Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Β' ΕΘΝΙΚΗ

 

Φιλική νίκη επί του ΚΑΟΔ για τα «λιοντάρια»

Πανσερραϊκός - Κ.Α.Ο.Δ.: 69-52

Τον ΚΑΟΔ υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων ο Πανσερραϊκός.

Οι δύο ομάδες στα πλαίσια της προετοιμασίας τους ενόψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων στο Κύπελλο Ελλάδος και στα πρωταθλήματα της Β' και Γ' Εθνικής κατηγορίας αντίστοιχα, έδωσαν φιλικό αγώνα.

Αναφορικά με την εικόνα της αναμέτρησης το συγκρότημα του Γιάννη Κακιούζη μπήκε στη θέση του οδηγού από νωρίς (9-4 στο 5').

Τα «λιοντάρια» παίζοντας καταπληκτική άμυνα στο δεύτερο μισό της περιόδου εξασφάλισαν διαφορά 14 πόντων (20-6).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν το πάνω χέρι στον αγώνα. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με 32-15.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΚΑΟΔ αντεπιτέθηκε «ροκανίζοντας» τη διαφορά (45-36 στο 29'). Η περίοδος έληξε 48-38.

Οι Δραμινοί συνέχισαν να είναι απειλητικοί και στο τέταρτο δεκάλεπτο της συνάντησης (59-52 στο 36').

Ο Πανσερραϊκός όμως δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να τον πλησιάσουν περισσότερο στο σκορ και με 10-0 σερί στο κλείσιμο του παιχνιδιού έφτασε εύκολα στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Δεκάλεπτα: 20-6, 32-15, 48-38, 69-52

Πανσερραϊκός (Κακιούζης): Μιλόσεβιτς 10 (2), Γρίψιος 10 (2), Γεωργιανός 12 (4), Κεραμάρης 6, Μπίλιος 11 (2), Μάντζιος 12, Ντίνος 6 (2), Χατζόπουλος 2, Αχτσής.

Από τον ΚΑΟΔ ξεχώρισαν οι: Στυλίδης (13π.), Καβαργύρης (10 π.), Κουμλέλης (8 π.) και Γρούδος (8 π.).

Σχόλιο από SerresBasket: 12 (!) εύστοχα τρίποντα σημείωσαν οι «κόκκινοι».

Νικολόπουλος και Χριστοδούλου δεν αγωνίσθηκαν (σφίξιμο στη γάμπα ο πρώτος, παρακολούθησε την αναμέτρηση από τον πάγκο φορώντα πολιτικά, έκανε ζέσταμα ο δεύτερος, αλλά ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και προφυλάχθηκε από τον προπονητή του).

Επίσης χρόνο συμμετοχής δεν πήρε ο Αποστολίδης.

Σε γενικής γραμμές η εμφάνιση του Πανσερραϊκού ήταν καλή. 

Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση αναμενόμενα και δικαιολογημένα έως ένα βαθμό, με τον Γιάννη Κακιούζη να βάζει τις φωνές στους παίκτες του κατά τη διάρκεια της τρίτης και της τέταρτης περιόδου του ματς.

Ο ΚΑΟΔ προς τιμήν του δεν κατέθεσε τα όπλα δείχνοντας ότι έχει τα φόντα για να κάνει μια αξιόλογη πορεία στη διοργάνωση της Γ' Εθνικής (στη πρεμιέρα το σύνολο του Νίκου Γρηγοριάδη θα διασταυρώσει τα ξίφη του με το Ρούπελ Σιδηροκάστρου εντός έδρας).

Ο Γιάννης Κακιούζης δοκίμασε διάφορα ενδιαφέροντα σχήματα, όπως η πεντάδα με τους τρεις κοντούς (Μιλόσεβιτς [ο Σέρβος ξέρει μπάσκετ], Γεωργιανό ["on-fire" o αρχηγός στο δεύτερο ημίχρονο], Αχτσή [μόνο «ψαρωμένος» δεν ήταν ο νεαρός]) συν τον Μπίλιο [καλή παρουσία] και τον Μάντζιο [αγωνίσθηκε αρκετό χρονικό διάστημα, κουράσθηκε, δεν του βγήκαν όλες οι προσπάθειες όπως θα ήθελε, αλλά είναι καλαθοσφαιριστής με ποιότητα]).

Ο Κεραμάρης ήταν ενθουσιώδης, ειδικά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού (έκανε και ένα ωραίο κάρφωμα στον αιφνιδιασμό). Θετικό το πρόσημο για τους Γρίψιο, Ντίνο και Χατζόπουλο.

Οι «κόκκινοι» πρέπει να δουλέψουν σκληρά, διότι η αφηρημάδα και η έλλειψη ισορροπίας σε άμυνα κι επίθεση στοιχίζουν στους επίσημους αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: