Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Α' ΦΑΣΗ - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


Ματς για γερά νεύρα

Α.Ο.Σ - ΠΑΣ Γιάννινα: 58-55

Δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία σημείωσε ο Α.Ο.Σ στο θεσμό του Κυπέλλου υπερκεράζοντας με δυσκολία το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα. Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Κυριακή στις Σέρρες το Ελληνικό που πέρυσι κατέκτησε το ντάμπλ. Ένα παιχνίδι γιορτή για το σερραϊκό μπάσκετ.

Όσο αφορά τη σημερινή αναμέτρηση η απόδοση του συνόλου του Νίκου Κηρύκου δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα σε σύγκριση με τον αγώνα κόντρα στον Ηρακλή. Στο πρώτο δεκάλεπτο τόσο οι γηπεδούχες, όσο και οι φιλοξενούμενες ταλαιπώρησαν τους φιλάθλους «σπάζοντας» τα καλάθια (3-2, 6:00).  Ευτυχώς προς το τέλος της εναρκτήριας περιόδου αμφότερες οι ομάδες άρχισαν να σκοράρουν πιο εύκολα, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να εξασφαλίζει ισχνό προβάδισμα (10-12).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο με πρωτεργάτρια τη Μαραγκού το «τριφύλλι» προηγήθηκε 24-18 (4:40). Από εκείνο όμως το χρονικό σημείο κι έπειτα οι διαιτητές (Σιταρίδης - Λουλουδιάδης) «τα έκαναν θάλασσα» με τις υποδείξεις τους εις βάρος του σερραϊκού συγκροτήματος. Η περίοδος έκλεισε με 32-31 χάρη σε καλάθι της Πρόικου στη λήξη.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι «πράσινες» προσπαθούσαν να αποκτήσουν απόσταση ασφαλείας από τις Ηπειρώτισσες (43-38, 5:12) παρά τις ξαφνικές δυσκολίες που προέκυψαν (αποβολή της Τζιαμπάζη). Τελικά η περίοδος ολοκληρώθηκε με 49-42.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Α.Ο.Σ φάνηκε να «κλειδώνει» την πρόκριση (53-43, 6:58), αλλά ο ΠΑΣ πραγματοποίησε την ολική επαναφορά πετυχαίνοντας πόντους κυρίως με βολές, με τους διατητές να χάνουν τον έλεγχο του αγώνα. Οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν σε 55-55 (56'').

Η Μπακιρτζίδου ύστερα από φάουλ που κέρδισε σημείωσε το 56-55, ενώ στην επόμενη φάση η Θωμά δεν ευστόχησε στο σουτ τριών πόντων που επιχείρησε. Εν συνεχεία η Μπακιρτζίδου με 2/2 βολές διαμόρφωσε το 58-55. 

Στη τελευταία φάση της συνάντησης ο ΠΑΣ πήγε για το τρίποντο, αποτυγχάνοντας να ισοφαρίσει, με τη Μαραγκού να αρπάζει τη μπάλα από τα χέρια της Σαρηγιαννίδου, η οποία είχε μαζέψει το επιθετικό ριμπάουντ και ήταν έτοιμη να δώσει πάσα σε συμπαίκτρια της για να γίνει νέο σουτ τριών πόντων.

Διαιτητές: Σιταρίδης - Λουλουδιάδης

Δεκάλεπτα: 10-12, 32-31 (ημ.), 49-42, 58-55

Α.Ο.Σ (Κηρύκος): Μαραγκού 12, Τόγα 8 (1), Τζιαμπάζη 6 (2), Χωλοπούλου Ν. 8, Χωλοπούλου Μ. 5, Πρόικου 2, Γκλεζάκη 5, Μπακιρτζίδου 12.

ΠΑΣ Γιάννινα (Σιαμέτης): Ντόκου 10 (1), Θωμά 11 (1), Σαρηγιαννίδου 16 (2), Τσακτσίρα 6 (2), Μεντεσίδου 2, Σιδέρη 9, Παπαδοπούλου 1, Βαλάκου.

Σχόλιο από serresbasket: Κάκιστοι οι διαιτητές της αναμέτρησης, οι οποίοι λίγο έλειψε να τινάξουν το παιχνίδι στον αέρα με τα σφυρίγματά τους (4 τεχνικές ποινές στον Α.Ο.Σ, φάουλ με ευκολία υπέρ του ΠΑΣ).

Όπως ανέφερα πιο πάνω το διαιτητικό δίδυμο ήταν αρνητικό, αλλά η ενέργεια της Τζιαμπάζη μετά την επίτευξη του καλαθιού που σημείωσε ήταν απερίσκεπτη. Σαφώς και οι σφυγμοί «χτυπάνε» κόκκινο σε ένα παιχνίδι, αλλά απαιτείται καθαρό μυαλό ειδικά από την αρχηγό του «τριφυλλιού».

Στη φάση της αποβολής της Τζιαμπάζη, ο τεχνικός του ΠΑΣ, κ. Σιαμέτης κινήθηκε απειλητικά προς την αθλήτρια του Α.Ο.Σ, αλλά τον συγκράτησαν οι υπόλοιποι άνθρωποι που βρίσκονταν στον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Πρόεδρος του Α.Ο.Σ, κ. Τζιαμπάζης μιλώντας στο serresbasket ανέφερε τα εξής:

«Είμαστε ερασιτέχνες και υπηρετούμε το άθλημα. Πρέπει να ντρέπονται οι διαιτητές σήμερα. Φαντασθείτε τι θα γίνει στο πρωτάθλημα και ειδικά αν πρόκεται για αγώνα με βαθμολογικό ενδιαφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: