Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Σκληρή απάντηση της Ε.ΚΑ.Σ.ΑΜΑ.Θ. στον Γ.Σ. Σερρών 2017: «Δεν μπορούμε να πείσουμε αυτούς που επιμένουν να βλέπουν φαντάσματα ή θέλουν να δικαιολογήσουν πιθανά μια χαμένη χρονιά ρίχνοντας αλλού τις ευθύνες»

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Ε.ΚΑ.Σ.ΑΜΑ.Θ. εξηγώντας το σκεπτικό της για τις αποφάσεις που έλαβε σχετικά με την τύχη των διοργανώσεων της φετινής σεζόν.

Η Ένωση μέσω της ανακοίνωσης απάντησε και στον Γ.Σ. Σερρών 2017 (δίχως να κατονομάζει τους «πράσινους»), ο οποίος πριν από μικρό χρονικό διάστημα φανέρωσε την οργή και την απογοήτευσή του για την κατάληξη που είχε η αγωνιστική περίοδος 2019-20.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Ε.ΚΑ.Σ.ΑΜΑ.Θ. έχει ως εξής:

«Μετά από διάφορες απορίες που εκφράστηκαν τόσο για την ανάδειξη των πρωταθλητών όσο και ιδιαίτερα για τον αγώνα μπαράζ του παιδικού μεταξύ των σωματείων ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ-ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ σας διευκρινίζουμε τα παρακάτω: 

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ προήλθε μετά από εισήγηση της επιτροπής πρωταθλημάτων ως έπρεπε. Η νέα αυτή εισήγηση προήλθε μετά από την δυνατότητα που έδινε ο Ν. 4864/2020 και συγκεκριμένα το άρθρο 8 αυτού. 

Έτσι αφού ακυρώθηκαν οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων 2019-2020, που προέβλεπαν ένα συγκεκριμένο τρόπο διεξαγωγής, ο οποίος μετά την πανδημία δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί λόγω αδυναμίας τέλεσης αγώνων, προτάθηκε ο τρόπος ανάδειξης των ομάδων που προβιβάζονται και των πρωταθλητών σύμφωνα με την βαθμολογία που είχαν τη στιγμή της διακοπής των αγώνων. Σε καμία κατηγορία δεν είχαμε πρόβλημα μιας και σε όλα τα πρωταθλήματα υπήρχε ομάδα που προηγείτο βαθμολογικά, εκτός από το ανδρικό και αυτό των παίδων. 

Στο ανδρικό, αφού με την αναδιάρθρωση των Εθνικών κατηγοριών η ΕΚΑΣΑΜΑΘ είχε την δυνατότητα να προβιβάσει 2 ομάδες ,ορθώς πράττοντας έδωσε τις θέσεις αυτές στις δύο ομάδες που ήταν πρώτες στους δύο ομίλους εκείνη τη στιγμή. 

Αν η διακοπή γινόταν μια βδομάδα μετά πιθανόν να ήταν άλλη ομάδα, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι γι αυτό ούτε εμείς διαμορφώσαμε την βαθμολογία. 

Στο πρωτάθλημα Νεανίδων υπήρχε ισοβαθμία, αλλά υπερτερούσε η ομάδα της Καβάλας λόγω του ότι στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια( έτυχε και είχαν γίνει) είχε καλύτερο goal average, δηλ. είχε κερδίσει με περισσότερους πόντους απ ότι είχε χάσει. Η δεύτερη ομάδα, αυτή της Ασπίδας Ξάνθης δέχτηκε την απόφαση αδιαμαρτύρητα και τη σχολίασε μάλιστα και ως δίκαιη. 

Στην περίπτωση του παιδικού, η οποία μας απασχόλησε ιδιαίτερα, δεν βρέθηκε άλλος δικαιότερος τρόπος από το να προκύψει πρωταθλητής μετά από έναν μεταξύ τους αγώνα, και τούτο γιατί τη λύση του goal average και των υπολοίπων περιπτώσεων που έπονται μετά τις ισοβαθμίες όπως συνολική διαφορά κλπ, δεν έχουν εφαρμογή, γιατί δεν έχουν γίνει οι μεταξύ αυτών των ομάδων 2 αγώνες ώστε να μπορείς να εξετάσεις ποιά ομάδα προηγείται. Υπήρξε και σκέψη να γίνει κατ ευθείαν κλήρωση, αλλά η πρόταση αυτή έμεινε ως δεύτερη επιλογή. 

Σίγουρα κάποιοι νιώθουν αδικημένοι, σίγουρα κάποιοι τυχεροί, αλλά αυτό το πρόβλημα δεν το δημιουργήσαμε εμείς, απ εναντίας προσπαθήσαμε να το λύσουμε με τον δικαιότερο τρόπο και νομίζω ότι το καταφέραμε.

Σίγουρα δεν μπορούμε να πείσουμε αυτούς που επιμένουν να βλέπουν φαντάσματα ή θέλουν να δικαιολογήσουν πιθανά μια χαμένη χρονιά ρίχνοντας αλλού τις ευθύνες. 

Κλείνοντας,θέλω σας ενημερώνω ότι όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κλήθηκαν από τον πρόεδρο προσωπικά τηλεφωνικά ,να εκφράσουν απόψεις ή να συμφωνήσουν στις προτεινόμενες λύσεις και οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες 11-0 δηλαδή. 

 Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες της Ένωσης μας για τις επιτυχίες τους. 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: