Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΑΡΘΡΟ

Ο απολογισμός της χρονιάς

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή έτσι και φέτος το SerresBasket κάνει τον απολογισμό της σεζόν 2015-16 για τις σερραϊκές ομάδες.


Α2 Εθνική

Α.Ο.Σ.: 'Αξιες συγχαρητηρίων για ακόμη μια χρονιά είναι οι αθλήτριες του Α.Ο.Σ, οι οποίες παρά τις αντιξοότητες πάλεψαν σκληρά κρατώντας ψηλά τη σημαία του σερραϊκού γυναικείου μπάσκετ.

Μετά τη παραίτηση του Γιώργου Χίτζιου και την αποχώρηση της Μαρίας Χωλοπούλου, ο Κώστας Δώδος και οι παίκτριές του έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να μη κατρακυλήσει η ομάδα και τα κατάφεραν.

Το τοπίο όμως στο «τριφύλλι» είναι θολό. Η Πρόικου αποχαιρέτισε τις «πράσινες», η Νίκη Χωλοπούλου φημολογείται ότι ψάχνει νέο προορισμό στη καριέρα της, η Θάλεια Μαραγκού φαίνεται να μην επιθυμεί την επιστροφή της στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ δεν έχει κλείσει το θέμα του προπονητή.

Παίκτριες δεν βγαίνουν από τα τμήματα υποδομής (σε καμιά πενταετία ίσως να γίνει κάτι) και ως εκ τούτου η διοίκηση πρέπει να φροντίσει για τη σημαντική ενίσχυση του Α.Ο.Σ.

Γ' Εθνική

Ορφέας Νέου Σκοπού: Ο Ορφέας παρέμεινε στη κατηγορία έχοντας μεταπτώσεις στην απόδοσή του. Η «τρύπα» στη θέση ''5'' «πλήγωσε» τους «ασπρόμαυρους», με τον Φώτη Κοκολιό να κάνει διαρκώς ταχυδακτυλουργικά κόλπα.

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολο για το σερραϊκό συγκρότημα στην εποχή του νέου μνημονίου.

Το θετικό είναι ότι κάποιοι πιτσιρικάδες μπορούν να βοηθήσουν μέχρι ενός βαθμού το ανδρικό τμήμα.


ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΑΝΔΡΕΣ)

Πανσερραϊκός: Αποτυχημένη χρονιά για τα «λιοντάρια». Οι «κόκκινοι» δεν εξασφάλισαν το εισιτήριο της ανόδου περιμένοντας τώρα ευχάριστα νέα από Κομοτηνή μεριά.

Ακόμη όμως και στη περίπτωση που η ομάδα προβιβασθεί στη Γ' Εθνική πρέπει να «ξηλωθούν» τα 2/3 και να προσληφθεί ένας «μπαρουτοκαπνισμένος» προπονητής με εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες για να μη γίνει ο Πανσερραϊκός «ασανσέρ».

Ρούπελ Σιδηροκάστρου: Μια χαρά τα πήγε το «οχυρό». Μακάρι του χρόνου το Ρούπελ να στοχεύσει ακόμη ψηλότερα.

Α.Ο.Σ.: Πήρε μπρος αργά. Θα μπορούσε να δώσει το «παρών» στα πλέι-οφ. Ο Χάρης Σιουσιουλούδης είναι δουλευταράς και το κλίμα στους «πράσινους» είναι καλό.

Ηράκλεια: Ο Νίκος Βάκας εργάζεται σκληρά για το αύριο των «κόκκινων». Χρειάζεται υπομονή.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΓΥΝΑΙΚΕΣ)

Πανσερραϊκός: Πικρό φινάλε για τις «λιονταρίνες». Δεν επετεύχθη ο στόχος της ανόδου στην Α2 παρά την ενίσχυση της ομάδας κατά τη περσινή μεταγραφική περίοδο.

Κουτούση και Τεβετζίδου ήταν απούσες, η Πελτέκη σήκωσε τεράστιο βάρος και μία βαριά ήττα έκανε μεγάλο κακό στις «κόκκινες».

Τμήματα Υποδομής

Από το κακό στο χειρότερο σε επίπεδο εφήβων, παίδων, νεανίδων και κορασίδων. Ούτε ένας τίτλος, ούτε μία συμμετοχή σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Σχόλιο από SerresBasket: Δυστυχώς οι περισσότεροι Σερραίοι προπονητές (ευτυχώς όχι όλοι) έχουν μείνει πολύ πίσω. 

Όπως στην ιατρική (ίσως είναι ατυχής η σύγκριση) έτσι και στο μπάσκετ απαιτείται διαρκής επιμόρφωση και όχι κακές αντιγραφές συστημάτων και ασκησιολογίων. 

Στις επιτυχίες «εμείς», στις αποτυχίες «το κατεστημένο».

Μακάρι η αγωνιστική περίοδος 2016-17 να είναι πολύ καλύτερη για τη σερραϊκή καλαθοσφαίριση.

Υγεία σε όλους και φώτιση σε παράγοντες, προπονητές και παίκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: