Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Β' ΕΘΝΙΚΗ (ΑΝΔΡΕΣ)

 

Παντελής Γεωργιανός: «Ήταν μια κουραστική, αλλά ωραία χρονιά»

Ο καλαθοσφαιριστής του Πανσερραϊκού, Παντελής Γεωργιανός, παραχώρησε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο SerresBasket μιλώντας για όλα και για όλους. Η συνέντευξη του 31χρονου γκαρντ αποτελείται από δύο μέρη. 

Διαβάστε τα όσα «εξομολογήθηκε» στο SerresBasket ο αρχηγός των «λιονταριών».

- Παντελή πριν από μικρό χρονικό διάστημα ο Πανσερραϊκός ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Πως αισθάνεσαι τώρα που τελείωσε η σεζόν;

«Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να ευχηθώ, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλο το κόσμο. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ήμασταν διαρκώς στη πίεση. Προσπαθούσαμε να φτάσουμε και να κρατηθούμε στις πρώτες θέσεις. Ήταν κουραστική, αλλά και ωραία χρονιά. Τερματίσαμε στη 3η θέση και διεκδικήσαμε να περάσουμε στη δεύτερη φάση των πλέι-οφ, αλλά εκεί σταθήκαμε άτυχοι με κάποιους τραυματισμούς και ιώσεις. Για παράδειγμα εγώ δεν κατάφερα να αγωνισθώ στο πρώτο παιχνίδι με τη Γέφυρα. Τα υπόλοιπα παιδιά πάλεψαν για να κερδίσουν, αλλά δεν τα καταφέρανε και στο δεύτερο παιχνίδι δυστυχώς δεν ανταπεξήλθαμε στις απαιτήσεις του κι έτσι τελείωσε η σεζόν για εμάς».

- Πάμε λίγο πίσω, στο ξεκίνημα της χρονιάς, στο περσινό καλοκαίρι. Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν να ανανεώσεις τη συνεργασία σου με τον Πανσερραϊκό;

«Εγώ τόσα χρόνια είμαι στις Σέρρες κι έχω αναπτύξει μία πολύ καλή σχέση με τον κ. Τάσο Παναγιώτου, τον Πρόεδρο του Πανσερραϊκού. Μίλησαμε, δεν ήταν δύσκολο να κλείσω, γνώριζα ότι θα είναι προπονητής ο Γιάννης Κακιούζης, με τον οποίο υπήρξαμε συμπαίκτες και έχουμε φιλική σχέση, ήξερα ότι θα γινόταν μια καλή προσπάθεια και δεν χρειάστηκε πολύ να το σκεφτώ για να μείνω στην ομάδα».

- Ποιοι ήταν οι στόχοι που έθεσε η Διοίκηση για τη φετινή σεζόν;

«Ποτέ και κανένας από τη διοίκηση δεν μας έχει πιέσει σώνει και καλά να βγούμε πρώτοι ή να κάνουμε μόνο νίκες. Ο στόχος της ομάδας ήταν να κάνει μια καλή πορεία, να παλεύει σε κάθε παιχνίδι με όλες της τις δυνάμεις και να παρουσιάσει κάτι ωραίο μέσα στο γήπεδο».

- Ήρθαν έμπειροι παίχτες στην ομάδα, ο Νικολόπουλος, ο μεγάλος άτυχος , ο Μάντζιος, ο Μιλόσεβιτς, ο πρώτος ξένος καλαθοσφαιριστής στην ιστορία του Πανσερραϊκού. Πιστεύεις ότι η ομάδα βρήκε χημεία στο 100%;

«Να συμπληρώσω σε αυτά που είπατε ότι ήρθε και ο Γρίψιος, ένας πολύ έμπειρος αθλητής, Σερραίος, για να μας βοηθήσει στους ψηλούς. Από πέρυσι άλλαξε η  ομάδα. Ο Γιάννης έγινε πρώτος προπονητής. Συνεχίσαμε εάν θυμάμαι καλά 4 παίκτες, εγώ, ο Ντίνος, ο Χριστοδούλου και ο Μπίλιος. Σίγουρα μέχρι να βρούμε χημεία πέρασε ένα διάστημα, είχαμε και την ατυχία με τον Ντίνο τον Νικολόπουλο, με παραστάσεις και επιθετικό χάρισμα, ο οποίος θα μας βοηθούσε πάρα πολύ, αλλά δυστυχώς δεν τον είχαμε μαζί μας. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι ήμασταν μια συμπαγής ομάδα».

- Άλλαξε η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας σε σχέση με πέρυσι;

«Πιστεύω ήμασταν πιο καλοί αμυντικά. Επιθετικά αργήσαμε να βρούμε τους ρόλους μας. Μας έλειψε ο Νικολόπουλος που θα μας έδινε μεγάλη ώθηση σε αυτό το κομμάτι. Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

- Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την πορεία μιας ομάδας. Πως ήταν η κατάσταση στον Πανσερραϊκό;

«Πάντοτε όσα χρόνια είμαι εγώ στην ομάδα ξέρουμε ότι το κλίμα στα αποδυτήρια παίζει σημαντικό ρόλο για να προχωρήσει η ομάδα. Και φέτος το κλίμα ήταν πολύ καλό, παίζαμε ο ένας για τον άλλον, προσπαθούσαμε ό ένας για τον άλλον και βγήκε αυτό το πράγμα στον αγωνιστικό χώρο με τη τρίτη θέση και τα καλά αποτελέσματα».

- Πως ήταν η συνύπαρξη με τον Μιλόσεβιτς; Σας καταλάβαινε όταν πρωτοήρθε;

«Ο Μιλόσεβιτς είναι ένας παίκτης που είχε παίξει στο παρελθόν και σε άλλα μέρη. Ήρθε στην Ελλάδα, σε μια άλλη χώρα, κάποια παιδιά δυσκολεύθηκαν στην αρχή να τον καταλάβουν λόγω και της διαφορετικής γλώσσας, αλλά κι αυτός από τη πλευρά του έκανε προσπάθεια για να προσαρμοσθεί και η ομάδα να τον αγκαλιάσει για να πετύχει τους στόχους της».

- Άτυχος κι αυτός με τον τραυματισμό του σε κομβικό σημείο του πρωταθλήματος...

«Δυστυχώς, είχαμε πολλούς τραυματισμούς φέτος, πολλές ατυχίες. Έφυγε και ο Μπίλιος στη μέση της χρονιάς, ήρθε και το χτύπημα με τον Νεμάνια, μετά αρρώστιες, ιώσεις. Σκέψου ότι αρκετές φορές το τελευταίο δίμηνο ερχόταν στη προπόνηση ο κόουτς έχοντας σχεδιάσει πράγματα για "Χ" άτομα και στο τέλος με τις απουσίες που είχαμε προσπαθούσε με αλχημείες να βγάλει την προπόνηση».

- Παντελή είδαμε φέτος τον Πανσερραϊκό να σημειώνει σπουδαίες εκτός έδρας νίκες, όμως επίσης τον είδαμε στο «σπίτι» του έχοντας τη συμπαράσταση των φιλάθλων του να εμφανίζει ένα «φοβικό σύνδρομο» σε αρκετά παιχνίδια. Τι έφταιξε γι' αυτό;

«Οι παίκτες το συζητούσαμε αυτό μέσα στα αποδυτήρια. Κι από ένα διάστημα και μετά έγινε αστείο, πάμε εκτός και δεν φοβόμαστε. Και παίζαμε καλύτερα, βάσει των αποτελεσμάτων και των σκορ. Εντός έδρας ήμασταν πιεσμένοι, θέλαμε να κερδίσουμε και για τον κόσμο, να μη τον απογοητεύσουμε κι όλο αυτό μας άγχωνε. Στη διάρκεια της χρονιάς πιστεύω ότι το ψιλοβρήκαμε, αλλά σε κάποια παιχνίδια αυτό το πράγμα μας πλήγωσε».

- Ποια ήττα ήταν αυτή που σε στενοχώρησε περισσότερο;

«Με τη ΧΑΝΘ εδώ μέσα, επειδή ήταν ένα παιχνίδι που νιώθαμε ότι ήταν στα μέτρα μας και μπορούσαμε να το κερδίσουμε. Και με τα Πεύκα, διότι είχαμε βρει τότε ένα μομέντουμ και μας χάλασε».

- Πως σου φάνηκε η κατηγορία φέτος βάσει της δυναμικότητας των ομάδων και του επιπέδου των καλαθοσφαιριστών;

«Ξεχώρισαν τρεις ομάδες, εμείς, ο Μακεδονικός και η Γέφυρα που μπήκαμε σχετικά εύκολα στα πλέι-οφ, αλλά και τα Πεύκα ήταν πολύ δυνατή ομάδα που είχε ορισμένα ατυχή αποτελέσματα. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες, εκτός από αυτές που έπεσαν, πάλευαν είτε για τα πλέι-οφ, είτε για τα πλέι-άουτ. Στο τέλος υπήρχαν διάφορα σενάρια. Ήταν μια ανταγωνιστική κατηγορία».

- Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών από την ΕΟΚ είναι κάτι που σας αγχώνει;

«Απ' όσο γνωρίζω θα δημιουργηθούν τρεις όμιλοι. Θεωρώ ότι όσο πιο λίγοι όμιλοι, τόσο πιο ανταγωνιστικό θα γίνει το πρωτάθλημα, γιατί θα υπάρχουν λιγότερες ομάδες που θα έχουν περισσότερους καλούς παίκτες. Όπως ήταν παλιά η Β' Εθνική».

- Εσύ έπαιξες και πριν χρόνια στη Β' Εθνική. Κατά τη γνώμη σου το επίπεδο τώρα είναι το ίδιο με τότε;

«Οι πρώτες ομάδες τότε, ίσως ήταν λίγο καλύτερες από αυτές τώρα, αλλά το πρωτάθλημα φέτος ήταν καλό όπως έγινε με τα πλέι-οφ που κυνηγούσαν όλοι μέχρι τέλους να μπουν.

Παλιότερα υπήρχαν ομάδες που μετά τα Χριστούγεννα το ψιλοάφηναν επειδή είτε ήθελαν να μείνουν κατηγορία, είτε δεν μπορούσαν να συνεχίσουν».

- Βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια το Μπάσκετ έχει πάει πολύ στο μακρινό σουτ. Ισχύει αυτό για εμάς που το βλέπουμε απέξω;

«Θα μιλήσω για τον Πανσερραϊκό. Εμείς είχαμε πολύ καλούς ψηλούς και ο Πέτρος (Γρίψιος) και ο Δημήτρης (Μάντζιος) και ο Νίκος (Χριστοδούλου) είναι από τους καλύτερους στη κατηγορία και μας βόλευε αυτό το παιχνίδι.

Στο σουτ μας έλειψε πολύ ο Νικολόπουλος, γιατί θα άνοιγε περισσότερους χώρους. Οι υπόλοιποι ήμασταν καλοί σουτέρ, αλλά όχι οι κλασικοί σουτέρ, όπως ο Νικολόπουλος και ήταν θέμα ημέρας».

- Το σουτ το έχεις ή διδάσκεται;

«Υπάρχει σίγουρα το ταλέντο του κάθε παίκτη, αλλά μέσα από τη δουλειά βελτιώνεται πολύ».

- Ο Γεωργιανός είναι δυάρι; άσος; Τι του αρέσει να κάνει περισσότερο στο γήπεδο;

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια είχα συνηθίσει να είμαι καθαρός άσος. Φέτος λόγω του ότι το στυλ παιχνιδιού του Νεμάνια ήταν πιο του άρεσε να κατεβάζει τη μπάλα, εγώ πήγα στη θέση "2", που έλειπε και ο Νικολόπουλος. Πιστεύω είναι πιο εύκολο από άσος να γίνεις δυάρι. Ο κόουτς Κακιούζης και ο κόουτς Κηρύκος προσπάθησαν να με βάλουν σε αυτή τη θέση. Ήταν μια όμορφη εμπειρία για εμένα, ίσως είναι και πιο ξεκούραστα σε σχέση με τον καθαρό πλέι-μέικερ. Εγώ προσπάθησα να ανταπεξέλθω σε αυτό το κομμάτι».

- Άρα του χρόνου δεν θα σε πειράξει αν χρειαστεί να αγωνισθείς σε δύο θέσεις...

«Θεωρώ πως όχι. Εγώ είμαι έτοιμος ό,τι μου ζητήσει ο κόουτς να το κάνω».

(ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ)

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: