Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Σαρωτικές αλλαγές στις διοργανώσεις της ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Σημαντικές αλλαγές θα σημειωθούν στις διοργανώσεις της ΕΚΑΣΑΜΑΘ σύμφωνα με όσα αποφασίσθηκαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Κομοτηνή.

Βάσει του ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Χρήστου Κρυσταλλίδη (www.kavala-sports.gr) την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 τα πράγματα θα έχουν ως εξής:

«Σε μία κατηγορία θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα αντρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ την περίοδο 2015-16. Όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή, θα χωριστούν στην α’ φάση σε 2 ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. 


Στη β’ φάση (Play- Offs) θα προκριθούν οι 4 πρώτες κάθε ομίλου, θα σχηματίσουν 4 ζευγάρια και θα αναμετρηθούν χιαστί (Α1-Β4, Α2-Β3, Β2-Α3, Β1-Α4) με το πλεονέκτημα έδρας να το έχει αυτή που τερμάτισε ψηλότερα. Σε κάθε ζευγάρι, η ομάδα που θα κάνει 2 νίκες θα προκριθεί στο Final-4 για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας που θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα. 

Ακόμη, στη Γενική Συνέλευση που έγινε σήμερα στην Κομοτηνή με θέμα τον τρόπο διεξαγωγής των διοργανώσεων της ερχόμενης σεζόν, αποφασίστηκε να γίνουν και τα πρωταθλήματα Εφήβων, Παίδων και Κορασίδων αρχικά σε ομίλους και στη συνέχεια με τη μορφή Play- Offs. Αν στους έφηβους οι ομάδες είναι 18 και άνω, θα σχηματιστούν τρεις όμιλοι και η τελική φάση θα γίνει, επίσης, σε όμιλο. 

Στις Νεανίδες το πιο πιθανό είναι να γίνει το πρωτάθλημα σ’ έναν όμιλο αφού τα τελευταία χρόνια οι συμμετοχές είναι λίγες. Διαφορετικά, θα ισχύσει ό,τι και στις άλλες διοργανώσεις υποδομής. Στο Κύπελλο των αντρών θα μπορούν να συμμετάσχουν και οι ομάδες που αγωνίζονται στις Εθνικές κατηγορίες αλλά με παίκτες κάτω των 20 ετών. Οι κληρώσεις θα γίνονται με γεωγραφικά κριτήρια και οι 4 καλύτερες ομάδες θα παίξουν στο Final-4. 

Τέλος, υπάρχουν σκέψεις για τη διεξαγωγή –για πρώτη φορά- Κυπέλλου Γυναικών με τη συμμετοχή όλων των ομάδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, είτε παίζουν στο περιφερειακό πρωτάθλημα είτε στα Εθνικά. Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν και τυπικά όταν συνταχθούν κι ανακοινωθούν οι Προκηρύξεις της περιόδου 2015-16». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: