Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μαγαλιού: «Παίρνω πολλά ρίσκα»

15 χρόνια πέρασαν από τότε που η Τούλα Μαγαλιού άφησε πίσω της τις Σέρρες. Η χαρισματική καλαθοσφαιρίστρια με καταγωγή από το Γόνιμο ξάφνιασε αρκετούς τότε με την απόφασή της να αποχωρήσει από τον Πανσερραϊκό μετά το τέλος της σεζόν 2000-2001 κατά την οποία η ομάδα του Νίκου Ιλανίδη είχε τερματίσει στην πέμπτη θέση στη διοργάνωση της Α1 Εθνικής και μάλιστα ως «νεοφώτιστη», δίνοντας παράλληλα το «παρών» για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο στο Final-4 του Κυπέλλου.


Η Μαγαλιού έκανε μια επιλογή που είχε θεωρηθεί από τους «ειδήμονες»  ως καταστροφική, λέγοντας αντίο στα «σαλόνια» του γυναικείου μπάσκετ για να παίξει στα «αλώνια» (Β' Εθνική) με την Καστοριά. 

Η βραχύσωμη γκαρντ όμως κόντρα στις δυσοίωνες προβλέψεις για την καριέρα της κατάφερε να διαψεύσει άπαντες, χαράζοντας λαμπρή πορεία στο αγαπημένο της άθλημα, έχοντας προσθέσει στο παλμαρέ της σημαντικές διακρίσεις: 1 Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής, με τον Αθηναϊκό, 1 Κύπελλο Ελλάδος με τον Πρωτέα Βούλας (μπασκετικός άθλος με τη Μαγαλιού να αναδεικνύεται M.V.P. της διοργάνωσης), συμμετοχές στο EuroCup (με Καστοριά και Αθηναϊκό) και ιστορικές ανόδους με διαφορετικούς συλλόγους.

Κάλλιστα η Μαγαλιού μπορεί να χαρακτηρισθεί ως άτομο φτιαγμένο για επικίνδυνες αποστολές και αναμφισβήτητα αποτελεί μία από τις πιο σπουδαίες Σερραίες καλαθοσφαιρίστριες.

Το καλοκαίρι η 37χρονη πλέον παίκτρια εγκατέλειψε την πρωτεύουσα και μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για χάρη του ΠΑΟΚ.

Η Τούλα Μαγαλιού παραχώρησε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο SerresBasket μιλώντας για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Just push play.



* Στην ομαδική φωτογραφία του Πανσερραϊκού εσφαλμένως αναγράφεται «2001-2002» (2000-2001 είναι το σωστό).

** ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ:

deltasports.gr

missmatchbasket.blogspot.com

www.proteasvoulas.gr

www.sportshero.gr

www.womensports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: