας γεύτηκε ο Ορφέας στον αγώνα μπαράζ πιθανής ανόδου στη Β' Εθνική με αντίπαλο το κολέγιο Ανατόλια. Το ματς εξελίχθηκε σε «θρίλερ», με τους «ασπρόμαυρους» να δέχονται «φαρμακερό» καλάθι στην εκπνοή.

Σχετικά με την εικόνα της αναμέτρησης, η ομάδα του Παναγιώτη Σπανού παρουσιάσθηκε αγνώριστη στο πρώτο ημίχρονο. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν πατούσαν καλά στο παρκέ αντιμετωπίζοντας προβλήματα σε άμυνα κι επίθεση δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους Θεσσαλονικείς να προηγηθούν ακόμη και με 16 πόντους, ενώ τα δύο συγκροτήματα πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια με το σκορ στο 35-24.

Στην επανάληψη ο Ορφέας εμφανίσθηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. Αρχικά στην τρίτη περίοδο οι «ασπρόμαυροι» μείωσαν ακόμη περισσότερο τη διαφορά και εν συνεχεία στο τέταρτο δεκάλεπτο της συνάντησης το σύνολο του Παναγιώτη Σπανού έκανε την ολική επαναφορά εξασφαλίζοντας προβάδισμα 4 πόντων. 7 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού ο Ορφέας ήταν μπροστά με 2 πόντους, αλλά το Ανατόλια πετυχαίνοντας τρίποντο με ταμπλό πέρασε μπροστά στο σκορ. Στην προτελευταία φάση του αγώνα ο Σουτζόπουλος με παλικαρίσιο καλάθι διαμόρφωσε το 57-58.

Ο προπονητής των τυπικά γηπεδούχων κάλεσε τάιμ-άουτ. Στα εναπομείναντα 8 δέκατα έγινε η μεγάλη ζημιά για τον Ορφέα. Ο Μουτσιαράς ύστερα από ''back-door'' πάσα.«σκότωσε» τον Ορφέα χαρίζοντας το ροζ φύλλο αγώνος στο Ανατόλια.

Παρά την στενοχώρια τους οι 30 φίλοι του Ορφέα που ταξίδεψαν στο Κιλκίς χειροκρότησαν τον Παναγιώτη Σπανό και τους παίκτες του.

Σχόλιο από serresbasket: Προσπάθησε αλλά....το αποτέλεσμα μετράει κι αυτό είναι αρνητικό για τον Ορφέα. Οι «ασπρόμαυροι» σε ακόμη ένα αγώνα μπαράζ (πρόπερσι είχαν υποβιβασθεί στο τοπικό πρωτάθλημα ύστερα από την ήττα από τον Εδεσσαϊκό στη Θεσσαλονίκη) έφυγαν άπραγοι από το γήπεδο.

Είναι αλήθεια ότι η σερραϊκή ομάδα «κυνηγήθηκε» φέτος σε πολλές περιπτώσεις από τη διαιτησία. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι αυτός ο «γαλαξίας αστέρων» με «αφεντικό» τον Παναγιώτη Σπανό δεν έπεισε 100% με τις εμφανίσεις του, αφού από τον Ορφέα έλειψε ένα βασικό στοιχείο: η διάρκεια. 

Η χρονιά έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο για την σερραϊκή ομάδα που είχε θέσει ως στόχο την άνοδο στη Β' Εθνική. Οι άνθρωποι του Ορφέα θα περιμένουν στο ακουστικό τους μήπως και τους δοθεί η ευκαιρία να αγωνισθούν στη μεγαλύτερη κατηγορία, εφόσον βέβαια δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής κάποιοι σύλλογοι.

Ακόμα όμως και αν ο Ορφέας συνεχίσει κανονικά στη Γ' Εθνική τότε η διοίκηση καλείται να πάρει γενναίες αποφάσεις σε δύσκολους καιρούς. Κι όπως γίνεται κατανοητό οι αντοχές έχουν και τα όριά τους.


Διαιτητές: Φακίτσας - Γερακίνης

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 35-24 (ημ.), 46-38, 59-58

Ανατόλια (Τσούρμας): Μόσχου 12, Βασιλείου, Χατζατούροφ, Κοεμτζόγλου 8, Μουτσιαράς 23 (1), Τσιάτσιος, Μπρόζος 10, Βεργίνης 6 (1).

Ορφέας (Σπανός): Ιακωβίδης 3 (1), Γεωργαντζάς 8, Σουλούγκας 7 (1), Παπούδας 8, Σουτζόπουλος 11, Καδής 3 (1), Χατζηπέτρου 4, Κάτσικας 3 (1), Ασημάκης 11 (1),  Παπαδόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: