Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΑΡΘΡΟ

Το βαρύ τίμημα της αλλαγής

Η παρουσία του Ορφέα Ν. Σκοπού στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής δεν περνάει απαρατήρητη. Kαι αυτό συμβαίνει όχι για καλό, αλλά για κακό. Οι «ασπρόμαυροι» δέχονται απανωτά χτυπήματα από τους αντιπάλους τους κάθε Κυριακή και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν οι νεαροί καλαθοσφαιριστές της ομάδας η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει.

Οι άνθρωποι του Ορφέα θέλησαν το περασμένο καλοκαίρι να προχωρήσουν στην αλλαγή του DNA των «ασπρόμαυρων», αφουγκραζόμενοι ίσως και την επιθυμία των ντόπιων φιλάθλων να δουν επιτέλους τους Σκοπηνούς παίκτες σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. 

Η επιτυχία ή η αποτυχία αυτού του ''πρότζεκτ'' δεν μπορεί να κριθεί τώρα. Ο Κώστας Σίσκος κάθισε στον πάγκο γνωρίζοντας εξαρχής ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και δεν φοβήθηκε να «τσαλακώσει» την εικόνα του μετά τα περσινά πανηγύρια για την άνοδο του Πανιωνίου στην Α1 Εθνική Κατηγορία. Ο Σερραίος προπονητής χαίρει της εκτίμησης και της στήριξης της διοίκησης, ασχέτως εάν η ομάδα υποβιβασθεί στο τοπικό πρωτάθλημα (πολύ πιθανό ενδεχόμενο).

Βιασύνη δεν χρειάζεται. Ο Ορφέας εφόσον πέσει οριστικά πρέπει να «ζυμωθεί» 3-4 χρόνια στις διοργανώσεις της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, να «χτισθεί» ένα οικοδόμημα σε στέρεες βάσεις για το μέλλον. Τους «ασπρόμαυρους» δεν πρέπει να τους απασχολούν πλέον οι εθνικές κατηγορίες (σαφώς υπάρχει διαφορά με το να αγωνίζεσαι κόντρα στον Μακεδονικό και κόντρα στη Δόξα Βώλακα, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα), αλλά η παραγωγή παικτών. Βγάζεις παίκτες, έχεις μέλλον.

Ο Ορφέας περπατάει στο δρόμο προς τον Γολγοθά. Το ζητούμενο είναι μετά τη Σταύρωση να έρθει η Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: