Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Β' ΕΘΝΙΚΗ (4ος ΟΜΙΛΟΣ - 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

 Ύπνος βαθύς!

Πανσερραϊκός STIHL - Χ.Α.Ν.Θ.: 51-54

Ό,τι με κόπο έχτισε ο Πανσερραϊκός όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, «βάλθηκε» να το γκρεμίσει μέσα σε δύο αγωνιστικές, πρώτα με την ήττα του περασμένου Σαββάτου από τον Ερμή Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία με τη σημερινή αποτυχία στην αναμέτρηση με τη Χ.Α.Ν.Θ. στο ΔΑΚ Σερρών «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΤΣΑΡΗΣ».

Αναφορικά με την εικόνα του παιχνιδιού στην εναρκτήρια περίοδο «κόκκινοι» και «κυανέρυθροι» προσπαθούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στο παρκέ (8-6, 10-8).

Στο τελευταίο τρίλεπτο τα «λιοντάρια» ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους και προηγήθηκαν με 17-9. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 17-11.

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου η διαφορά πήγε στο +9 (20-11), αλλά η Χ.Α.Ν.Θ. αντέδρασε πετυχαίνοντας 10-0 σερί (20-21, στο 15'). 

Οι γηπεδούχοι σοβαρεύθηκαν (25-23, 2:50) αποκτώντας πλεονέκτημα 6 πόντων (29-23 στο 18'). Το δεκάλεπτο έληξε 31-25.

Στη τρίτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν επικίνδυνα τους «κόκκινους» (33-32, 35-34). Τα «λιοντάρια» διατήρησαν τη ψυχραιμία τους και ξέφυγαν εκ νέου στο σκορ (42-34, 1:45).

Το δεκάλεπτο έκλεισε με 45-38.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ρόδινα για τον Πανσερραϊκό (51-40 στο 31'), κάποιος «κατέβασε» ξαφνικά τον διακόπτη και οι «κόκκινοι» έπεσαν σε βαθύ ύπνο.

Η Χ.Α.Ν.Θ. αναθάρρησε και με αντεπίθεση διαρκείας έκανε τη μεγάλη ανατροπή (51-53, 1:22).

Τα «λιοντάρια» δεν μπορούσαν να συνέλθουν κι έτσι οι αντίπαλοι με μία εύστοχη βολή διαμόρφωσαν το 51-54 (16"), με το σύνολο του Γιάννη Κακιούζη να αστοχεί σε τρίποντο στην εκπνοή του αγώνα.

Σχόλιο από SerresBasket: «Αυτοκτόνησε» ο Πανσερραϊκός και τώρα καλείται να βγάλει διπλό μέσα στα Πεύκα για να ρεφάρει την αποψινή ήττα.

Αυτά που έκαναν οι «κόκκινοι» στο τέταρτο δεκάλεπτο είναι παράδειγμα προς αποφυγή για οποιαδήποτε ομάδα. Τα «λιοντάρια» πολύ απλά σταμάτησαν να παίζουν ορθολογικό μπάσκετ και χάρισαν το ματς στη Χ.Α.Ν.Θ., η οποία έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι.

Μάντζιος, Κεραμάρης και Γεωργιανός ήταν αυτοί που σήκωσαν στις πλάτες τους τον Πανσερραϊκό, αλλά στο φινάλε οι «κόκκινοι» έπαιξαν χωρίς τον Κεραμάρη στη πεντάδα (ο μοναδικός παίκτης των «λιονταριών» που δεν φοβόταν να διεισδύσει στην αντίπαλη ρακέτα και να τελειώσει τη φάση). Η μπάλα μέσα στο «ζωγραφιστό» στον Μάντζιο πέρασε όλο κι όλο μια φορά (δέχθηκε τάπα ο καλαθοσφαιριστής των «κόκκινων), ενώ ο αρχηγός του Πανσερραϊκού δεν πήρε προσπάθεια.

Αντιθέτως είδαμε κάποια «τούβλα» από τη περιφέρεια (δεν είναι δυνατόν να περιμένεις να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο νεαρός Χατζόπουλος, ούτε ο Γρίψιος, ούτε κι ο Ντίνος [πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση αμφότεροι]). 

Ο ανέτοιμος Μιλόσεβιτς (αναρρώνει από ασθένεια) έκανε air-ball επιχειρώντας δίποντο (κακώς αγωνίσθηκε στο τέλος), ενώ ο φέρελπις Αχτσής που βοήθησε την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο «πάγωσε» στον πάγκο.

Δείγμα του σοκ που είχε υποστεί ο Πανσερραϊκός ήταν το γεγονός ότι οι «κόκκινοι» δεν κατάφεραν να πάρουν εγκαίρως τάιμ-άουτ για να οργανώσουν την τελευταία τους επίθεση, αφού όταν το ζήτησε από τη γραμματεία ο Γιάννης Κακιούζης το ματς παιζόταν και όλα έγιναν λάθος (ο Μιλόσεβιτς κλείστηκε από δυο παίκτες στη γωνία, μετά κόπων και βασάνων η μπάλα έφτασε στον Μάντζιο, ο οποίος δεν βρήκε στόχο έξω από τη γραμμή των 6.75).

Να σηκώνεται ο πιτσιρικάς Χιτικούδης της ΧΑΝΘ διαδοχικές φορές να σουτάρει κι εσύ να τον μαρκάρεις με τα μάτια, ε τότε, είσαι άξιος της μοίρας σου!

Πολλά αμυντικά ριμπάουντ έχασαν οι γηπεδούχοι.

Η ΧΑΝΘ πέτυχε μόνο 2 τρίποντα κι όμως κατέκτησε το ροζ φύλλο!

Γεμάτο το γήπεδο και σήμερα, με παρουσία στη κερκίδα και πολυάριθμων φίλων της ΧΑΝΘ.

Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη ο Πρόεδρος, κ. Τάσος Παναγιώτου, ο οποίος ήταν φανερά απογοητευμένος με την τελική έκβαση της αναμέτρησης.

Πριν το τζάμπολ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σεισμού στη Τουρκία και στη Συρία.

Διαιτητές: Ελευθεριάδης - Παπαγεωργίου - Θεοδωρίδης

Δεκάλεπτα: 17-11, 31-25 (ημ.), 45-38, 51-54

Πανσερραϊκός STIHL (Κακιούζης): Αχτσής 3 (1), Γρίψιος 3 (1), Μιλόσεβιτς 3 (1), Γεωργιανός 12 (2), Χριστοδούλου 3, Κεραμάρης 10, Μάντζιος 15, Ντίνος, Χατζόπουλος 2.

Χ.Α.Ν.Θ. (Καραπιπερίδης): Βλάσιος 3, Τσιρογιάννης 10, Ιωάννου 6, Αλτίνης 7 (1), Μπρόζος 12 (1), Ζιάκας, Ζωΐδης 4, Τσιριλάκης, Χιτικούδης 12.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ STIHL - Χ.Α.Ν.Θ.: 51-54

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ - ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ: 83-79 (παρ., 73-73 κ.α.)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ - ΔΕΚΑ: 71-52

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: 54-80

ΓΕΦΥΡΑ - ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΕΥΚΩΝ: 68-61

ΡΕΠΟ: ΕΥΚΑΡΠΙΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 29

ΓΕΦΥΡΑ 26

ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΕΥΚΩΝ 26

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ 26

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ STIHL 25

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 25

Χ.Α.Ν.Θ. 24

ΔΕΚΑ 23

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ 19

ΕΥΚΑΡΠΙΑ 17

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 15

* ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΔΕΚΑ, ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ, ΕΥΚΑΡΠΙΑ, ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ 1 ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

- ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18/2/2023): ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΕΥΚΩΝ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ STIHL.

Δεν υπάρχουν σχόλια: