Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Γ' ΕΘΝΙΚΗ (6ος ΟΜΙΛΟΣ - 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Οι μάγκες με τα μπλε 

Ρούπελ Σιδηροκάστρου - ΓΑΣ Κομοτηνή: 61-55

Οχυρό, όνομα και πράγμα! Κατάθεση ψυχής έκανε το Ρούπελ στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον δυνατό ΓΑΣ Κομοτηνή και στο τέλος δικαιώθηκε.

Οι «μπλε» αν και αγωνίσθηκαν δίχως δύο βασικούς παίκτες (Δαμιανάκο και Δατσιάδη), εν τούτοις πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις ενάντια στους Θρακιώτες και κατέκτησαν τη πολύτιμη νίκη, με τους φιλάθλους που βρέθηκαν σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο τους Σιδηροκάστρου να αποθεώνουν τον Φώτη Κοκολιό και τους παίκτες του, μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού.

Σχετικά με την εξέλιξη του σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο αμφότερες οι ομάδες παρουσιάθηκαν νευρικές στο γήπεδο, προσπαθώντας να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στην αναμέτρηση. Η εναρκτήρια περίοδος έληξε ισόπαλη 12-12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΓΑΣ απέκτησε προβάδισμα 5 πόντων (16-21, 4:30), αλλά οι Σιδηροκαστρινοί ανασυντάχθηκαν πετυχαίνοντας 7-0 σερί (23-21). 

Το Ρούπελ είχε το μομέντουμ και η περίοδος έκλεισε με 29-23.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το «οχυρό» συνέχισε να προηγείται στο σκορ (36-31, 40-33, 45-39). Η περίοδος τελείωσε 47-44.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να αντεπιτεθούν, με τον Παναγιώτη Φωτεινάκη να δοκιμάζει διάφορα σχήματα.

Οι γηπεδούχοι όμως ευστοχώντας σε κρίσιμα σουτ από τη περιφέρεια (54-47, 59-50, 61-52) και με άμυνα-ατσάλι ανάγκασαν τους αντιπάλους τους να αποδεχθούν την ήττα τους.

Σχόλιο από SerresBasket: Τρομερή ενέργεια έβγαλαν στο γήπεδο οι καλαθοσφαιριστές του Ρούπελ. Διεκδίκησαν κάθε χαμένη μπαλιά, μη διστάζοντας να βουτήξουν για να πάρουν τη κατοχή.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Φραγκούλης ήταν εξωπραγματικός σημειώνοντας 16 πόντους, κρατώντας όρθια την ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος ο Δαλαγκόζης ανέλαβε δράση στην επίθεση «σκοτώνοντας» τον ΓΑΣ με «φαρμακερά» τρίποντα σε καθοριστικά χρονικά σημεία του ματς.

Σημαντικές βοήθειες έδωσε στο «οχυρό» στη τέταρτη περίοδο ο Μπάμπης Σιδερίδης.

Μόλις 2 πόντους σκόραρε το «οχυρό» μέσα στη ρακέτα (Παπαδόπουλος και Γκούτζιας συνάντησαν πολλά εμπόδια).

Καλοδουλεμένη ομάδα ο ΓΑΣ, ο οποίος πιάστηκε στις δαγκάνες του Ρούπελ.

Μάντιτς και Δρέλλας προσπάθησαν να κάνουν τη ζημιά στους γηπεδούχους.

Οι πολύπειροι και «μπαρουτοκαπνισμένοι», Κουτσοβασίλης και Χαλίλ ενίσχυσαν το σύνολο από τη Θράκη.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αρκετά στη πρώτη πάσα, δημιουργώντας προβλήματα στους Σιδηροκαστρινούς, που ανά διαστήματα κολλούσαν.

Το Ρούπελ πρέπει να δουλέψει στα ντράιβ και στο τελείωμα των φάσεων.

Ο κόσμος της περιοχής πρέπει να «αγκαλιάσει» περισσότερο την ομάδα (100 άτομα παρακολούθησαν από κοντά τον αγώνα).

Μπράβο σε όλους για τη νίκη!

Διαιτητές: Βασιλόπουλος - Αθανασιάδης

Δεκάλεπτα: 12-12, 29-23 (ημ.), 47-44, 61-55

Ρούπελ Σιδηροκάστρου (Κοκολιός): Κάτος 5 (1), Δαλαγκόζης 21 (4), , Παπαδόπουλος 4, Φραγκούλης 19 (4), Σιδερίδης 8 (1), Γκούτζιας 4, Κεμανετζής.

ΓΑΣ Κομοτηνή (Φωτεινάκης): Ζώτος, Τσουμπρής 5 (1), Αρχιμανδρίτης 7, Μάντιτς 11, Κουτσοβασίλης 5 (1), Παπανδρεόπουλος 9 (1), Χαλίλ 2, Δρέλλας 13, Χριστοφορίδης, Χωματάς 3 (1).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ: 61-55

ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΑΝΑΤΟΛΙΑ: 75-86

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - Κ.Α.Ο.Χ./ΕΥΡΩΠΗ '87: 75-82

ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ - ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ: 84-85

Κ.Α.Ο.Δ.- ΒΑΣΙΛΙΚΑ: 64-56

ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ - ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ: 61-67

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Κ.Α.Ο.Δ. 8

ΒΑΣΙΛΙΚΑ 7

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 7

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 7

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 6

ΑΝΑΤΟΛΙΑ 6

ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 6

ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ 6

ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ 5

Κ.Α.Ο.Χ./ΕΥΡΩΠΗ '87 5

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 5

ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ 4

- ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6/11/2022): ΑΝΑΤΟΛΙΑ - ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ.

6 σχόλια:

Unknown είπε...

ΑΠΟΡΏ ΠΟΥ ΕΊΔΑΤΕ ΜΌΝΟ ΕΚΑΤΌ ΑΤΟΜΑ ΕΝΏ ΕΊΧΕ 250 ΣΕ ΆΛΛΟ ΓΉΠΕΔΟ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΧΟΛΙΆΖΕΤΕ ΆΣΤΟΧΑ ΣΕ ΜΈΡΑ ΧΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΌΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΚΤΕΣΠΟΥ ΔΩΣΑΝ ΨΥΧΉ ΚΑΙ ΣΩΜΑ
ΜΕ ΕΚΤΊΜΗΣΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΖΙΡΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Επειδή ήμουν στο γήπεδο, μέτρησα ένα προς ένα τα άτομα στο ημίχρονο. Ξέχασα να υπολογίσω 5 πιτσιρίκια που έπαιζαν γύρω μου με τα «φτερά» του μπάντμιντον. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Επιτέλους δείτε το δάσος και όχι το δέντρο!

Unknown είπε...

ΜΆΛΛΟΝ ΕΊΣΤΕ ΚΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΦΑΊΡΕΣΗ ΚΑΙ ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΌΣΘΕΣΗ ΕΓΩ ΉΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΊΣΟΔΟ ΚΑΙ ΕΙΣΉΛΘΑΝ 140 ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 35 ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ ΑΠΛΆ ΚΑΙ25 ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΊΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΘΈΣΤΕ ΚΑ ΜΗ ΨΕΥΔΕΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΏΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΆΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟ ΠΟΥ ΚΆΛΥΠΤΕ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΒΛΈΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΈΝΔΡΑ ΚΟΙΤΑΜΕ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΖΙΡΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Αφού λοιπόν είστε εσείς καλός στην πρόσθεση, γιατί τότε δεν έχετε το θάρρος να γράψετε το όνομά σας;

Unknown είπε...

ΕΠΕΙΔΉ ΣΤΟ ΗΜΊΧΡΟΝΟ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΆΝΩ ΤΟΥ ΗΜΙΣΕΩΣ ΒΓΉΚΕ ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΓΙΑ ΚΑΦΈ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΣΕΙΣ ΜΕΤΡΉΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΊΤΕ ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΎΜΕ ΣΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΊΔΙ ΑΠΌ ΚΟΝΤΆ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΡΟΥΠΕΛ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΉ ΙΣΤΟΡΊΑ ΈΧΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΉ ΠΑΙΔΕΊΑ ΆΡΑ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΛΎΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΌ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΌ ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ ΑΠΌ ΤΟ 1973

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΖΙΡΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Ο σεβασμός δεν απαιτείται, αλλά κερδίζεται σύμφωνα με τη συμπεριφορά που επιδεικνύει ο καθένας, είτε είναι παράγοντας, είτε είναι παίκτης, είτε είναι προπονητής, είτε είναι δημοσιογράφος, είτε είναι απλός φίλαθλος.

Εάν 150 άτομα πήγαν στο κυλικείο στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, τότε πάω πάσο και μακάρι να συνέβη αυτό, για να αποκομίσει κάποιο κέρδος και το κυλικείο του γηπέδου.

Το SerresBasket προβάλλει ανεξαρτήτως κατηγορίας κλπ, όλες τις σερραϊκές ομάδες και μάλιστα αφιλοκερδώς!