Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Λένια Κουτούση: «Προσδοκώ να μεταδώσω τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου ως αθλήτρια από τη θέση της προπονήτριας»

Η καινούργια προπονήτρια της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης «ΣΙΡΙΣ», Λένια Κουτούση έκανε δηλώσεις στην επίσημη σελίδα της Siris Basketball Academy στο Facebook, ενόψει και της έναρξης σε μικρό χρονικό διάστημα της νέας αθλητικής χρονιάς.

- Από αυτή τη χρονιά αναλαμβάνεις τα ηνία των γυναικείων τμημάτων της 𝐒𝐢𝐫𝐢𝐬 𝐁𝐚𝐬𝐤𝐞𝐭𝐛𝐚𝐥𝐥 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐲. Τι σημαίνει για σένα η ανάληψη ενός τόσο νευραλγικού πόστου και τι προσδοκάς από αυτό; 

Λ.Κ.: «Αρχικά είναι μεγάλη τιμή για μένα που μου ανέθεσαν αυτό το πόστο, ένα πόστο με πολλές ευθύνες απέναντι στα νέα κορίτσια που θα έρθουν στην ακαδημία στα οποία προσδοκώ να μεταδώσω τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου ως αθλήτρια από τη θέση της προπονήτριας». 

- Πώς πήρες την απόφαση να αποδεχτείς την πρόταση της διοίκησης της 𝐒𝐢𝐫𝐢𝐬 𝐁𝐚𝐬𝐤𝐞𝐭𝐛𝐚𝐥𝐥 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐲; 

Λ.Κ.: «Από τη στιγμή που σταμάτησα το μπάσκετ ήταν ένας τρόπος να κρατήσω επαφή με τον χώρο και να συνεχίσω να ασχολούμαι με κάτι που μου αρέσει πολύ. 

Η εκτίμηση και η καλή σχέση που έχω με τους ανθρώπους που ασχολούνται με την ακαδημία, ήταν ένας ακόμα λόγος για να δεχτώ την πρόταση που μου έγινε». 

- Ποιοι είναι οι στόχοι σου για την Ακαδημία; 

Λ.Κ.: «Να ασχοληθούν με το μπάσκετ τα νέα κορίτσια, να περάσουν όμορφα, να αθληθούν, να αγαπήσουν το άθλημα και σε βάθος χρόνου να βγουν οι μελλοντικές αθλήτριες που θα στελεχώσουν τις Σερραϊκές και όχι μόνο ομάδες». 

Ποιες είναι οι βασικές αρχές που θεωρείς ότι πρέπει να διέπουν τη λειτουργία μιας Ακαδημίας και ποιες σκοπεύεις να εφαρμόσεις η ίδια σαν προπονήτρια; 

Λ.Κ.: «Από πλευράς Ακαδημίας πιστεύω ότι η λειτουργία της πρέπει να διέπεται από οργάνωση, πλάνο, στόχους, καλή συνεργασία διοίκησης με προπονητές και κλίμα εμπιστοσύνης. 

Από την πλευρά μου ως προπονήτρια αυτό που θα επιδιώξω είναι να έχω άριστη συνεργασία με τους γονείς και να υπάρχει πειθαρχία και αλληλοσεβασμός μεταξύ των παιδιών». 

- Τι θα έλεγες σε έναν γονέα που σκέφτεται ακόμη πώς να επιλέξει την κατάλληλη Ακαδημία καλαθοσφαίρισης για το παιδί του; 

Λ.Κ.: «Αυτό που θα έλεγα είναι ότι πρέπει να λάβει υπόψη τους ανθρώπους οι οποίοι θα ασχοληθούν με το παιδί του, τις παροχές και τις εγκαταστάσεις που θα του προσφέρει, καθώς και τον τρόπο δουλειάς της κάθε Ακαδημίας». 

- Η νέα χρονιά βρίσκει τη 𝐒𝐢𝐫𝐢𝐬 𝐁𝐚𝐬𝐤𝐞𝐭𝐛𝐚𝐥𝐥 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐲 με δικό της προπονητήριο. Πώς κρίνεις την ενέργεια αυτή και πόσο θεωρείς ότι θα βοηθήσει στο δικό σας έργο και στην εκμάθηση των νέων αθλητών; 

Λ.Κ.: «Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακαδημίες είναι η έλλειψη του χώρου των γηπέδων και ωρών προπόνησης, επομένως πιστεύω ότι το προπονητήριο της ακαδημίας είναι σπουδαίο, γιατί θα λύσει αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ομάδες και θα βοηθήσει πολύ και εμάς στο έργο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: