Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Υποστολή σημαίας από τους Ικάρους! Υποβιβάζονται στο τοπικό πρωτάθλημα! «Μαύρη» μέρα για το Σερραϊκό Μπάσκετ!

«Μαύρη» είναι η μέρα που ξημέρωσε για το Σερραϊκό Μπάσκετ και για εν γένει τον τοπικό αθλητισμό.

Οι Ίκαροι Σερρών ενημέρωσαν επισήμως την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ότι δεν προτίθενται να αγωνισθούν στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας, αποχωρώντας από τη διοργάνωση. 

«Σας ενημερώνουμε ότι το Σωματείο ΑΟΚ "ΟΙ ΙΚΑΡΟΙ» ΣΕΡΡΩΝ", με τον υπ’ αριθ. Πρωτ. 049/27-09-2021 έγγραφό του, δήλωσε ότι αποχωρεί από το Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022. 

Το πρόγραμμα των αγώνων διαμορφώνεται έχοντας ρεπό το σωματείο που είχε προγραμματιστεί να αγωνίζεται με τους Ικαρους Σερρών» (ΕΟΚ).

Ήδη από τη Κυριακή η εκπομπή "SerresBasket News" σας είχε προϊδεάσει για το τι επρόκειτο να συμβεί.

Οι Ίκαροι, οι οποίοι χάρισαν μεγάλες στιγμές στους Σερραίους φιλάθλους όλα αυτά τα χρόνια ξεκινώντας το μακρινό 1984 από το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, φτάνοντας με το σπαθί τους μέχρι την Α2 Εθνική Κατηγορία των Ανδρών βιώνοντας και τη τεράστια αδικία στο πετσί τους με τη μη συμμετοχή τους στην Α1, δεν θα έχουν ενεργό ανδρικό τμήμα! 

Οι Ίκαροι που φιλοξένησαν την Α.Ε.Κ., τον Ηρακλή, τον Άρη (Κύπελλο Ελλάδας), τον Π.Α.Ο.Κ. (φιλικό), που απέκλεισαν τον Κολοσσό Ρόδου στο Κύπελλο, τη φανέλα των οποίων φόρεσαν σπουδαίοι καλαθοσφαιριστές (Μάνος, Μύθου, Καρύδας, Τότσιος, Πεχλιβάνης, Καμπερίδης, Τοπούζης, Μαργαρίτης, Κακαρούδης, Κουκάς, Συμεωνίδης, Κακιούζης, Ασημάκης, Παπούδας, Χόχλερ κ.α.), «βάρεσαν» κανόνι!

Οι Ίκαροι έφτασαν σε οριστικό αδιέξοδο, με τις βεβαιωμένες οφειλές προς παλιούς παίκτες και προπονητές να «πνίγουν» τον σύλλογο (https://tinyurl.com/424n5m5thttp://www.serresbasket.gr/2020/10/blog-post_82.html), o οποίος έψαξε το καλοκαίρι να βρει σανίδα σωτηρίας (συζητήσεις με Κοκολιό, Πεχλιβάνη και Ιωσηφίδη), αλλά μετά το «ναυάγιο» και τις μαζικές αποχωρήσεις παικτών από το έμψυχο δυναμικό του, αποφάσισε να υποστείλει τη σημαία του!

Βάσει των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. (Άρθρο 28, παράγραφος 2&4):

«Αποχώρηση από τη Κατηγορία που δικαιούται συμμετοχής μετά την προθεσμία υποβολής της σχετικής Δήλωσης, επιφέρει τον υποβιβασμό της ομάδας κατά δύο κατηγορίες για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. 

Ειδικά η αποχώρηση σωματείου κατά τις τελευταίες 20 ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος που συμμετέχει επιφέρει τον υποβιβασμό κατά τέσσερις κατηγορίες. Εξαίρεση αποτελούν σωματεία που αποτελούν ΚΑΕ και δεν λαμβάνουν αδειοδότηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μέχρι τη λήξη των ως άνω προθεσμιών».

Ως εκ τούτου οι Ίκαροι υποβιβάζονται στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, στο οποίο ίσως να λάβουν μέρος την αγωνιστική περίοδο 2022-23.

Tη τελευταία φορά που οι «κυανοκίτρινοι» συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Ένωσης ήταν, εάν δεν κάνουμε λάθος, τη σεζόν 1987-88.

Θλίψη...

Απέραντη θλίψη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: