Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

«Μαχητές - Νικητές»

Αναμφίβολα η ανδρική ομάδα των Ικάρων ύστερα και από την ιστορική ένωση του σερραϊκού μπάσκετ αποτελεί το βαρύ «πυροβολικό» της σερραϊκής καλαθοσφαίρισης. Μια ομάδα που από το τοπικό πρωτάθλημα τη δεκαετία του 80' έφτασε να αγωνίζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία χτυπώντας μάλιστα την πόρτα της Α1 δυο φορές, αλλά «στου κουφού την πόρτα» (ΕΟΚ, Ε.Ε.Α, ΕΣΑΚΕ) όσο θέλεις βρόντα».

Το χειλάκι των αγνών μπασκετικών φιλάθλων γέλασε και πάλι μετά από μια παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας, αφού αντίπαλοι των «κυανοκίτρινων» έπαψαν να είναι οι Δαίδαλοι Ν. Καλλικράτειας, ο Κεραυνός Ωραιοκάστρου και η Αρετσού, με τους Ικάρους να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τον  Άρη, την ΑΕΚ, τον Ηρακλή, τον Απόλλων Πατρών, τη Νήαρ Ήστ, το Παγκράτι και άλλους σπουδαίους συλλόγους της χώρας μας.

Στις Σέρρες ήρθαν ξένοι αθλητές (ο Σλοβένος γκαρντ Ντέγιαν Χόχλερ ήταν ο πρώτος), ενώ την «κυανοκίτρινη» φανέλα φόρεσαν ικανότατοι Έλληνες παίκτες όπως ο Κώστας Κακαρούδης, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, ο Σάββας Καμπερίδης, ο Θανάσης Τοπούζης, ο Φίλιππος Συμεωνίδης (αυτός εξακολουθεί να τη φοράει) και ο αρχισκόρερ της Α2 και παιδί των Ικάρων Κώστας Τότσιος (άμα παρέλειψα κάποιον ζητώ ταπεινά συγνώμη).

Όμως θα ήταν ασυγχώρητο λάθος να μην αναγνωρισθεί και η προσφορά των αθλητών που τράβηξαν κουπί στα δύσκολα χρόνια με πρώτο και καλύτερο τον Ζήση Παπούδα, ο οποίος είναι η «σημαία» των «κυανοκίτρινων» (έστω και εάν η διοίκηση δεν απέσυρε τιμής ένεκεν τη φανέλα με το νούμερο 9).

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τους προπονητές που καθοδήγησαν 29 έτη τους Ικάρους.

Φέτος ο «καλομαθημένος» κόσμος πρέπει να δείξει μεγάλη υπομονή εφόσον πάρει την απόφαση να βρεθεί στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων (πρέπει να δώσει δυναμικό «παρών» στο γήπεδο). 

Νέος προπονητής (Οικονόμου), πολλά καινούργια πρόσωπα και μια χρονιά που αναμένεται να είναι ζόρικη για τη σερραϊκή ομάδα. Το τεχνικό τιμ και οι αθλητές οφείλουν να δουλέψουν σκληρά και να κάνουν κατάθεση ψυχής στο παρκέ σε κάθε παιχνίδι αποδεχόμενοι την καλοπροαίρετη κριτική.

Οι υγιώς σκεπτόμενοι μπασκετόφιλοι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν το πισωγύρισμα των «κυανοκίτρινων». Αυτό που θέλουν είναι να βλέπουν τους Ικάρους, Μαχητές - Νικητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: