Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΓΥΝΑΙΚΕΣ)

Πελτέκη: «Δεν είμαι ευχαριστημένη με τη δεύτερη θέση»

Μια άκρως ενδιαφέρουσα αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε στο SerresBasket η αθλήτρια του Πανσερραϊκού Λία Πελτέκη μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, η οποία βρήκε τις «κόκκινες» να τερματίζουν στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Η έμπειρη παίκτρια μίλησε με ειλικρίνεια δεχόμενη να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που της τέθηκαν.

- S.B.: H σεζόν ολοκληρώθηκε με τον Πανσερραϊκό να κατακτά τη δεύτερη θέση. Είσαι ευχαριστημένη από τη πορεία της ομάδας;

- Λ.Π.: «Από την αρχή της χρονιάς βάσει του ρόστερ που είχαμε, βάλαμε ένα στόχο, την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Η αγωνιστική χρόνια ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, στη μέση της χρονιάς όμως η ομάδα έμεινε από ψηλές, είχαμε πρόβλημα στη θέση ''5''. 

Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από όλες τις κοπέλες να καλύψουμε το κενό αυτό, αλλά από ότι φάνηκε δεν μπορέσαμε αρκετά. Έτσι δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί ο στόχος μας. Εννοείται ότι δεν είμαι ευχαριστημένη με τη δεύτερη θέση. Πιστεύω όμως ότι οι όμορφες στιγμές και οι μεγάλες συγκινήσεις θα έρθουν στο μέλλον για την ομάδα του Πανσερραϊκού».

- S.B.: Τι έφταιξε και ο Πανσερραϊκός παρουσιάσθηκε κατώτερος των περιστάσεων στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ασπίδα Ξάνθης;

- Λ.Π.: «Ήταν συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Ένα από αυτά ήταν που μεσολάβησαν οι διακοπές του Πάσχα. Η ομάδα αποτελείται από φοιτήτριες, οι οποίες πήγαν στης πόλεις τους. Δεν επικεντρώσαμε όλη μας την προσοχή, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να παρουσιαστούμε πανέτοιμες για εκείνον τον αγώνα. Με αποτέλεσμα να μην κάνουμε καλή εμφάνιση επιθετικά και είχαμε πολλές αμυντικές αδυναμίες».


- S.B.: Σε εξουθένωσε σωματικά και ψυχικά ο ηγετικός ρόλος που κλήθηκες να αναλάβεις στην ομάδα;

- Λ.Π.: «Από την αρχή ήξερα ότι το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει σε έμενα βάσει της εμπειρίας που είχα όλα αυτά τα χρόνια στην Α2. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν και τόσο εύκολος ο ρόλος μου γιατί έπαιζα και με τενοντίτιδα στο χερι και δεν μπορούσα να αποδώσω το 100%, αλλά προσπαθούσα σε κάθε αγώνα ώστε ανταπεξέλθω».

- S.B.: Σκέφτεσαι να παραμείνεις στις «κόκκινες» ή είναι πιο σημαντικό για σένα του χρόνου να αγωνισθείς σε έναν σύλλογο εθνικής κατηγορίας;

- Λ.Π.: «Δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω. Νιώθω ότι έχω αφήσει κάτι μισό στην ομάδα του Πανσερραϊκου και θέλω να το ολοκληρώσω. Αυτό θα το συζητήσω και με τους υπεύθυνους της ομάδας. Το ερώτημα για έμενα δεν ήταν πάντα σε ποια κατηγορία θα παίζω, αλλά για ποιο λόγο – στόχο θα αγωνίζομαι. Έχω αποδείξει και θα συνεχίσω να αποδεικνύω ότι αγωνίζομαι για τη χαρά του αθλήματος. ΜΠΑΣΚΕΤ=ΠΑΙΧΝΙΔΙ».


- S.B.: Πως βλέπεις τα πράγματα στο Σερραϊκό Γυναικείο Μπάσκετ;

- Λ.Π.: «Πρέπει να ασχοληθούν άτομα που έχουν διάθεση, μεράκι, όρεξη να προσφέρουν. Να υπάρξει ανάπτυξη και μεγάλη προσπάθεια στα τμήματα υποδομής κορασίδες – νεάνιδες, να γίνει μια οργανωμένη και σοβαρή δουλειά, για να αποδώσει και αποτελέσματα, ώστε το Σερραϊκό Γυναικείο Μπάσκετ να έχει μέλλον».

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.panserraikara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: