Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΑΝΔΡΕΣ)

Ντέρμπι χωρίς φαβορί

Το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ αρχίζει το Σάββατο με το μεγάλο σερραϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον Α.Ο.Σ. και τον Πανσερραϊκό να συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας, αφού πρόκειται για το σπουδαιότερο παιχνίδι της πρεμιέρας.

Αναμφισβήτητα ούτε ο Γιάννης Μπουτάκογλου, ούτε και ο Φώτης Κοκολιός επιθυμούσαν να συγκρουσθούν τόσο νωρίς οι ομάδες τους, μια και ο βαθμός ετοιμότητας τόσο των «πράσινων», όσο και των «κόκκινων» δεν είναι υψηλός.

Από τη στιγμή όμως που η τύχη τα έφερε έτσι στη κλήρωση το «τριφύλλι» και τα «λιοντάρια» καλούνται μεθαύριο να πιάσουν πολύ καλή απόδοση για να διεκδικήσουν γερά τη νίκη. Οι 2 πολύτιμοι βαθμοί αποτελούν κέρδος γι' αυτόν που θα αποσπάσει το ροζ φύλλο αγώνος, αλλά το πιο σημαντικό απ' όλα είναι η ψυχολογική ώθηση που θα δώσει η επιτυχία στον νικητή.
Μυστικά μεταξύ των δύο αντιπάλων δεν υπάρχουν. Α.Ο.Σ. και Πανσερραϊκός προπονούνται στο ίδιο γήπεδο, ενώ έχουν ήδη κοντραρισθεί μία φορά στη φετινή σεζόν, με τους «κόκκινους» να επικρατούν των «πράσινων» στο θεσμό του Κυπέλλου.

Σε εκείνη τη συνάντηση το «τριφύλλι» είχε το πάνω χέρι για 17 λεπτά, αλλά τα «λιοντάρια» με αντεπίθεση διαρκείας, «βομβαρδίζοντας» το καλάθι του Α.Ο.Σ. από τη περιφέρεια πανηγύρισαν το νικηφόρο αποτέλεσμα. Βέβαια ουδεμία σχέση έχει το Κύπελλο με το Πρωτάθλημα.
Όσο αφορά τα αγωνιστικά νέα των δύο ομάδων ο Γιάννης Μπουτάκογλου θα περιμένει μέχρι τη τελευταία στιγμή τους Παπαδόπουλο, Σταμπουλή, Γιαβρόπουλο και Γιαννούλη (οι ψηλοί αισθάνονται ενοχλήσεις), ενώ σίγουρα θα απουσιάσει από την αναμέτρηση ο Βελίκης. 
Στην αντίπερα όχθη ο Φώτης Κοκολιός θα στερηθεί των υπηρεσιών του τραυματία Χατζηανδρέου, ο οποίος θα διαβεί  σύντομα τη πόρτα του χειρουργείου για την αποκατάσταση του τραυματισμού στον αριστερό ώμο (ο φόργουορντ του Πανσερραϊκού είχε χτυπήσει στο ματς του Κυπέλλου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Α.Ο.Σ. ανακοίνωσε Εκστρατεία στήριξης του Κοινωνικού Συσσιτίου του Δήμου Σερρών (http://www.serresbasket.gr/2017/10/eka.html) και οι φίλαθλοι που θα βρεθούν το Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας πρέπει να δείξουν την ανθρωπιά τους με τη προσφορά τροφίμων για αυτούς τους συνδημότες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Επίσης, για τη ψυχαγωγία του κόσμου θα φροντίσει η σχολή χορού «Ιρένα Αναστασία Μπρέγκου».

* Η είσοδος στο γήπεδο για τα παιδιά είναι δωρεάν,  ενώ για τους ενήλικες είναι 2€.

Δεν υπάρχουν σχόλια: