Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Α2 ΕΘΝΙΚΗ - Β' ΕΘΝΙΚΗ

 Κραυγή απόγνωσης από Πελτέκη, Γεωργιανό και Γκούτζια!

«Να βρεθούν λύσεις το συντομότερο δυνατό!»

Το ελληνικό μπάσκετ, πλην της Α1 κατηγορίας των Ανδρών, παραμένει στον «πάγο», εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα λόγω της πανδημίας του COVID-19 και των ισχυόντων μέτρων-απαγορεύσεων.

Η Λία Πελτέκη (Πανσερραϊκός Γυναίκες), ο Παντελής Γεωργιανός (Πανσερραϊκός ΚΡΙ ΚΡΙ) και ο Θωμάς Γκούτζιας (Ίκαροι), μίλησαν στο SerresBasket για αυτή τη προβληματική κατάσταση, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους.

- Λία Πελτέκη: «Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου. Βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και δεν ξέρουμε τι έπεται όλων αυτών.

Προσωπικά μ' έχει κουράσει αυτή η κατάσταση.

Ο χώρος μας και γενικότερα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πλήττεται κατά συρροή. Υπάρχει υποτιθέμενη απαγόρευση των προπονήσεων και διακοπή των πρωταθλημάτων χωρίς όμως ακόμα να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Εκτιμώ ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν τα γυμναστήρια και να μας επιτραπεί αν μη τι άλλο να κάνουμε προπονήσεις με αυστηρούς ελέγχους και μέτρα που θα τηρούνται από όλους μας.

Πραγματικά τίθεται σοβαρό θέμα και για κάποιους αθλητές που ζουν από το Μπάσκετ ή συμπληρώνουν το εισόδημά τους από το άθλημα.

Υπάρχει αγωνία και δυσπιστία για την εξέλιξη της κατάστασης. Πρέπει σύντομα να παρθούν σοβαρές αποφάσεις από τους υπεύθυνους.

Εύχομαι να βρεθούν και να εφαρμοστούν άμεσα κάποιες λύσεις, γιατί είναι άδικη και σκληρή η αντιμετώπιση του αθλήματος και κατά συνέπεια του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Συνεχίζουν να μας στερούν αυτό που αγαπάμε. Για εμάς το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής. Ο αθλητισμός είναι υγεία, δύναμη, ενέργεια και χαρά!

Καλή χρονιά σε όλους και γρήγορα αντάμωση στα γήπεδα».

- Παντελής Γεωργιανός: «Αυτό που ζούμε είναι μια δύσκολη κατάσταση για εμάς. Προέχει βέβαια η υγεία.

Από το προηγούμενο λοκ-ντάουν μέχρι κι αυτό έχουμε δώσει ελάχιστους αγώνες. Μετά την προετοιμασία του Αυγούστου πάνω που ξεκινήσαμε να βρίσκουμε τα πατήματά μας στο γήπεδο σταμάτησε το πρωτάθλημα.

Θα είναι μεγάλο πλήγμα για εμάς αν διακοπούν οριστικά τα πρωταθλήματα. Πως θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο;

Υπάρχουν αθλητές στην Α2 και στη Β' Εθνική που βιοπορίζονται από το Μπάσκετ, κάποιοι έχουν και οικογένειες και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη καθημερινότητά τους. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Έχουν δίκιο και αυτοί που μας έκλεισαν, αφού όπως ανέφερα πάνω απ' όλα είναι η υγεία, αλλά έχουμε δίκιο και εμείς. 

Στις ομάδες δεν υπήρξαν κρούσματα, προσέχαμε αρκετά και τηρούσαμε τα πρωτόκολλα. 

Τουλάχιστον ας μας επιτρέψουν να προπονηθούμε στα κλειστά γυμναστήρια. Να πάμε στα ανοιχτά  γήπεδα για να γυμνασθούμε; Κι αν χτυπήσουμε; 

Στον Πανσερραϊκό ακολουθούμε ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης βάσει συνεννόησης του προπονητή με τον γυμναστή, κ. Καννά. 

Τρέξιμο στο σπίτι, τρέξιμο έξω και ο καθένας με τα μέσα που διαθέτει γυμνάζεται. Βλέπω στο τέλος να το γυρίζω στον στίβο.

Δυστυχώς και ο καιρός δεν βοηθάει τώρα, με τις βροχές και το κρύο.

Ελπίζω να βρεθεί μια λύση το συντομότερο δυνατό. Πρέπει να βρεθεί μια λύση!».

- Θωμάς Γκούτζιας: «Σίγουρα οι "εποχές" που ζούμε είναι περίεργες και πρωτόγνωρες για όλους μας. 

Δυστυχώς όχι μόνο το μπάσκετ, αλλά ολόκληρος ο αθλητισμός ακόμα και ο επαγγελματικός είναι σε αυτή την δύσκολη κατάσταση. 

Σαφώς πάνω από όλα είναι η υγεία, αλλά και η επιβίωση μας.. πολλά παιδιά ζουν από αυτό και δεν έχουν κανένα επιπλέον εισόδημα, ούτε τώρα, ούτε στην προηγούμενη καραντίνα! 

Σκέψου ότι τους τελευταίους 10 μήνες έχεις πληρωθεί τους 4-5!! Ενώ παράλληλα πολλά πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη παίζουν κανονικά, ακόμα και στην γειτονική μας Βουλγαρία (!) (Β' Εθνική) και εμείς δεν μπορούμε να μπούμε ούτε για προπόνηση. 

Όπως επιτρέπεται η άθληση σε ανοιχτούς χώρους θα μπορούσε και σε κλειστούς, κάνοντας ένα τεστ και με περιορισμένο αριθμό ατόμων. 

Έστω για προπονήσεις αρχικά γιατί αν συνεχιστεί αυτό πολλά παιδιά δεν θα μπορούν να συντηρήσουν ούτε τον εαυτό τους!».

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: