Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ

Che Guevara Club: «Η φανέλα του Πανσερραϊκού θα χρειαστεί για το ζύγισμα γεφυροπλάστιγγα»

«Αφού μίλησαν όλοι και πέταξαν τη λάσπη τους, αφού όλες οι μπασκετικές αυθεντίες δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν την ποδοσφαιροποίηση του μπάσκετ αλλά τους αρέσει προφανώς που οι Σέρρες μπασκετικά είναι ο τελευταίος Νομός στην Ελλάδα, αυτοί που για όλα τους φταίνε πάντα οι άλλοι, ας πούμε κι εμείς λίγα πράγματα.

Σε ένα σημαντικό παιχνίδι, το οποίο για άλλη μια φορά συνέπεσε με τον αγώνα του ποδοσφαιρικού Πανσερραϊκού (όσοι κόπτονται για το καλό του αθλητισμού στις υπόλοιπες πόλεις φροντίζουν ώστε δύο σημαντικά παιχνίδια σε διαφορετικά αθλήματα να μη συμπίπτουν χρονικά, εδώ ακριβώς το αντίθετο εντελώς τυχαία πάντα) και αναγκαστικά οι φίλαθλοι του Πανσερραϊκού έφτασαν την τελευταία στιγμή στο κλειστό, αυτοί που ξαφνικά νοιάζονται για τα μικρά παιδιά και το μέλλον του αθλήματος, κι αν και για τις ανάγκες της φιλοξενούμενης ομάδας δόθηκαν σχεδόν τα δύο τρίτα του γηπέδου, εκείνοι δεν τα έβαλαν ούτε στις καλύτερες θέσεις στη μέση, ούτε στις καλύτερες θέσεις δίπλα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά τα έστειλαν εκεί που ήταν να μπούνε οι οπαδοί του Πανσερραϊκού. Τις καλές θέσεις τις είχαν πάρει ήδη οι υποτίθεται επίσημοι. Να μην πούμε για το τι έχουν πετύχει για το Σερραϊκό μπάσκετ οι συγκεκριμένοι άνθρωποι κι οι άρχοντες του τόπου που εκείνοι ψηφίζουν τόσα χρόνια. Παντού χτίζονται Κλειστά τα οποία είναι στολίδια και στις Σέρρες τα παιδιά που τόσο πολύ τους νοιάζουν, στοιβάζονται σε ένα Κλειστό με άπειρες κακοτεχνίες που το καθιστούν επικίνδυνο.
Αφού μετά χαράς μετακινηθήκαμε μερικά μέτρα για να βλέπουν καλύτερα οι νεαροί αθλητές, έφτασε η στιγμή που άρχισε να ενοχλεί το πανό μας, στην έδρα μας, στο σημείο που όλοι ήξεραν ότι θα καθίσουμε με βάση όσα είχαν συζητηθεί τις προηγούμενες ημέρες. Για αρκετά λεπτά το πανό ανεβοκατέβαινε σε μια προσπάθεια δημιουργίας έντασης από ανθρώπους που μιλάνε για τα παιδιά αλλά στην πράξη τα χρησιμοποίησαν για να πετύχουν το στόχο τους. Μετά κι από αυτό το γεγονός, συνεχίσαμε να παρακολουθούμε τον αγώνα μαζί με τα παιδιά των Ακαδημιών του Πανσερραϊκού και της ΑΕΣ (τα οποία ήταν σε όλο το ματς μαζί μας με τις φόρμες τους), αφού αυτοί που ήθελαν να δημιουργήσουν ένταση χρησιμοποιώντας τους μικρούς αθλητές, για να αποσυντονίσουν την ιδιαίτερα δυναμική ως εκείνη τη στιγμή κερκίδα, είχαν καταφέρει το σκοπό τους.
Έχουμε δει δεκάδες φορές αγώνα δίπλα-δίπλα με Ακαδημίες της ομάδας μας ή της αντίπαλης ομάδας, έχουμε συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις Ακαδημιών και φυσικά θεωρούμε το παιδί ως επίκεντρο του Αθλητισμού, όχι το δικό μας παιδί όπως ισχύει για αρκετούς από αυτούς που πέταξαν λάσπη, αλλά το κάθε παιδί.
Ο Πανσερραϊκός τελικά ηττήθηκε εύκολα, κι από την πλευρά των ηττημένων υπήρξε αποδοχή της κακής αγωνιστικής εικόνας και δόθηκαν συγχαρητήρια στον αντίπαλο, ενώ από την πλευρά των νικητών υπήρξε αλαζονεία και μεγάλα λόγια σε μια προσπάθεια να αυτοανακηρυχθούν μαζί με τα γνωστά φίλα προσκείμενα ΜΜΕ σε ομαδάρα που μόνο αυτή υπάρχει στις Σέρρες. Επειδή λοιπόν κούνησαν το δάχτυλο άνθρωποι που σπέρνουν χρόνια τώρα τη διχόνοια, που με τα γραφόμενά τους πάντοτε δυναμιτίζουν το κλίμα και πάντα παίρνουν θέση υπέρ της μίας ομάδας σε αντίθεση με τον υποτιθέμενο ρόλο τους, επειδή δε μπορούν ακόμη να πιστέψουν ότι μια ομάδα Γ’ Εθνικής μπορεί να έχει μια κερκίδα με συνθήματα, τρομπέτες, τύμπανα κι όχι με σπόρια, προπονητολογία, γκρίνια, όπως έχουν συνηθίσει, τους ενημερώνουμε ότι όσο ξινίζουν τα μούτρα τους κάθε φορά που μας βλέπουν άλλο τόσο εμείς γουστάρουμε πιο πολύ την ομάδα μας. Όσο θα γουρλώνουν τα μάτια που ένα κλειστό σε τόσο χαμηλή κατηγορία σείεται από τα τραγούδια, τόσο εμείς θα παίρνουμε δύναμη.
Στις Σέρρες έχουμε και τους μπασκετικούς ελιτιστές, οι οποίοι διαχωρίζουν τα αθλήματα σε πολιτισμένα ή όχι, και θεωρούν ότι δικαίωμα στην παρακολούθηση του μπάσκετ έχουν μόνο οι ίδιοι, ενώ όποιος δεν έχει βγάλει δίπλωμα από τη FIΒΑ, δεν έχει δικαίωμα να περνάει ούτε καν έξω από το κλειστό. Από διάφορους τέτοιους ελιτιστές, παράγοντες, συγγενείς παιχτών και λοιπούς κινδυνεύει στην πραγματικότητα το μπάσκετ, κι όχι από την ποδοσφαιροποίησή του.
Κι αφού οι περισσότεροι τίτλοι των υποτίθεται αντικειμενικών sites αναφέρονταν στο βάρος της φανέλας, τους υπενθυμίζουμε ότι αν το βάρος εξαρτάται από την ιστορία, τον κόσμο, το ήθος και τα ιδανικά, από το να έχεις γυναικεία ομάδα που φέτος της προτάθηκε να παίξει στην Α1, από το να έχεις ομάδα σε ποδηλασία-χόκεϊ-χάντμπολ, από το να φοράνε το σήμα σου αυτοί οι μάγκες που έπαιξαν στον αγώνα επίδειξης στο ημίχρονο, τότε η φανέλα του Πανσερραϊκού θα χρειαστεί για το ζύγισμα γεφυροπλάστιγγα».

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: