Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Α1 ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ (6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


Νίκη κόντρα σε «θεούς και δαίμονες» για Πανσερραϊκό - «Περίπατος» για Ρούπελ

Πανσερραϊκός - Αστέρας Καβάλας: 82-80

Παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς ήταν αυτό που διεξήχθη σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων μεταξύ του Πανσερραϊκού και του Αστέρα Καβάλας, το οποίο όπως αναμενόταν ήταν ντέρμπι. Τα «λιοντάρια» κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των φιλοξενούμενων, με τους Καβαλιώτες όμως να κρατάνε το +3 και να έχουν το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος του πρωταθλήματος.

Αναφορικά με την εικόνα του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο ο Πανσερραϊκός μαρκάροντας σωστά τον Αθανασιάδη και έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον Χατζηανδρέου προηγήθηκε με 17-7 (4:22). Ο Αστέρας δεν πανικοβλήθηκε και με ηγέτη τον έμπειρο σέντερ Ζαρωτιάδη μείωσε σε 20-17.


Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ολική ανατροπή (22-23, 7:52). Ο Σπύρος Ιωαννίδης «πονοκεφάλιαζε» στον πάγκο εξαιτίας των 4 φάουλ που είχε συμπληρώσει ο Χατζηανδρέου και των τριών με τα οποία είχε χρεωθεί ο Ιακωβίδης. Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ (31-27, 3:32), κατάσταση που απεδείχθη προσωρινή μια και η περίοδος έκλεισε με 37-38.

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε δύο όψεις. Μέχρι το 25' οι «κόκκινοι» ήταν ανώτεροι στο παρκέ εξασφαλίζοντας πλεονέκτημα 10 πόντων (53-43, 4:56) «πυροβολώντας» από την περιφέρεια. Από εκείνο όμως το χρονικό σημείο κι έπειτα οι Καβαλιώτες αντέδρασαν ξανά (55-56, 2:21) και η περίοδος ολοκληρώθηκε με 61-60.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι με τρίποντο του Παπαζώτου βρέθηκαν στο +4 (63-67, 7:59). Ο Πανσερραϊκός ανασυντάχθηκε άμεσα και προηγήθηκε με 73-70 (4:10). Στις κρίσιμες τελευταίες στιγμές της συνάντησης ο Μπουτάκογλου με διαδοχικά καλάθια (76-74, 78-76:101) έδωσε ανάσες στους γηπεδούχους, ενώ ο Ιακωβίδης με δύο εύστοχες βολές διαμόρφωσε το 80-78 (35'').

Εν συνεχεία ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης κ. Δημάδης υπέδειξε αδικαιολόγητο αντιαθλητικό φάουλ εις βάρος του Γεωργιανού και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 80-80. Στην εξέλιξη του παιχνιδιού ο Αθανασιάδης κέρδισε φάουλ από τον Ιακωβίδη. Τις βολές εκτέλεσε ο Ζαρωτιάδης (είχε αποσυρθεί νωρίτερα στον πάγκο επειδή αντιμετώπιζε πρόβλημα στο πόδι) λόγω αιμορραγίας του Αθανασιάδη στο κεφάλι. Ο αθλητής του Αστέρα είχε 0/2 από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας», με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν το επιθετικό ριμπάουντ υποπίπτοντας όμως σε καθοριστικό λάθος (βήματα του Παπαζώτου).

Μετά το τάιμ-άουτ που κάλεσε ο Σπύρος Ιωαννίδης ο Γιώργος Μάκαρας σούταρε έξω από τα 6.75 δεχόμενος αντικανονικό μαρκάρισμα. Ο καλαθοσφαιριστής των «λιονταριών» ευστόχησε σε δύο από τις τρεις βολές πετυχαίνοντας το 82-80.

Στα έξι εναπομείναντα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του ματς ο Αστέρας εκδήλωσε γρήγορη επίθεση. Ο Αθανασιάδης επιχείρησε τρίποντο, με τη μπάλα να βρίσκει στο σίδερο και τον Πανσερραϊκό να κατακτά τη νίκη.

Σχόλιο από SerresBasket: Δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων το διαιτητικό δίδυμο (Δημάδης - Μυσιρλής) της συνάντησης. Ειδικά ο κ. Δημάδης που είναι ρέφερι υψηλού επιπέδου βάσει και της προαγωγής που έλαβε πέρυσι το καλοκαίρι αδίκησε τον Πανσερραϊκό (όχι πως ο κ. Μυσιρλής ευνόησε τους γηπεδούχους).

Άξιο αναφοράς ότι στη διάρκεια της τρίτης περιόδου τα φάουλ ήταν 7-2 εις βάρος των γηπεδούχων.

Στο 24' ο Αθανασιάδης έκανε «δολοφονικό» χτύπημα πάνω στον Ιακωβίδη, ο οποίος δεν ολοκλήρωσε το μπάσιμο πέφτοντας άσχημα στο παρκέ μετά από κλοτσιά που δέχθηκε από πίσω από τον παίκτη του Αστέρα.

Στο 31' κατά τη διεκδίκηση της μπάλας στο κέντρο του γηπέδου από Μπουτάκογλου - Λαμπρόπουλο οι δύο αθλητές συνεπλάκησαν και σημειώθηκε ένταση. Ο Λαμπρόπουλος έμεινε ξαπλωμένος στο παρκέ και σηκώθηκε αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό του αγώνα (δεν είχε κάτι το σοβαρό ο αθλητής του Αστέρα). Ο κ. Δημάδης κατελόγισε αντιαθλητικά φάουλ εις βάρος των Μπουτάκογλου, Γεωργιανού και Πανδή, ενώ δόθηκαν τεχνικές ποινές στους δύο πάγκους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Μυτικόπουλος σε ανύποπτη φάση τραυματίσθηκε στο κεφάλι. Ο παίκτης των φιλοξενούμενων χρειάσθηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο όπου και του τοποθετήθηκαν 4 ράμματα.

Στο φύλλο αγώνος καταγράφηκαν οι ρίψεις 2 κροτίδων και τα υβριστικά συνθήματα εις βάρος των διαιτητών. Μάλιστα ο κ. Δημάδης ζήτησε από τον κομισάριο, κ. Δραγκίογλου την παρουσία αστυνομικής δύναμης στο γήπεδο κάτι που έγινε στο δεύτερο ημίχρονο.

300 φίλαθλοι βρέθηκαν στο ΔΑΚ Σερρών.

Μπράβο στα παιδιά του Πανσερραϊκού για τη «λιονταρίσια» νίκη. Την άξιζαν και με το παραπάνω.

Έξαλλοι και δικαιολογημένα ήταν οι παράγοντες των «κόκκινων» μετά την ολοκλήρωση του αγώνα εξαιτίας των άδικων σφυριγμάτων των διαιτητών.

M.V.P: Ιακωβίδης

Διαιτητές: Δημάδης - Μυσιρλής

Δεκάλεπτα: 20-17, 37-38 (ημ.), 61-60, 82-80

Πανσερραϊκός (Ιωαννίδης): Ιακωβίδης 23 (3), Γεωργιανός 2, Τερζής 2, Κουτρουβέλης 8, Μπουτάκογλου 17 (1), Χατζηανδρέου 11 (1), Γιαβρόπουλος 15 (1), Μακαράς 4, Αλεξανδρίδης, Αποστόλου, Δημητρόπουλος, Μπουρουτζόπουλος.

Αστέρας Καβάλας (Αϊβαζίδης): Παπαζώτος 17 (2), Ανίσογλου 3 (1), Λαμπρόπουλος 1, Ζωτίδης 3 (1), Αθανασιάδης 24 (3), Χαριζάνης 8, Σαμαράς 1, Ζαρωτιάδης 18 (1), Μυτικόπουλος 4, Πανδής.


Ρούπελ Σιδηροκάστρου - Α.Ο.Σ: 63-45

Πολύ εύκολα το Ρούπελ «καθάρισε» το ματς με τον Α.Ο.Σ. Οι γηπεδούχοι από το πρώτο δεκάλεπτο μπήκαν στη θέση του οδηγού υπερτερώντας σε άμυνα κι επίθεση.

Το «οχυρό» εξασφάλισε πανάξια το ροζ φύλλο αγώνος και πέρασε στη φάση της ανόδου.

Διαιτητές: Νέδογλου Α. - Τσακιρίδης

Δεκάλεπτα: 16-7, 35-25 (ημ.), 53-36, 63-45

Ρούπελ (Γρεασίδης): Σκαλιστής 6, Παρχαρίδης 10 (2), Ντούντος 7, Παναγιωτίδης 4, Παπαδόπουλος 5, Παρίσης 13, Γιάκονιουκ 3, Μάντζιος 3 (1), Τοπολίγκας 2, Βεζύρης 10, Γρεασίδης, Σπανός.

Α.Ο.Σ (Μπετιχαβάς): Εμμανουήλ 14, Καρακώστας 8, Γιαννούλης 7, Παπαδόπουλος 8, Βιτανόπουλος 2, Χορτομάρης 6, Σιγκ, Κυριακόπουλος, Αναστασιάδης, Τσαούσης, Στάμος, Βλαχόπουλος.

- Οι πόντοι του αγώνα είναι από το: http://sport-sidirokastro.blogspot.gr/


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: 82-80

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ - Α.Ο.Σ: 63-45 (16-7, 35-25 ημ., 53-36, 63-45)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 11

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 11

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 8

Α.Ο.Σ 6

* ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΛΕΪ-ΟΦ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ. Ο Α.Ο.Σ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Α1 ΣΤΑ ΠΛΕΪ-ΑΟΥΤ.

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΪ-ΟΦ 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 7

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 7

Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 7

ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ 6

ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 5

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 4

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΪ-ΑΟΥΤ

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 3

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 3

Α.Ο.Σ 0

Δεν υπάρχουν σχόλια: