Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΕΦΗΒΟΙ - ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ/4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

«Είμαστε πια Πρωταθλητές»
Ίκαροι - Ασπίδα Ξάνθης: 57-51

Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι οι Ίκαροι υπέταξαν την μαχητική Ασπίδα εξασφαλίζοντας το υπερπολύτιμο ροζ φύλλο αγώνος και μαζί με αυτό το εισιτήριο της συμμετοχής στην προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Αναφορικά με την εικόνα της αναμέτρησης στο πρώτο δεκάλεπτο οι «κυανοκίτρινοι» με ηγέτη τον Λαμπρόπουλο προηγήθηκαν 10-4 (4:38). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν σημειώνοντας 7-0 σερί (10-11, 3:08) και η περίοδος έκλεισε με 14-17.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου το σύνολο του Κώστα Ιωαννίδη βρέθηκε στο +4 (20-24), αλλά ευτυχώς το συγκρότημα του Στέργιου Ποργιόπουλου ανασυντάχθηκε ανακτώντας την πρωτοπορία στο σκορ (27-26, 1:58). Η περίοδος έληξε 33-30, με τις δύο ομάδες να παίζουν πολύ καλό μπάσκετ.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν πολύ φτωχό από πλευράς θεάματος και παραγωγικότητας. Το άγχος κυρίευσε τους αθλητές των Ικάρων και της Ασπίδας και η περίοδος ολοκληρώθηκε με 38-35.

Στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο οι Ίκαροι έδειξαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν τη μπουγάδα» αποκτώντας πλεονέκτημα 8 πόντων (48-40, 5:07). 1:20 πριν το τέλος ο Παπαδόπουλος με εντυπωσιακό κάρφωμα πέτυχε το 53-46 και οι Σερραίοι φίλαθλοι πίστεψαν ότι το ματς είχε κριθεί. Οι Ξανθιώτες όμως εξαπέλυσαν την τελική τους αντεπίθεση πλησιάζοντας στο καλάθι (53-51, 58''). Μάλιστα η Ασπίδα είχε τη δυνατότητα να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, αλλά σπατάλησε μια κρίσιμη επίθεση. 

Οι «κυανοκίτρινοι» φάνηκαν πολύ ψύχραιμοι από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (Ρίζος και Παπαδόπουλος), ύστερα από φάουλ που έκαναν οι φιλοξενούμενοι για να σταματήσουν το χρόνο, «κλειδώνοντας» τη νίκη.

Μετά τη λήξη της συνάντησης ο προπονητής των Πρωταθλητών, Στέργιος Ποργιόπουλος δήλωσε τα εξής:


«Ήταν ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο εξαιρετικές ομάδες. Στα ντέρμπι οι αθλητές έχουν άγχος. Σήμερα δεν παίξαμε τόσο καλά στην επίθεση, αλλά στην άμυνα λειτουργήσαμε αποτελεσματικά περιορίζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Καραμπέκη. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε. Από εδώ και μπρος στρέφουμε την προσοχή μας στην προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα γίνει στη Θεσαλονίκη όπου θα παλέψουμε σκληρά».

Σχόλιο από serresbasket:

Μπράβο στους Ικάρους για αυτή τη σημαντική διάκριση. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι με τα όλα του. Προσπάθησε η Ασπίδα, όμως οι «κυανοκίτρινοι» ήταν ανώτεροι και εξασφάλισαν πανάξια τον τίτλο του Πρωταθλητή.

Συγχαρητήρια και στους φιλάθλους (Σερραίους και Ξανθιώτες) που έδωσαν βροντερό «παρών» στο γήπεδο. Γνήσια μπασκετική ατμόσφαιρα.

Άφαντα ήταν σήμερα τα μεγάλα επιθετικά όπλα των δύο ομάδων (Στέλιος Χορτομάρης και Δημήτρης Καραμπέκης).


Διαιτητές: Τατούδης - Δημάδης

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 33-30 (ημ.), 38-35, 57-51

Ίκαροι (Ποργιόπουλος): Μοσκαχλαΐδης-Λαμπρόπουλος 21 (2), Ρίζος 7, Καραμπέκης 2, Χορτομάρης Στ. 4, Παπάς 1, Παπαδόπουλος 12, Χορτομάρης Γ. 10 (2), Στογιάκοβιτς.

Ασπίδα (Ιωαννίδης): Κουμπάνης 17 (1), Πετκίδης 4, Σιώρας 10 (2), Μπουραζάνης 3, Καραμπέκης 5 (1), Πετς 12 (1), Πιστόλας.

Α.Ε.Σ - Κομοτηνή: 59-72

Για τρία δεκάλεπτα άντεξε η Α.Ε.Σ στην αναμέτρηση με την Κομοτηνή. Οι γηπεδούχοι κοντράρισαν γερά τους Θρακιώτες (29-30 ημ.), αλλά στην τελευταία περίοδο του αγώνα οι φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι σημειώνοντας το διπλό.

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Πούλιος, ο οποίος σημείωσε 31 πόντους με 5 τρίποντα. 


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΙΚΑΡΟΙ - ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: 57-51

Α.Ε.Σ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ: 59-72

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΙΚΑΡΟΙ 10

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ 8

ΚΟΜΟΤΗΝΗ 6*

Α.Ε.Σ 5

* Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ.

- ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10-13/3/2013): ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ - Α.Ε.Σ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΙΚΑΡΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: