Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ)

 Το' χασε στις λεπτομέρειες

Αστέρας Καβάλας - Πανσερραϊκός: 73-68


Μολονότι προσπάθησε σκληρά για την κατάκτηση του Κυπέλλου, εντούτοις ο Πανσερραϊκός δεν τα κατάφερε στον Τελικό της διοργάνωσης γνωρίζοντας την ήττα στη Δράμα από τον Αστέρα Καβάλας.

Αμφότερες οι ομάδες παρουσιάσθηκαν νευρικές στο παρκέ λόγω της κρισιμότητας που είχε η αναμέτρηση. Τα «λιοντάρια» κατάφεραν να προηγηθούν με 24-30 στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι αντέδρασαν πετυχαίνοντας 8 διαδοχικούς πόντους. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με 32-30.


Στο τρίτο δεκάλεπτο οι «κόκκινοι» αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα. Ο Αστέρας παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν δίχως τον βασικό σέντερ Ζαρωτιάδη, ο οποίος είχε αποβληθεί με ντισκαλιφιέ, ξέφυγε στο σκορ με 53-39.

Το συγκρότημα του Σπύρου Ιωαννίδη δεν κατέθεσε τα όπλα και αντεπιτέθηκε. Οι Σερραίοι σημείωσαν 14-1 σερί πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής τους Καβαλιώτες, ενώ λίγο αργότερα τα «λιοντάρια» προσπέρασαν στο σκορ κάνοντας την ολική επαναφορά στον αγώνα.


Το πέμπτο φάουλ όμως του Γιαβρόπουλου επηρέασε αρνητικά τους «κόκκινους». Κάποια χαμένα λέι-απ στα τελευταία κρίσιμα λεπτά της συνάντησης στοίχισαν στον Πανσερραϊκό και ο Αστέρας όντας εύστοχος από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Από τους «κόκκινους» ξεχώρισαν οι: Ιακωβίδης (19 π.) - Μπουτάκογλου (19 π.).

Διαιτητές: Μπήτης - Ξενικάκης

Δεκάλεπτα: 14-12, 32-30 (ημ.), 53-44, 73-68

Δεν υπάρχουν σχόλια: