Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


Διακοπή, Ήττα, Ένσταση...

Ίκαροι - Πολύγυρος: 63-69

Τρίτωσε το κακό για τους Ικάρους, οι οποίοι υπέστησαν δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα και τρίτη διαδοχική στο πρωτάθλημα παραμένοντας έτσι στον πάτο της βαθμολογίας. Οι «κυανοκίτρινοι» πάλεψαν κόντρα στον Πολύγυρο που ήρθε στις Σέρρες με τον χαρακτηρισμό της υπερομάδας, αλλά αυτό δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Στο πρώτο δεκάλεπτο το ματς ήταν νευρικό. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-6 (6:03), με τους Σερραίους όμως να προσπερνάνε λίγο αργότερα στο σκορ (7-6, 4:47). Η λήξη της εναρκτήριας περιόδου βρήκε τους Χαλκιδικιώτες στο +4 (13-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «κυανοκίτρινοι» έβγαλαν περισσότερη ενέργεια στο παρκέ ανακτώντας έεκ νέου το προβάδισμα (21-10, 6:40). Ο Πολύγυρος επιχείρησε να αποκτήσει απόσταση ασφαλείας (23-28, 5:00), αλλά το συγκρότημα του Στέργιου Ποργιόπουλου κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε 28-28 (2:40). Η περίοδος έκλεισε με 30-32.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι αντίπαλοι απέκτησαν πλεονέκτημα 8 πόντων (40-48, 2:14) και η περίοδος ολοκληρώθηκε με 43-49.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Ίκαροι εξαπέλυσαν την τελική τους αντεπίθεση μειώνοντας σε 54-57. Παρά την πίεση από πλευράς γηπεδούχων οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τη ψυχραιμία τους σκοράροντας στα καθοριστικά σημεία της αναμέτρησης (54-61, 3:30, 61-67, 45'') φεύγοντας νικητές από το κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.

Σχόλιο από serresbasket: 4 λεπτά πριν την εκπνοή του αγώνα και για άγνωστη αιτία (το σκορ στο 54-57, με τον προπονητή του Πολυγύρου, κ. Παπαδόπουλο να καλεί τάιμ-άουτ) ο πρώτος διαιτητής της συνάντησης, κ. Τσοκόλης χρέωσε με τεχνική ποινή τον πάγκο των Ικάρων (100% αδικαιολόγητη και άδικη απόφαση εις βάρος της σερραϊκής ομάδας, αφού ουδείς κατάλαβε τον λόγο για τον οποίο ο διαιτητής τιμώρησε τους «κυανοκίτρινους» και ενώ οι καλαθοσφαιριστές είχαν συγκεντρωθεί για να λάβουν οδηγίες από τον κ. Ποργιόπουλο).

Εν συνεχεία το διαιτητικό δίδυμο αποχώρησε για τα αποδυτήρια συνοδεία αστυνομικής δύναμης, αφού στον χώρο της γραμματείας είχαν πλησιάσει τρία άτομα για να διαμαρτυρηθούν στους ρέφερι (ένα άτομο εξ' αυτών ήταν ο Πρόεδρος των Ικάρων, κ. Αθανασιάδης).

Μετά από περίπου 10 λεπτά οι διαιτητές επέστρεψαν στο παρκέ και συνεχίσθηκε το παιχνίδι.

Το ότι στα πρωταθλήματα της Γ΄Εθνικής και της Α2 Εθνικής των Γυναικών ορίζονται διαιτητές που κάνουν το «αγροτικό» τους είναι γνωστό τοις πάσι. Ο κ. Τσοκόλης βάλθηκε απόψε να διαλύσει τον αγώνα.

Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της αναμέτρησης οι άνθρωποι των Ικάρων κατέθεσαν ένσταση για το κύρος του αγώνα υποστηρίζοντας ότι ο Πολύγυρος δεν χρησιμοποίησε 2 αθλητές κάτω των 20 ετών πράγμα που προβλέπεται  και είναι υποχρεωτικό βάσει του άρθρου 4 της Γενικής Προκήρυξης της ΕΟΚ και του άρθρου 6 της Ειδικής Προκήρυξης της Γ΄Εθνικής της Ομοσπονδίας.

Στον αγώνα έλαβε χρόνο συμμετοχής μόνο ένας καλαθοσφαιριστής κάτω των 20 ετών (Ζαγορίτης Δ.). Έτσι μιλάμε για καταστρατήγηση της διάταξης και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις Προκηρύξεις της ΕΟΚ: «Σε περίπτωση που καταστρατηγηθεί αυτή η διάταξη το παράπτωμα χαρακτηρίζεται σαν ''αντικανονική συμμετοχή αθλητή'' με όποιες κυρώσεις προβλέπει ο κανονισμός της ΕΟΚ.

Πλέον αναμένεται η απόφαση της Ομοσπονδίας για την τύχη του αγώνα.

Λίγα πράγματα για την εικόνα των Ικάρων: Ο Στέργιος Ποργιόπουλος δίνει ευκαιρίες στους παίκτες του και ορισμένοι εξ' αυτών τις πετάνε με ευκολία στον κάλαθο των αχρήστων. Οι δύο βασικοί ψηλοί Παπαδόπουλος - Γκούτζιας δεν βοήθησαν καθόλου την ομάδας τους συμπληρώνοντας μάλιστα 4 φάουλ (απρόσεκτα μαρκαρίσματα) και οι δύο κι ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο. 

Αρνητικός ο Καλογεράτος.

Πολύ καλός ο Γρίψιος, θετικοί οι: Χορτομάρης - Τράκας.

Κρομήδας, Πιπιλιάρης, Κοτζαγιάννης έκαναν μεγάλη ζημιά μέσα στη ρακέτα.

«Πλήγωσε» τους «κυανοκίτρινους» από την περιφέρεια ο Βογιατζής. 

Η τακτική με τους αιφνιδιασμούς συγκαταλέγεται στα συν των γηπεδούχων.

Πάλεψαν τα παιδιά αλλά...λείπει η ηγετική φυσιογνωμία. Η προσπάθεια συνεχίζεται.

Ο κόσμος χειροκρότησε παίκτες και προπονητικό τιμ παρά την τρίτη σερί ήττα. Στα δύσκολα φαίνονται οι πραγματικοί φίλοι των Ικάρων.

Διαιτητές: Τσοκόλης -  Μπίκης

Δεκάλεπτα: 13-17, 30-32 (ημ.), 43-49, 63-69

Ίκαροι (Ποργιόπουλος): Γρίψιος 19 (2), Δημητρακάς 2, Τράκας 14 (1), Χορτομάρης 9 (3), Παπαδόπουλος 2, Γκούτζιας 6, Χατζής 9, Σαββίδης 2, Στογίλκοβιτς, Καλογεράτος.

Πολύγυρος (Παπαδόπουλος): Χαρτόπουλος 6, Παπασαραφιανός 8 (2), Βογιατζής 15 (5), Κρομήδας 12, Αποστολίδης 5, Πιπιλιάρης 13, Κοτζαγιάννης 10, Ζαγορίτης.


Αποτελέσματα

Ζέφυρος – Ευκαρπία:  54-58

Τιτάνες Δράμας – Μακεδονικός:   102-96 (79-79 κ.α.,102-96 α’ παρ.)

Σταυρούπολη– Μαντουλίδης:  73-68

Ελευθερούπολη – Νεάπολη:  80-70

Ιωνικός Ιωνίας – Αγία Βαρβάρα:  92-57

Ικαροι – Πολύγυρος:  63-69

Ρεπό: Ορφέας Ν. Σκοπού


Βαθμολογία

Ιωνικός Ιωνίας     7
   
Μακεδονικός      7
   
Σταυρούπολη      7
   
Πολύγυρος       6*
   
Ευκαρπία      6
   
Νεάπολη     6
   
Τιτάνες Δράμας      6
   
Ορφέας Ν. Σκοπού     5*
   
Ζέφυρος     5
   
Μαντουλίδης      5
   
Ελευθερούπολη      5
   
Αγία Βαρβάρα     4*

Ίκαροι      3*

* Οι ομάδες με αστερίσκο έχουν κάνει το ρεπό τους στον πρώτο γύρο.

- Επόμενη Αγωνιστική (9/11/2014): Αγία Βαρβάρα - Ίκαροι, Πολύγυρος - Ορφέας Ν. Σκοπού.   

2 σχόλια:

12ΘΕ'Ι'ΣΤΗΣ είπε...

Θα ηθελα να σχολιασω 2 πραγματα απο τον χθεσινο αγωνα.Η αγωνιστικη κατασταση της ομαδας αν αναλυθει απο αλλους που ξερουν καλυτερα.Δεν θα ηθελα να σταθω εκει αν και η προσπαθεια των παιδιων ηταν εμφανης και μπραβο τους.Αυτο που μουρμουριζαν ολοι στην εξεδρα και μπορει να μην θελετε ολοι εσεις να το αναφερετε ηταν η περιπτωση του προπονητη.Η δυσφορια του κοσμου απεναντι στο προσωπο του ηταν εμφανης απο μεγαλους που ασχολουνται με το αθλημα μεχρι τα πιτσιρικια.Πραγματικα ντραπηκαμε με το θεαμα που παρουσιασε ο προπονητης.Να ορυεται και αν φωναζει απο την αρχη μεχρι το τελος στους παιχτες του στην γραμματεια στους ρεφερι και παντου.Ντροπη και μονο ντροπη.Αν δεν μπορεις να επιβληθεις με αλλο τροπο αστο να παει.Ο παιχτης θελει να κοιταει στον παγκο και αν βλεπει ηρεμια.Το χρειαζεται.Οχι αυτο που εδειξε εχθες και δειχνει παντα.Φαινοταν η αρνητικη ψυχολογια των παιχτων στα ματια τους.Ηξεραν πως με το παραμικρο λαθος θα ουρλιαζει στον παγκο ο προπονητης.Δεν παει ετσι.Κακος δεν το αναφερετε.Πως να συγκεντρωθει ο παιχτης ετσι.Με τη ψυχολογια θα μπει μεσα να αποδωσει.Ο ρεφερι τον προειδοποιησε για τις μονιμες διαμαρτυριες του αφου εκανε πολυ ωρα υπομονη κατα την διαρκεια του παιχνιδιου.Οποτε για ενα μεγαλο μερος του κοσμου η τεχνικη ποινη και λαθος να ητανε ο λογος την συγκεκριμενη στιγμη ηταν αναμενομενη και θεμα χρονου.Απορησαμε πως δεν βγηκε πιο μπροστα.Ντροπη να κατεβαινει κοσμος στο παρκε και να κινηται απειλητικα στους ρεφερι οσο και να το αξιζουν.Ντροπη για αυτους που φωναζουν και βριζουν μονιμα απο την κερκιδα μπροστα στα παιδια στα μωρα και στις γυναικες.Ντροπη.Επισης στην επισημη σελιδα των ικαρων στο φεισμπουκ ανεβασαν εχθες εικονα που δεν αντιστοιχη με την αληθινη προσελευση των φιλαθλων.Ειναι απο περσινο αγωνα τουλαχιστον με ανοιχτες και τις κατω θεσεις που εχθες ηταν κλειστες.Αυτο ονομαζεται δημιουργεια εντυπωσεων.Να ειστε σωστοι κυριοι.Η προσελευση ηταν πολυ μικροτερη και χωρις καποιο αλλο τοπικο παιχνιδι τοτε ηταν ελαχιστη.Φυσικα με 5 ευρω εισιτηριο ειναι κατανοητο.Πιστευω πως ειναι ακριβα αλλα και ποσο να ειναι θα με πειτε.3 ευρω θα ελεγα εγω.Λυπαμαι για το αρνητικο θεμα του μηνυματος μου.Δεν το συνηθιζω.Δεν εχω κακο σκοπο.Αλλα αυτα συζητιονταν εχθες στην κερκιδα και στα πηγαδακια που λεμε.Καλη συνεχεια στην ομαδα μας...!!!

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΖΙΡΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Σεβαστή η άποψή σου. Θα προτιμούσα όμως να τα έγραφες όλα αυτά με ονοματεπώνυμο για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

Αναφορικά με την τιμή του εισιτηρίου συμφωνώ μαζί σου. 5 ευρώ είναι αρκετά για αγώνα Γ' Εθνικής.