Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Συν και πλην

Ορφέας Ν. Σκοπού - Ελευθερούπολη: 79-80

«Ζευγάρωσε» τις επιτυχίες της κόντρα στον Ορφέα η Ελευθερούπολη, η οποία κέρδισε και στον Νέο Σκοπό τη σερραϊκή ομάδα σε ένα παιχνίδι με «χιτσκοκικό» φινάλε.

Αναφορικά λοιπόν με την εικόνα του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι σε όλους τους τομείς έχοντας τρομερή ευστοχία από τη περιφέρεια, ενώ ο Βοϊβατόπουλος έκανε θραύση μέσα στη ρακέτα των «ασπρόμαυρων».


Στο 13' οι Καβαλιώτες προηγήθηκαν με 24-37. Το δεύτερο δεκάλεπτο έληξε 36-51.


Μετά την ανάπαυλα της φιλικής αναμέτρησης το συγκρότημα του Φώτη Κοκολιού μπήκε δυνατά στο παρκέ. Ο Ορφέας βελτίωσε σημαντικά την αμυντική του λειτουργία και μείωσε σε 59-65 (σκορ τρίτης περιόδου).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της συνάντησης οι γηπεδούχοι παίζοντας συνετά σε άμυνα και επίθεση έκαναν την ολική ανατροπή (71-69 στο 35'). Ο Πεχλιβάνης πέτυχε ορισμένα δύσκολα καλάθια και οι «ασπρόμαυροι» απέκτησαν πλεονέκτημα 8 πόντων στο 38' (79-71).


Η Ελευθερούπολη όμως δεν τα παράτησε και με πρωταγωνιστή τον Βοϊβατόπουλο πλησίασε επικίνδυνα τον Ορφέα (79-78). Μάλιστα στη τελευταία επίθεση του αγώνα ο σέντερ της Ελευθερούπολης αστόχησε, αλλά ο Στυλίδης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ευστόχησε σε δίποντο στην εκπνοή του παιχνιδιού χαρίζοντας τη νίκη στο Γ.Σ.Ε.

Σχόλιο από SerresBasket: Τα συν για τον Ορφέα στον σημερινό φιλικό αγώνα ήταν τα εξής:

Η σοβαρή αμυντική συμπεριφορά στο δεύτερο ημίχρονο.

Το πάθος, η μαχητικότητα, η αποφασιστικότητα και η καλή κυκλοφορία της μπάλας μετά το 20'.

Τα πλην των «ασπρόμαυρων» ήταν τα εξής:

Το κάκιστο πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο.

Η αδυναμία να «καθαρίσουν» το παιχνίδι στο τέλος (αν μάζευαν όλα τα «σκουπίδια» θα είχαν κερδίσει).

- Η Ελευθερούπολη είναι ομάδα επιπέδου Γ' Εθνικής και η άνοδος είναι αποκλειστικά στο χέρι της.

Διαιτητές: Δημάδης - Γιαννούλης

Δεκάλεπτα: 19-22, 36-51 (ημ.), 59-65, 79-80

Ορφέας (Κοκολιός): Πεχλιβάνης 23 (3), Ιακωβίδης 9 (1), Χατζηκυριακίδης 5, Χατζής 12, Καβαργύρης 12, Χατζηανδρέου 10, Ιωσηφίδης 8, Αξιαρλής, Καραμπατζάκης.

Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος): Ανίσογλου 3 (1), Απαζίδης 8 (1), Γαϊτανίδης 13 (2), Βοϊβατόπουλος 26, Παπαδόπουλος 8, Λαζαρίδης 10 (2), Στυλίδης 12, Κωνσταντάρας, Σταυρίδης, Κουκουλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: