Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΑΝΔΡΕΣ)

Ανακοίνωση εξέδωσε το Ρούπελ Σιδηροκάστρου παίρνοντας θέση σχετικά με τα όσα έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο στην εκτός έδρας αναμέτρηση της σερραϊκής ομάδας με τον Αστέρα Καβάλας. Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Περιμέναμε λίγο διάστημα μέχρι να λάβουμε θέση για τα γεγονότα που συνέβησαν στον αγώνα ΣΑΚ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΑΓΣ ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ στην Καβάλα στις 17/11/2012, αφενός για να επέλθει ηρεμία ώστε να μην αντιδράσουμε «εν θερμώ» και αφετέρου για να δούμε πως θα παρουσιαστούν τα γεγονότα από τους πρωταγωνιστές και τους υπόλοιπους του μπασκετικού χώρου.

ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΡΕΠΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ.

Παρόλα αυτά διαβάζοντας τις επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις τύπου του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης (ΣΔΚΘ) έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

1. Δημιουργήθηκε υπερμεγέθυνση του συμβάντος από το ΣΔΚΘ. Σταχυολογούμε από ανακοίνωση του συνδέσμου « … το Δ.Σ. αποφάσισε να λάβει τα παρακάτω μέτρα: … να στηρίξει ψυχολογικά και οικονομικά το μέλος του Κολοκυθά Βασίλειο… ως συνέπεια της σωματικής και ψυχολογικής βίας που υπέστη …»

Δηλαδή η εξύβριση και η βίαιη απώθηση (κατακριτέα τονίζουμε) δημιούργησαν τέτοιο προσωπικό πρόβλημα στον κύριο διαιτητή; Κύριοι Του ΣΔΚΘ προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις, αδράξατε την ευκαιρία προκειμένου να ασκήσετε την πολιτική σας για άλλους λόγους και φυσικά να υπερασπιστείτε το «σινάφι» σας. Τόσο απλά!!!

2. Ο συγκεκριμένος διαιτητής είναι ανεπαρκής και επικίνδυνος για την ορθή και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Σημειωτέον ότι η ομάδα μας προηγούνταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τρία λεπτά πριν τη λήξη του, ο εν λόγω διαιτητής αποφάσισε να τινάξει στον αέρα τον αγώνα και ενώ προηγούμασταν κατά ένα (1) πόντο. Συγκεκριμένα χρέωσε στην ομάδα μας ανύπαρκτο φάουλ υποδεικνύοντας τρεις (3) ελεύθερες βολές. Στην αυθόρμητη παρατήρηση του αρχηγού της ομάδας μας αποφάσισε να επιδείξει το μεγάλο του κύρος καταλογίζοντας του τεχνική ποινή (4ο φάουλ). Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσει αναστάτωση σ’ όλη την ομάδα και να εκνευρίσει τον ίδιο παίκτη μας ο οποίος χρεώθηκε με 2η τεχνική ποινή (5ο φάουλ) και να αποβληθεί λόγω φάουλ.

Στη φάση αυτή ευνοήθηκε από το τραγικό λάθος του διαιτητή η γηπεδούχος ομάδα αφού ευστόχησε στις 6 από τις 7 βολές, πέτυχε καλάθι στην επίθεση που ακολούθησε και απέκτησε δικαίωμα ελεύθερων βολών διότι από τα δύο ομαδικά φάουλ του δεκαλέπτου βρεθήκαμε σε μια στιγμή στα πέντε.

Επισημαίνουμε ότι χάσαμε τον αγώνα με 6 πόντους ενώ στη φάση αυτή δεχθήκαμε 8 πόντους.
Μάλλον ο διαιτητής δεν γνωρίζει ότι ο κανονισμός παιδιάς δίνει το δικαίωμα στον αρχηγό της ομάδας να συνομιλεί με τους διαιτητές (άρχοντες) του αγώνα. Δεν μπορείς να χρεώνεις ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΙΝΗ «ελαφρά τη καρδία» σε τέτοιο σημείο του αγώνα. Αυτό δείχνει το λιγότερο έλλειψη εμπειρίας, ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ και ασέβεια στον ιδρώτα και την προσπάθεια των αθλητών.

3. Σε άλλη ανακοίνωση του ΣΔΚΘ γίνεται λόγος για αποχή διαιτητών από αγώνες στην περίπτωση που θα αγωνίζονται οι αθλητές μας ΜΑΝΤΖΙΟΣ και ΒΕΖΥΡΗΣ.

Με ποιο δικαίωμα κύριοι του ΣΔΚΘ απειλείτε σωματεία και παίκτες ότι στο μέλλον θα αρνείστε να διαιτητεύετε εάν λάβουν μέρος σε αγώνα κάποιοι αθλητές ή προπονητές που έκαναν κριτική σε σας και την διαιτητική (αν)επάρκεια!!! των μελών του συνδέσμου σας; Μάλλον αστειεύεστε!!!

Αυτό συνιστά κατάφωρη διαστρέβλωση των συνθηκών τέλεσης αγώνων. Η διαδικασία ανάδειξης των νικητριών ομάδων γίνεται μέσα στο παρκέ και με όρους ισονομίας, όχι εξωαγωνιστικά.
Πάντως να ξέρετε δεν θα πειράξει καμιά ομάδα αν απέχετε από τους αγώνες. Ξέρουμε όλοι πως οι διαιτητές της Θράκης «πιστεύουν σε άλλο θεό», είναι κοινό μυστικό.

Πολλά έχουν ακουστεί για περίεργες αντικαταστάσεις και δηλώσεις κωλύματος. Ίσως να αληθεύουν. Εμείς ως σύλλογος σαφώς δεν υιοθετούμε τα ακούσματα αυτά και μένουμε μόνο στα γεγονότα που ζούμε στους αγώνες της ομάδας μας.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια όταν αγωνιζόμαστε στη Θράκη, χρεωνόμαστε με ιδιαίτερη ευκολία με σωρεία φάουλ και όλως τυχαίως στους καλύτερους αθλητές μας από την αρχή του αγώνα, ενώ αντίθετα κερδίζουμε φάουλ με πολύ δυσκολία (όταν βγει αίμα!!!) και πολλές φορές κερδίζουμε το πρώτο φάουλ στα μέσα του 2ου δεκαλέπτου. Φυσικά πριν την έναρξη του αγώνα συνήθως απειλούμαστε με τεχνική ποινή, έτσι για να προσέχουμε!!!

4. Για το θέμα των οικονομικών απολαβών των διαιτητών για τις οποίες ακούμε πανταχόθεν ότι διαμαρτύρεστε, φανταζόμαστε ότι αντιλαμβάνεστε πως δεν είναι υπεύθυνα τα σωματεία, όπως βεβαίως γνωρίζετε ότι κανείς δεν σας εξανάγκασε να γίνετε διαιτητές.

Τονίζουμε πάντως ότι η διαιτησία είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Έχετε αναλογιστεί σε πόσες προσωπικές θυσίες υποβάλλονται και πόσα πολλά στερούνται οι αθλητές και οι προπονητές προκειμένου να γίνονται οι αγώνες μπάσκετ;;; Σεβαστείτε το.

Αναλογιστείτε με ποιο τρόπο και από ποιο οικονομικό υστέρημα παραγόντων και αθλητών (ναι αθλητών!!!) διατηρούνται οι ομάδες ώστε εσείς να είστε οι «ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ». Οι πρωταγωνιστές του αθλήματος είναι οι αθλητές και ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ, όχι εσείς.

Σας προειδοποιούμε να σεβαστείτε τη μακρόχρονη 40χρονη ιστορία του συλλόγου μας, ο οποίος υπήρχε πριν από σας και θα υπάρχει και μετά από σας.

Μη διανοηθείτε να κηρύξετε «ΠΟΓΚΡΟΜ ΔΙΩΞΕΩΝ» εναντίον μας, συστήνοντας στα μέλη του συνδέσμου σας ή άλλων συνδέσμων διαιτητών να έχουν ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ στους αγώνες της ομάδας μας.

Σε τελική ανάλυση για την τιμωρία ή μη των αθλητών μας θα αποφασίσει η αρμόδια πειθαρχική επιτροπή του πρωταθλήματος βάσει των κανονισμών. Είναι αήθης τακτική να εκβιάζετε τα μέλη της επιτροπής με τις εμπρηστικές σας δηλώσεις και να προσπαθείτε να την πειθαναγκάσετε στην έκδοση «εξοντωτικής ποινής» και στην μετέπειτα «στέρηση της φιλάθλου ιδιότητας και όχι μόνο».

Το σωματείο μας ασχέτως των παραπάνω θα εφαρμόσει τα προβλεπόμενα του εσωτερικού μας κανονισμού για τη συμπεριφορά των αθλητών μας.

ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ κ. ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΑΞΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΤΥΧΕΣ ΣΥΜΒΑΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΤΕ ΑΡΝΗΘΗΚΕ».

Για το ΔΣ
Α.Γ.Σ. «ΤΟ ΡΟΥΠΕΛ» ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ


Σάββας Κοσμίδης                                                    Κώστας Στάσας
Πρόεδρος                                                              Γεν. Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: