Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ COACH

Η ανάλυση του αγώνα:  

Πανσερραϊκός ΚΡΙ ΚΡΙ - Μαχητές Πεύκων

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για το 2022 έκανε ο Πανσερραϊκός στην εντός έδρας αναμέτρηση με τους Μαχητές Πεύκων.

Το τελικό 70-57 δίνει σημαντική ανάσα στα λιοντάρια και αισιοδοξία για να μείνoyn μακριά από περιπέτειες. 

Η επιστροφή του Χριστοδούλου "ψήλωσε" τον Πανσερραϊκό, ο οποίος μεταφέροντας την μπάλα κοντά στο καλάθι και με πολύ πιεστική άμυνα προηγήθηκε με 11-0 κρατώντας τους φιλοξενούμενους χωρίς σκορ στα πρώτα 5 λεπτά. 

Σημαντικές λύσεις και από τον Ασημάκη με το σκορ να διαμορφώνεται σε 18-5 και 20-11 στην λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. 

Το δεύτερο δεκάλεπτο άνηκε εξ ΄ ολοκλήρου στους Μαχητές που βρίσκοντας λύσεις και έξω από τα 6,75 (5 τρίποντα στο δεκάλεπτο) έκαναν ολική επαναφορά και προηγήθηκαν μάλιστα με 31-37 στο ημίχρονο.

Πολύ κακή άμυνα από τον Πανσερραϊκό στο δεκάλεπτο με χαρακτηριστικό ότι τελείωσε με μόλις 3 φάουλ.

Ένα δεκάλεπτο που σίγουρα θα χρησιμεύσει στο τεχνικό team ώστε να εστιάσει στην συγκέντρωση των παικτών σε όλο το 40 λεπτο. 

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχου έδειξαν ότι ήθελαν τη νίκη και μπήκαν δυνατά, μειώνοντας τη διαφορά.

Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε στην σχεδόν απόλυτη ισορροπία και φάνηκε ότι όλα θα κριθούν στη 4η περίοδο. 

Ο κόουτς του Πανσερραϊκού επέλεξε και δικαιώθηκε κατά την γνώμη μας στο σχήμα ψηλών, Ασημάκη - Χριστοδούλου,  καθώς οι διάδρομοι προς το καλάθι έκλεισαν, η άμυνα έσφιξε και με λύσεις από τον πύργο της ομάδας ο Πανσερραϊκός προηγήθηκε με 58-52, 4 λεπτά πριν τη λήξη. 

Οι Μαχητές δεν είχαν καθαρές επιλογές στην επίθεσή τους και με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται τη δύναμη τους κοντά στη ρακέτα έφτασαν πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ στη πολυπόθητη νίκη με 70-57.

Σαφώς και η επιστροφή του Χριστοδούλου ήταν πολύ σημαντική, καθώς με 18 πόντους (όσους έβαλε και ο Ασημάκης), έδωσε λύσεις σε μια μέρα που η περιφέρεια του Πανσερραϊκού δεν ήταν αποτελεσματική.

Θα δώσουμε εύσημα πάντως και στον αρχηγό της ομάδας Γεωργιανό για την τρομερή ενέργεια που έβγαλε στην άμυνα, αφού όσο ήταν στο γήπεδο (με το πρόβλημα των φάουλ), ήταν κομβικός στην συνολική αμυντική λειτουργία.

Η άμυνα ζώνης ύστερα από zone press που επιλέχτηκε σε κάποια σημεία δεν μπορούμε να πούμε ότι απέδωσε (στις πρώτες 2 φορές η ομάδα δέχτηκε 2 τρίποντα ελεύθερα), αλλά σίγουρα είναι ένα νέο στοιχείο που μπορεί μέσα από την προπόνηση να βελτιωθεί. 

Ελπίζουμε να διπλασιαστούν οι νίκες στην επόμενη αναμέτρηση και να μπορέσει η ομάδα να ανέβει και άλλο βαθμολογικά αποδίδοντας και καλύτερο μπάσκετ όσο περνάει ο καιρός.

Coach Γ. Σ.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: