Κυριακή 3 Απριλίου 2022

ΑΡΘΡΟ

 Γ.Σ. Σερρών 2017: Η «Ιφιγένεια» της Συμπόρευσης

Η φετινή σεζόν έλαβε τέλος για τον Γυμναστικό μετά την ήττα που υπέστησαν χτες το απόγευμα στη Καβάλα οι «πράσινοι» από την Αγία Βαρβάρα.

Μια σεζόν, η οποία άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στους «ταύρους».

Γλυκιά επειδή η ομάδα του Γιάννη Μπουτάκογλου όταν βρέθηκε με τη πλάτη στο τοίχο στη πρώτη φάση του πρωταθλήματος «γιγαντώθηκε», έδειξε αντανακλαστικά κατορθώνοντας να κλείσει μια θέση στα πλέι-οφ.

Πικρή λόγω του ότι ο Γυμναστικός αλλιώς είχε συνηθίσει τους φιλάθλους του, κερδίζοντας μέσα-έξω με περισσή ευκολία, φτάνοντας στο σημείο στο πρόσφατο παρελθόν να «αγγίξει» την άνοδο στη Γ' Εθνική, την οποία έχασε στη διαφορά των πόντων μετά από μια «τιτανομαχία» με τον συμπολίτη Πανσερραϊκό.

Αναμφισβήτητα η τύχη δεν ήταν με το μέρος των «πράσινων» στη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Τραυματισμοί παικτών, ασθένειες, ξαφνικές αποχωρήσεις, με τον Γιάννη Μπουτάκογλου να προσπαθεί να κάνει ταχυδακτυλουργικά κόλπα και να παίρνει κι αυτός μέρος στις προπονήσεις ως αθλητής, προκειμένου να υπάρχει μια κανονικότητα λόγω λειψανδρίας.

Το καλοκαίρι του 2021 οι άνθρωποι του συλλόγου συμφώνησαν να ενταχθούν οι «πράσινοι» στη συμμαχία, στην ένωση, στη Συμπόρευση του Σερραϊκού Μπάσκετ.

Αυτό που διέρρευσε από το «στρατόπεδο» του Γυμναστικού ήταν ότι είπανε το ΝΑΙ σε αυτή τη συνεργασία, δίχως όμως να κάνουν εκπτώσεις στις φιλοδοξίες του συλλόγου. 

Δηλαδή για να το κάνουμε φραγκοδίφραγκα οι «ταύροι» θα άφηναν τον ηγέτη τους, Γιώργο Ασημάκη να πάει στους «κόκκινους» προσθέτοντας στο ρόστερ τους καλαθοσφαιριστές τόσο από τον Πανσερραϊκό (κάποιους νεαρούς που θα μπορούσαν να «ψηθούν» στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ), όσο και από την Α.Ε.Σ. (τους έμπειρους).

Στα «λιοντάρια» οι ντόπιοι παίκτες είναι είδος προς εξαφάνιση, οπότε δεν υπήρξε αλληλοβοήθεια. 

Ο Γιάννης Μπουτάκογλου έκανε προσπάθειες να πείσει τους Τράκα και Θολιώτη να «μετακομίσουν» από την Α.Ε.Σ. στον Γυμναστικό, αλλά... «έφαγε» άκυρο και από τους δύο έμπειρους παίκτες των «γαλάζιων», οι οποίοι του ανακοίνωσαν την απόφασή τους να μείνουν εκτός αγωνιστικής δράσης για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

«Ψυχρολουσία»...

Η διοίκηση του Γυμναστικού δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και ενίσχυσε το έμψυχο δυναμικό με τους Παλιαχάνη, Παγωνίδη, Σιδηρόπουλο, Μυλωνόπουλο, Πεχλιβάνο, Χασάπη, Δάγκουλα, Δάφκο, Δούκα και πιο μετά με τους Μπάμπη Σιδερίδη και Σάββα Παρχαρίδη (επίσης ο Παπαδόπουλος από το Ρούπελ υποτίθεται ότι είχε συμφωνήσει με τους «ταύρους», αλλά τελικά δεν φόρεσε ποτέ τη «πράσινη» φανέλα).

Το μοντάρισμα δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τον Γιάννη Μπουτάκογλου και η ομάδα παρουσίασε αρκετά σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια του πρωταθλήματος. 

Ο Σερραίος κόουτς έπρεπε να «χτίσει» μια ομάδα από την αρχή, μια καινούργια ομάδα, η οποία τα προηγούμενα χρόνια είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Δύσκολο έργο για κάθε προπονητή.

Ο Παρχαρίδης αποχώρησε από τον Γυμναστικό, αλλά έστω κι έτσι ο  Γυμναστικός κατάφερε να διασχίσει τις «Συμπληγάδες Πέτρες».

Κι εκεί που οι «πράσινοι» έκαναν τα σχέδιά τους για τα πλέι-οφ, στο όνομα της συμπόρευσης, ο Πανσερραϊκός ζήτησε τον υψηλόσωμο Παγωνίδη.

Οι «ταύροι» ήθελαν να κρατήσουν τον καλαθοσφαιριστή στις τάξεις τους, αλλά οι «κόκκινοι» δεν έκαναν πίσω κι έτσι χάθηκε άλλος ένας παίκτης.

Ο Γυμναστικός δέχθηκε πολλά «χτυπήματα», αλλά δεν λύγισε εύκολα όταν ορισμένοι «φωστήρες» γελούσαν με τις ήττες του.

Οι «πράσινοι» άντεξαν και θα συνεχίσουν να το κάνουν, αρκεί να μη παίξουν και την επόμενη χρονιά τον ρόλο της Ιφιγένειας.

Άλλο συμμαχώ και συνεργάζομαι για το καλό του Σερραϊκού Μπάσκετ κι άλλο υποτάσσομαι και «τσαλακώνομαι». 

Διότι του Γ.Σ. Σερρών 2017 δεν του αξίζει να είναι κομπάρσος.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: