Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

ΑΡΘΡΟ


Ο μεγαλύτερος άθλος του Σερραϊκού Ανδρικού Μπάσκετ

35 Χρόνια από την Ιστορική Άνοδο της Θύελλας
- Χρυσανθίδης: «Αυτή η ομάδα έκανε τους Σερραίους να αγαπήσουν το Μπάσκετ»

Σαν σήμερα πριν από τριάντα πέντε χρόνια η θρυλική Θύελλα έγραψε μια ολόχρυση σελίδα στην ιστορία του σερραϊκού αθλητισμού εξασφαλίζοντας την άνοδο στην Α' Εθνική Κατηγορία.

Η Θύελλα κατέκτησε την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο του Βορρά της Β' Εθνικής συγκεντρώνοντας 33 βαθμούς σε σύνολο 18 αναμετρήσεων, αφήνοντας πίσω της τον Β.Α.Ο., ο οποίος μάζεψε 32.

Εν συνεχεία η σερραϊκή ομάδα αντιμετώπισε τη Μ.Ε.Ν.Τ., με τους Θεσσαλονικείς εκείνη τη σεζόν να έχουν ρεκόρ 22 νίκες - 0 ήττες στον 1ο βόρειο όμιλο.

Ο αγώνας μπαράζ διεξήχθη στην πόλη της Καβάλας στις 18 του Μάη του 1985. Οι Σερραίοι φίλαθλοι έδωσαν βροντερό «παρών» στο παιχνίδι και στο τέλος πανηγύρισαν μαζί με τον προπονητή, τους καλαθοσφαιριστές και τους παράγοντες της Θύελλας τη σπουδαία νίκη (73-70) και την άνοδο στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.

Κόουτς εκείνης της ομάδας ήταν ο Στάθης Καμαράκης. Το ρόστερ της Θύελλας απαρτίζονταν από τους: Χρυσανθίδη, Γρίψιο, Ιλανίδη, Αθανασίου, Γκιουζέλη, Μακαρά, Μορφακίδη, Τοπάλη, Σολωμίδη και  Αρβανιτίδη.

Γρίψιος-Χρυσανθίδης

Ο τότε αρχηγός της Θύελλας, Βασίλης Χρυσανθίδης, μίλησε στο SerresBasket για τον μεγάλο θρίαμβο αναφέροντας τα εξής:

«Το 1984 πραγματοποιήθηκε η ένωση με προτροπή των παικτών, έτσι ώστε να γίνει κάτι δυνατό και να διακριθούμε. Οι παράγοντες συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και προέκυψε μια ομάδα που είχε πολύ καλή χημεία και που πάνω απ' όλα ήταν μια οικογένεια.

"Πρωτομάστορας" της Θύελλας ήταν ο προπονητής, Στάθης Καμαράκης, ενώ πολύ σημαντική ήταν η συμβολή των ανθρώπων που μας στήριζαν (Σούλης, Βαφείδης, Σεϊδαρίδης, Αβδελάς, Ιλανίδης, Φαρμάκης, Καπετάνιος, Οικονομόπουλος).

Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, πήγαμε στα μπαράζ με τη Μ.Ε.Ν.Τ. στη Καβάλα, νικήσαμε και ανεβήκαμε στην Α' Εθνική.

Θυμάμαι όταν επιστρέψαμε στις Σέρρες ο Δήμαρχος είχε φροντίσει για τη φωταγώγηση της πόλης. Όλο αυτό ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα.

Η Θύελλα ήταν μια, επιτρέψτε μου τον χαρακτηρισμό, «χρυσή» ομάδα που όμοιά της δεν έχει ξαναπεράσει από τις Σέρρες, όσο αφορά την ομοιογένεια.

Αυτή η ομάδα έκανε τους Σερραίους να αγαπήσουν το μπάσκετ και να γεμίζουν το γήπεδο στους αγώνες της Β' και της Α' Εθνικής.

Η σερραϊκή καλαθοσφαίριση πρέπει να κάνει ξανά το άλμα και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί.

Πρέπει να υπάρχει συνεννόηση, να είμαστε ενωμένοι και προς αυτή τη κατεύθυνση κινείται ο Πανσερραϊκός με μπροστάρη τον Τάσο Παναγιώτου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: