Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ


''Είμαστε απέναντι σε όποιον αναίτια και συκοφαντικά καταφέρεται εναντίον των διαιτητών''

Το SerresBasket έλαβε και δημοσιεύει το Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Νομού Σερρών.

Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξής:

''Το ΔΣ του Σ.Δ.Κ. Ν.Σερρών σε έκτακτη συνεδρίαση του με αφορμή το από 8-6-2017 ανυπόγραφο και ανώνυμο άρθρο που δημοσιεύτηκε στη ιστοσελίδα www.serressport.gr και αναπαράχθηκε-κοινοποιήθηκε δημόσια στο αντίστοιχο προφίλ, του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Facebook, που διατηρεί η εν λόγω ιστοσελίδα, το οποίο καταφέρεται συκοφαντικά κατά των μελών του κ.κ. Δημάδη, Γιαννούλη, Οικονόμου, για τη διαιτητική τους απόδοση σε αγώνα του Πρωταθλήματος Εργαζομένων & Ανέργων που τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών, καταδικάζει και προειδοποιεί πως οποιοσδήποτε ανώνυμος ή επώνυμος καταφέρεται ενάντια στη τιμή, την υπόληψη καθώς και την ικανότητα των μελών του αλλά και της Διοίκησης του Σ.Δ.Κ. Ν.Σερρών, θα μας βρει απέναντί του. 

Η απαγόρευση οποιασδήποτε δημόσιας τοποθέτησης των μελών μας, δε θα πρέπει να λαμβάνεται ως αδυναμία, αντιθέτως, τονίζει την ανάγκη να υπάρχει περισσότερη σύνεση, αυτοσυγκράτηση και προβληματισμός απο τον οποιονδήποτε, ανώνυμο ή επώνυμο, θέλει να εκφράσει τα παράπονά του για τις διαιτητικές αποφάσεις των μελών μας, εντός του αγωνιστικού χώρου. 

Η Επιστολή-Ανακοίνωσή μας έχει διπλό χαρακτήρα. Πρώτον να αγκαλιάσει και να δέσει ακόμα περισσότερο τα μέλη του Σ.Δ.Κ. N.Σερρών, και να τους υπενθυμίσει πως ήταν, είναι και θα είναι δίπλα τους, απέναντι σε όποιον αναίτια και συκοφαντικά καταφέρεται εναντίον τους με όποιον τρόπο. 

Δεύτερον, να στείλει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και με πολλούς αποδέκτες, ανώνυμους ή επώνυμους, οι οποίοι επιθυμούν ή θα επιθυμήσουν στο μέλλον τη δημιουργία εντυπώσεων καθώς και τον αποπροσανατολισμό του αγνού φίλαθλου, μπασκετικού και όχι μόνο κοινού. 

Τέλος, παρακαλούμε όπως, ο Δήμος Σερρών ώς διοργανώτρια αρχή, καθώς και οι ομάδες, που συμμετέχουν σε αυτή τη ιστορική γιορτή του μπάσκετ που διοργανώνεται σε ετήσια βάση με απόλυτη επιτυχία, στη πόλη των Σερρών για πάνω από 20 χρόνια, να πάρουν θέση, να διαψεύσουν, να καταδικάσουν συκοφαντίες, δημοσιεύματα και να προστατεύσουν το τουρνουά-θεσμό που όλοι συμμετέχουμε με τόση αγάπη. 

Με φιλικούς και αθλητικούς χαιρετισμούς''.

Σχόλιο από SerresBasket: Δυστυχώς η ανώνυμη ''δημοσιογραφία'' ζει και βασιλεύει στις Σέρρες, αφού ελάχιστοι δημοσιογράφοι έχουν το θάρρος της ενυπόγραφης γνώμης.

Πρέπει να τονισθούν τα εξής: 

* Το ανώνυμο άρθρο που δημοσιεύθηκε στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα προσβάλλει με τον χειρότερο τρόπο τα μέλη του συνδέσμου διαιτητών καλαθοσφαίρισης νομού Σερρών.

* Μετά τον τελικό του Κυπέλλου αρθρογράφος της συγκεκριμένης ιστοσελίδας πόζαρε στον φωτογραφικό φακό φορώντας φανέλα των νιικητών, κρατώντας περιχαρής το τρόπαιο (η επιχείρηση διαφημίζεται στη συγκεκριμένη ιστοσελιδα).

* Το SerresBasket επικοινώνησε με παίκτες που αγωνίσθηκαν στον ημιτελικό του Πρωταθλήματος (νικητές και ηττημένοι) και πληροφορήθηκε ότι οι διαιτητές του παιχνιδιού (Δημάδης - Οικονόμου - Γιαννούλης) δεν διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. 

* Μάλιστα ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο σηκώθηκε και έφυγε από το κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας εξαιτίας των διαπληκτισμών εντός του παρκέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: