Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ (ΕΦΗΒΟΙ - 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Το ντέρμπι βάφτηκε «κυανοκίτρινο»

Ίκαροι - Πανσερραϊκός: 59-56

Παιχνίδι άγριας ομορφιάς ήταν αυτό που έγινε σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων μεταξύ των Ικάρων και του Πανσερραϊκού. Το μεγάλο σερραϊκό ντέρμπι κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 200 και πλέον φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Αναφορικά με την εικόνα του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο οι «κόκκινοι» παίζοντας με ενθουσιασμό προηγήθηκαν με 5 πόντους στα μισά της περιόδου (10-15). Οι Ίκαροι έψαχναν τον καλό τους εαυτό στο παρκέ, με την ομάδα του Βαγγέλη Σπυρίδη να κατάφερνει να φέρει το ματς σε απόλυτη ισορροπία (17-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «κυανοκίτρινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους. Ο Παυλίδης σήκωσε το βάρος στην επίθεση και οι γηπεδούχοι ξέφυγαν στο σκορ με 34-22. Στην αντίπερα όχθη τα «λιοντάρια» έχασαν τη φρεσκάδα τους κάνοντας αρκετά λάθη. Η περίοδος έκλεισε με 39-28.


Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν διαφοροποιήθηκε το σκηνικό της αναμέτρησης,με τους Ικάρους να διατηρούν σαφές προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους (53-41).

Τα «λιοντάρια» όμως δεν είχανε πει την τελευταία τους λέξη. Έχοντας ως πρωτεργάτες τους Καραπαναγιωτίδη και Πάσιο οι φιλοξενούμενοι αντεπιτέθηκαν πραγματοποιώντας την ολική επαναφορά, με τον Σαμαρά να ισοφαρίζει σε 56-56 (2:32). 

Η συνάντηση είχε «χιτσκοκικό» φινάλε. Ο Μηνάς με καθοριστικό τρίποντο διαμόρφωσε το 59-56 στο 39', ενώ από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα τόσο οι Ίκαροι, όσο και ο Πανσερραϊκός έχασαν αρκετές βολές δείγμα του άγχους που είχε κυριεύσει τους καλαθοσφαιριστές.

Τελικά δόθηκε η ευκαιρία στους «κόκκινους» να στείλουνε το ματς στην παράταση, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Καραπαναγιωτίδης έξω από τη γραμμή των 6.75 στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο και οι Ίκαροι πανηγύρισαν τη σπουδαία νίκη.

Σχόλιο από serresbasket: Ντερμπάρα! Οι Ίκαροι φάνηκε να «καθαρίζουν» εύκολα το παιχνίδι, αλλά ο Πανσερραϊκός βρήκε τα ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα στο κρίσιμο σημείο της συνάντησης.

Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες.

Ο Παυλίδης ξεχώρισε από τους νικητές, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στον Μηνά για το μεγάλο τρίποντο που σημείωσε στο τέλος.

Από τους ηττημένους διακρίθηκαν οι: Καραπαναγιωτίδης και Πάσιος.

Δημητρακάς (Ίκαροι) και Σιδερίδης (Πανσερραϊκός) δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Ο πρώτος φορτώθηκε νωρίς με φάουλ (πρέπει να σταματήσει να διαμαρτύρεται στους διαιτητές), ενώ ο δεύτερος καταχράσθηκε το σουτ (ο προπονητής του τον εμπιστεύθηκε υπερβολικά).

Στο «υπερσύγχρονο» ΔΑΚ Σερρών έσταζαν νερά. Έρχεται η ανάπτυξη κατά τα άλλα...

Διαιτητές: Νέδογλου Α. - Τσακιρίδης

Δεκάλεπτα: 17-17, 39-28 (ημ.), 53-41, 59-56

Ίκαροι (Σπυρίδης): Φραγκούλης 7 (1), Σύρπας 4, Μηνάς 8 (2), Παπανίκος 2, Δημητρακάς 7 (1), Παυλίδης 19, Ζλάτκος 10, Κωνσταντινίδης 2, Καραμπέκης.

Πανσερραϊκός (Ρούλης): Πάσιος 16, Ιωαννίδης 2, Καραπαναγιωτίδης 17 (2), Μωυσίδης 2, Σιδερίδης 5, Σαμαράς 3, Μητκώνης 4, Παπαϊωάννου 2, Δάφκος 5, Μπόζης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΙΚΑΡΟΙ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: 59-56

Α.Ε.Σ - ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ:53-55 (12-15, 26-28 [ημ.], 40-38, 53-55. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΑΣΤΟΧΗΣΑΝ ΣΕ ΤΡΙΠΟΝΤΟ).

ΡΕΠΟ: ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΙΚΑΡΟΙ 6

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 5*

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 4* **

Α.Ε.Σ 3**

ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ 3**

* ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ 1 ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

** ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ.

- ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΣΤΙΣ 2/11/2014 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΑΒΛΗΘΕΝ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ, ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΕΝΩ ΣΤΙΣ 5/11/2014 ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ [Α.Ε.Σ - ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ, ΙΚΑΡΟΙ - ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ]).

Δεν υπάρχουν σχόλια: