Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΔΙΑΦΟΡΑ

Χρυσανθίδης: «Εμπάθειες και άναρχες προσωπικές φιλοδοξίες προσπάθησαν να γυρίσουν το μπάσκετ πολλά χρόνια πίσω»

Το SerresBasket έλαβε και δημοσιεύει την επιστολή του προπονητή των τμημάτων υποδομής των Ικάρων, κ. Βασίλη Χρυσανθίδη.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Λαμβάνοντας αφορμή από τον σημερινό τίτλο που βάλατε για το παιχνίδι του εφηβικού πρωταθλήματος μεταξύ των ΙΚΑΡΩΝ και του ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΥ «ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ενημερώσω ότι από το συγκεκριμένο παιχνίδι κανένα σπίτι των Ικάρων δεν έκλεισε, γιατί οι Ίκαροι δεν έχουν πόρτες στο σπίτι τους και είναι συνέχεια ανοικτό σε όλη την κοινωνία του Ν. Σερρών και όχι μόνο και αυτό είναι γνωστό στο πανελλήνιο, ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ εσείς ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ. 

Ως δημοσιογράφος που αρθρογραφείτε για το συγκεκριμένο άθλημα θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι δεν υπήρχαν πιθανότητες σχεδόν καθόλου και εάν ακόμη κέρδιζαν οι Ίκαροι το συγκεκριμένο παιχνίδι να μπορέσουν να διεκδικήσουν την πρώτη θέση του ομίλου που οδηγεί στα προκριματικά του πανελληνίου εφηβικού πρωταθλήματος. 

Όπως επίσης γνωρίζετε πολύ καλά, αλλά δεν το αναφέρετε σκοπίμως, ότι βλέποντας την βαθμολογία του πρωταθλήματος μπορεί να καταλάβει ο απλός και αγνός φίλαθλος του Μπάσκετ σε ποια θέση βρίσκεται η κάθε ομάδα. Άρα ο τίτλος σας ήταν τελείως σε λάθος κατεύθυνση. 

Το θετικό στο συγκεκριμένο σας ρεπορτάζ είναι ότι για πρώτη φορά αναφερθήκατε θετικά για όλους τους αθλητές, συγχαίροντας τους, για την αγωνιστική τους προσπάθεια και το ήθος τους, πιθανόν να το καταλάβατε μετά την συζήτηση που είχαμε ότι πάνω από όλα είναι οι αθλητές και όχι οι προσωπικές εμπάθειες και επειδή έχουμε την πένα γράφουμε κατά το πώς μας συμφέρει νομίζοντας ότι μπορούμε να βλάψουμε τους ΙΚΑΡΟΥΣ. 

Δεν θα θέλω να έχω καμιά αντιπαράθεση μαζί σας ειλικρινά, αλλά θα πρέπει να καταλάβετε, ότι οι εμπάθειες κάποιων ανθρώπων και οι άναρχες προσωπικές τους φιλοδοξίες, με τις οποίες παρέσυραν και τους γονείς κάποιων παιδιών (πιθανόν κάποιοι να το κατάλαβαν ποτέ δεν είναι αργά) προσπάθησαν να γυρίσουν το σερραϊκό μπάσκετ πολλά χρόνια πίσω, με αποτέλεσμα αυτό να το πληρώνουν σήμερα οι αθλητές. 

Σκεφθείτε και την περασμένη χρονιά και την τρέχουσα που θα βρισκόταν τα εφηβικά και παιδικά τμήματα, ακόμη και τα ανδρικά, αν δεν διαλυόταν η ένωση του Σερραικού Μπάσκετ και ξέρουμε με ποιών υπαιτιότητα έγινε αυτό, άλλωστε από την δεκαετία του 1982 που ξεκίνησαν οι ενώσεις- συνεργασίες το Σερραικό μπάσκετ μόνο επιτυχίες έχει να παρουσιάσει σε όλα τα επίπεδα (έτσι για τους ανιστόρητους για να καταλαβαινόμαστε και να μάθουμε επιτέλους να σεβόμαστε κάποια πράγματα). 

Τέλος πιστεύω να καταλάβετε αυτά που σας γράφω καθόσον σας τα γράφει ένας άνθρωπος που αφιέρωσε να υπηρετεί αυτό το άθλημα για μια ολόκληρη ζωή και μια και είστε νέος θα πρέπει να μεταφέρετε σωστά τα γεγονότα, να αλλάξετε νοοτροπία και να συμβάλλετε με τα γραφόμενά σας στην πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος στον νομό μας που τόσο ανάγκη την έχει. 

Όσον αφορά τους Ικάρους δεν χρειάζεται να αναφερθώ καθόλου διότι είναι γνωστό ανά το πανελλήνιο η δουλειά που γίνεται τόσο σε διοικητικό επίπεδο, όσο και σε τεχνικό. 

Το παραπάνω άρθρο το γράφω ως άνθρωπος του μπάσκετ και όχι ως προπονητής των Ικάρων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΉ ΤΟΥ. 

Με εκτίμηση 

ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»

Σχόλιο από SerresBasket:

Το SerresBasket θα ήθελε να επισημάνει τα εξής: 

* Ο τίτλος του ρεπορτάζ για τον σημερινό αγώνα του εφηβικού πρωταθλήματος βρίσκεται εντός εισαγωγικών. Στο κλείσιμο του ρεπορτάζ υπάρχει αναρτημένη και η βαθμολογία (άρα δεν αποκρύπτεται τίποτα). Επίσης αποτελεί αληθινό γεγονός η συνολική επικράτηση του Πανσερραϊκού στους φετινούς αγώνες του πρωταθλήματος  κόντρα στους Ικάρους (3-1 στη διοργάνωση των εφήβων).

* To SerresBasket δεν είναι κατευθυνόμενο όπως πολλάκις έχει αποδείξει, αφού παρά τις επιθέσεις που έχει δεχθεί και τις προσπάθειες «φίμωσής» του βρίσκεται δίπλα σε όλες τις ομάδες του σερραϊκού μπάσκετ (για παράδειγμα και φέτος υπάρχει κανονική ενημέρωση για τα τμήματα υποδομής των Ικάρων).
* Όσο αφορά τα περί αλλαγής νοοτροπίας και της σωστής μεταφοράς των γεγονότων αυτό αφήστε να το κρίνουν παρακαλώ οι επισκέπτες-αναγνώστες του SerresBasket.

* Το SerresBasket ως δημοκρατικό μέσο που είναι δημοσίευσε άμεσα την επιστολή που έλαβε από τον κ. Χρυσανθίδη. Εδώ υπάρχει χώρος για κάθε άνθρωπο του μπάσκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: