Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Α2 ΕΘΝΙΚΗ - Γ' ΕΘΝΙΚΗ - ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Στην πλευρά των χαμένων από την απόφαση της Ε.Ο.Κ., Πανσερραϊκός, Ίκαροι και Γυμναστικός

Το SerresBasket από χτες νωρίς το απόγευμα με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook σας ενημέρωσε για την απόφαση που έλαβε η Ε.Ο.Κ., σχετικά με την τύχη των πρωταθλημάτων των εθνικών και των τοπικών κατηγοριών.

Τέλος λοιπόν η σεζόν για τον Πανσερραϊκό POLIECO, τον Πανσερραϊκό ΚΡΙ ΚΡΙ, τους Ικάρους STIHL, τον Γ.Σ. Σερρών 2017, τον Ορφέα Ν. Σκοπού, το Ρούπελ Σιδηροκάστρου, την Α.Ε.Σ. και την Ηράκλεια.

Ξεκινώντας από την Α2 των Γυναικών το κακό είναι μικρό για τις «λιονταρίνες». Οι «κόκκινες» είχαν εξασφαλίσει την τέταρτη θέση και διατηρούσαν λίγες ελπίδες για την τρίτη «κυνηγώντας» τον Ηρακλή.

Βέβαια αγώνες μπαράζ πιθανής ανόδου στην Α1 αποκλείεται να διεξαχθούν, οπότε η πορεία της ομάδας του Βαγγέλη Καρατσομπάνη κρίνεται απολύτως επιτυχημένη και το τελικό πρόσημο είναι θετικό!

Περνώντας στους Άνδρες και στη Γ' Εθνική, εκεί οι δύο συμπολίτες ίσως αισθάνονται απογοητευμένοι, μια και πάλευαν γερά για την άνοδο, την οποία κατά τα φαινόμενα θα πάρουν ο Λεύκιππος Ξάνθης και ο Μακεδονικός.

Οι «κόκκινοι» βρίσκονται στη τρίτη θέση, ενώ οι «κυανοκίτρινοι» στην πέμπτη, με τους Ικάρους να έχουν την ίδια συγκομιδή βαθμών με τα «λιοντάρια» (28), αλλά με 1 αγώνα λιγότερο και δίχως να έχουν αναμετρηθεί με τη ΜΕΝΤ στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.


Στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ο Γυμναστικός είναι ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης. Οι «ταύροι» επιθυμούσαν διακαώς να κάνουν το μεγάλο άλμα. Πέρυσι οι «πράσινοι» τα έδωσαν όλα και απώλεσαν την άνοδο στη διαφορά των μεταξύ παιχνιδιών με τον Πανσερραϊκό.

Η φημολογία που έχει αναπτυχθεί κάνει λόγο για προβιβασμό στη Γ' Εθνική των δύο πρωτοπόρων στους 2 ομίλους, δηλαδή του ΚΑΟΔ και του Αρίωνα Ξάνθης.

Ασφαλώς όλα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Η Ε.Ο.Κ. πρέπει να λάβει σημαντικές αποφάσεις το συντομότερο δυνατό αναφορικά με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών και αυτό θα λειτουργήσει ως ντόμινο εξελίξεων από πάνω μέχρι κάτω, ενώ μένει να δούμε και ποιοι σύλλογοι θα αντέξουν οικονομικά.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: