Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΘΡΟ

Ή τώρα ή ποτέ


Είναι γνωστό ότι οι Ίκαροι τα τελευταία χρόνια ως ομάδα με τον Άρη Αθανασιάδη στον προεδρικό θώκο έχουν φτιάξει ένα καλό όνομα στη μπασκετική «πιάτσα». Οι «κυανοκίτρινοι» από τα «κόντρα πλακέ» της Γ' Εθνικής βρέθηκαν με σταθερά βήματα στην Α2 διεκδικώντας επί δύο σερί χρονιές την άνοδο στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία της ελληνικής καλαθοσφαίρισης.

Πέρυσι διεπράχθη το σκάνδαλο με τα 13 σωματεία στην Α1 ( (με ομολογία και του πρώην Προέδρου πλέον του ΕΣΑΚΕ κ. Οικονομίδη περί αδικίας εις βάρος των Ικάρων), ενώ φέτος ένα παρόμοιο «έργο» παίζεται σε επανάληψη.

Η Επιτροπή Επαγγελματικόυ Αθλητισμού συνεδρίασε και σήμερα (μετά το κλασικό δεκαπενθήμερο διάλειμμα για «διαφημίσεις») δίνοντας το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 σε δύο από τους 6 εναπομείναντες συλλόγους που έχουν εκκρεμότητες. ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ εξασφάλισαν το χαρτί, ενώ Παναθηναϊκός, Ελευσίνα, Καβάλα και Απόλλων Πατρών παραμένουν μετέωροι.

Κι αν για τον Παναθηναϊκό δεν τίθεται θέμα περί μη εξασφάλισης του πιστοποιητικού από την Ε.Ε.Α κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στο ευαγγέλιο για τις υπόλοιπες ομάδες. Ήδη εδώ και 20 μέρες κυκλοφόρησε το νέο ότι ο Απόλλων Πατρών αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα αναφορικά με τη λειτουργία του ως ΚΑΕ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του basketnet.gr (http://www.basketnet.gr/main/1/a1/articles/1/apollon-provlima.html) ο Απόλλων δεν έχει καταθέσει ούτε ένα (!) συμβόλαιο στον ΕΣΑΚΕ τη στιγμή που αύριο θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της Α1, με την Ε.Ε.Α να συνεδριάζει εκ νέου την επόμενη Τρίτη.

Οι άνθρωποι των Ικάρων καλούνται την ύστατη στιγμή μια και έχουν έννομο συμφέρον να αλλάξουν στρατηγική («με το σταυρό στο χέρι δε γίνεται τίποτα στις μέρες μας») και να διεκδικήσουν το αυτονόητο.

Είτε δηλαδή να ζητήσουν από τον ΕΣΑΚΕ την αναβολή της αυριανής κλήρωσης, είτε να αιτηθούν τη μη αναγραφή των ονομάτων του Παναθηναϊκού, της Ελευσίνας, της Καβάλας και του Απόλλων Πατρών (κάτι το οποίο είχε γίνει στην περσινή σούπερ λίγκα του ποδοσφαίρου) στο πρόγραμμα.

Αρκετές φορές η ευγένεια και η ήπια αντίδραση εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Οι διοικούντες των «κυανοκίτρινων» πρέπει να ξεκαθαρίσουν μια και καλή σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ ότι «κορόιδα τέλος». Οι Ίκαροι δεν είναι «καρπαζοεισπράκτορες» κανενός. Ή τώρα ή ποτέ!

Υ.Γ.: Ο φίλος του κ. Βασιλακόπουλου, κ. Τσαγκρώνης, γενικός γραμματέας της ΕΟΚ και «ισόβιος» Πρόεδρος της ΕΣΚΑΗ (όπως λέμε ΕΚΑΣΑΜΑΘ) θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να να βοηθήσει τον Απόλλωνα.

Υ.Γ.2: Για ποιους λόγους δεν συστάθηκε η επιτροπή διεκδίκησης ανόδου;

Υ.Γ.3: Οι Ίκαροι έχουν έναν σύμμαχο δίπλα τους, τον Βασίλη Παραμανίδη. Θα έπρεπε να του είχαν ζητήσει να μεσολαβήσει για επαφή με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη.

Υ.Γ.4: Θυμάμαι την περσινή ανακοίνωση των Ικάρων μετά το σκάνδαλο. Οι «κυανοκίτρινοι» φέτος πρέπει να κινηθούν και δια της νομικής οδού, εφόσον αυτό είναι δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: