Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

 Ποιοι προσπαθούν να διχάσουν το Σερραϊκό Μπάσκετ;

Ούτε 48 ώρες δεν έχουν περάσει από την ολοκλήρωση του 48 Πανελληνίου Πρωταθλήματος των Παίδων, στο οποίο συμμετείχαν οι Ίκαροι εκπροσωπώντας επάξια το Σερραϊκό Μπάσκετ και την ΕΚΑΣΑΜΑΘ, αλλά η κατάσταση στη τοπική καλαθοσφαίριση είναι «άρρωστη».

Πριν από λίγες ημέρες ο «Ανεξάρτητος» (www.anexartitos.gr) ανέδειξε το θέμα της αυθαίρετης (;) φιλοξενίας της Siris Basketball Academy, η οποία συνεργάζεται με τους Ικάρους, στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων. 

Μάλιστα στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στη μη ύπαρξη νομιμοποιητικών εγγράφων από πλευράς της Siris Basketball Academy (https://www.anexartitos.gr/aythairetes-filoxenies-sta-gipeda-mpasket-tis-koiladas).

Ο ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Σερρών, διά της κυρίας Πουλικίδου, η οποία αντικαθιστά προσωρινά τον κ. Δεσποτίδη (είναι κλινήρης), πήρε θέση γνωστοποιώντας ότι η Siris Basketball Academy δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τους χώρους άθλησης, λόγω της μη προσκόμισης όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών εγγράφων και ότι επίσης οι Ίκαροι δεν έχουν ούτε αυτοί το δικαίωμα να παραχωρούν τις δικές τους ώρες προπόνησης στη Siris Basketball Academy (https://www.anexartitos.gr/opakpa-den-nomimopoieitai-i-akadimia-siris-na-chrisimopoiei-athlitikoys-choroys-toy-dimoy-serron?fbclid=IwAR2SE4kRFHEIJFRjr3tP2tzbTOSwTKC4oaCmph-qAHCxwB2_lTAzcaBmcDU).

Σήμερα ο ΟΠΑΚΠΑ προχώρησε σε αυστηρή προειδοποίηση (με έγγραφο) προς της SirisBasketball Academy για το γεγονός ότι χτες το απόγευμα στα ανοικτά γήπεδα της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων βρέθηκαν αθλητές της (επειδή το SerresBasket κάλυψε δημοσιογραφικά με φυσική παρουσία το ξεκίνημα της Ακαδημίας των Ικάρων και της Siris Basketball Academy είδαμε 10 πιτσιρίκια να κάνουν σουτάκια σε μια διαθέσιμη μπασκέτα).

Σήμερα λοιπόν εκπρόσωπος της Siris Basketball Academy βρέθηκε στα γραφεία του ΟΠΑΚΠΑ, ο οποίος και παρέλαβε το σχετικό έγγραφο, αλλά από τη δική του πλευρά γνωστοποίησε στον Οργανισμό ότι βάσει του Νόμου 4825 και των άρθρων 67 και 68 που περιλαμβάνονται σε αυτόν (ΦΕΚ Α157-4/9/2021) έχουν γίνει τροποποιήσεις τόσο για την απόκτηση της ειδικής αθλητικής ιδιότητας, όσο και για την εγγραφή στο ηλεκτρονικό μητρώο (δόθηκε παράταση έως τις 31/7/2022), όπως επίσης και για τη χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν σε ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «στρατόπεδο» της Siris Basketball Academy, ο σύλλογος έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εγγραφή του και η ΕΚΑΣΑΜΑΘ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει ήδη στείλει τα έγγραφα στην ΕΟΚ.

Λόγω όμως καθυστέρησης από τη πλευρά του αρμόδιου υπαλλήλου της Ομοσπονδίας (στην ΕΟΚ γίνεται χαμός με την υπόθεση των εκλογών) ακόμα δεν έχει καθαρογραφτεί η απόφαση που αφορά τη Siris Basketball Academy.

Σχόλιο από SerresBasket: Δεχθήκαμε τηλεφωνήματα από διάφορες πλευρές για αυτή την υπόθεση. Διαβάσαμε, ακούσαμε πολλά, ζαλίστηκε το κεφάλι μας.

Το έχουμε πει και γράψει κατ' επανάληψη, ως SerresBasket, υποστηρίζουμε το Σερραϊκό Μπάσκετ. Δεν φοράμε ούτε κόκκινη, ούτε κίτρινη, ούτε πράσινη φανέλα. 

Δεν «χαρτζιλικωνόμαστε» για να γράφουμε κείμενα κατά παραγγελία.

Είναι ντροπή για τον Σερραϊκό Αθλητισμό και τη τοπική κοινωνία του Μπάσκετ να έχουν βγει τα μαχαίρια (μεταφορικά μιλώντας) κι ενώ δεν ξεκίνησε καλά καλά η νέα σεζόν.

Ποιοι άραγε επιθυμούν να διχάσουν το Σερραϊκό Μπάσκετ;

Ό,τι λέει ο Νόμος...100%... αλλά οι αθλητικοί σύλλογοι είναι σύλλογοι και όχι τρομοκρατικές οργανώσεις.

Δεν θα ασχοληθούμε ξανά με το συγκεκριμένο θέμα.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Συμφωνώ σε όλα μαζί σου. Πρώτα απ'όλα και πάνω απ' όλα είναι το μπάσκετ (για το καλό του οποίου ενδιαφέρονται και κάποιοι που φέρανε "πολιτικαντικες" συμπεριφορές και φιλοσοφίες για να το προωθήσουν) και οι μικροί αθλητές οι οποίοι είναι οι μόνοι τελικά που το αγαπούν. Φυσικά ο νόμος είναι νόμος, αλλά δεν διοικεί ο νόμος. Διοικεί η προσωπικότητα που εφαρμόζει το νόμο, τον οποίο τροποποιεί ανάλογα με το συμφέρον και το καλό του ανθρώπινου συνόλου που διοικεί.